28 Mart 2008 Cuma

Kına

Dün gece bizim için epey eğlenceli geçti. Birkaç gün evvel burada çalışan Cezayirli sekreter Sadia’nın eline kına yaktığını görmüştüm. Bana da yapar mısın aynısından diye sordum ama yapmayı bilmediğini, onunkini de bir başkasının yaptığını söyledi. Tabi biz bu yanıttan tatmin olmadık iki deli insan olarak; karı koca. Ertesi gün ondan bize kına almasını istedik. O da bize küçük bir paket kına getirdi.

Eşim maşallah pek marifetlidir. Güzel resim yapar, çizimi iyidir, heykel yapar, minik kibrit çöplerinden gitar bile yapmış zamanında bana hediye etmişti daha nişanlı değildik. Güzel gitar çalar. Ben de çalıyorum ama onun kadar iyi sayılmam. Ben şarkı söyleme konusunda iyiyim. Aynı zamanda iyi de fotoğraf çeker. Yani bu adama sahip olduğum için epey şanslıyım. Nazar değmesin! Tüm bunları bildiğimden dedim yiğit bana güzel bir model çizer. Netten biraz araştırma yaptım. Sonra bulduğum resimleri daha basit hale getirmek için parçalar halinde yeniden çizdim. Yemekten sonra odamıza geldik. Önce kalemle çizimleri elime yaptıktan sonra kınayla üzerinden geçtik. Malzememiz yeterli olmadığı için epey uğraştık. Bu iş için normalde aletler var. Kınayı ince bir tüpün ucundan sıkmak suretiyle deriye daha kolay temas etmesini sağlıyorsun. Daha evvel Ankara’da okurken Hintli bir bayana yaptırmıştım. O bakımdan biraz tecrübeli sayılırım. Eksik malzemeden dolayı likit eye-liner’ımın fırçasını feda etmeye karar verdim. Başarılı da olduk bu sayede. Yiğit süper bir iş çıkarttı her zamanki gibi. Resimlerimiz eğlencemizin ve başarımızın kanıtıdır.

6 yorum:

  1. Cok sik olmus..Benim esimin pek boyle maharetleri yok bir keresinde French manikur yapayim dedim sag elime suremedim rica ettim ama pisman oldum sonradan ;)Gerci itiraf ediyorum zor bir gorev vermisim ..
    Normal kina mi sadece bir seylerle karistirdiniz mi?

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar Tekrar Haydins;
    Beğendiğine sevindim.Burda can sıkıntısından ve tabi bir de ikimiz de biraz deli olduğumuzdan:)böyle değişik şeyler yapıyoruz.Normal kına bu bildiğin. Ilık suyla karıştırıp benim eyeliner ımın ucuyla yaptı yiğit.Sen de türkiyede normal bi kına alıp yapabilirsin. pek bir zevkli. Eminim ordaki kınalar daha kalitelidir zaten benimki hemen çıkıverdi:)

    YanıtlaSil
  3. evet bu fikir hiç aklıma gelmemişti evde hep düğünlerde alınıp çekmecemde bekleyen kınalar var bunu denemeliyim.
    :-))

    YanıtlaSil
  4. kardeş senin kocan biraz becerikli sanırsam :))
    bana desen yap diye, birkaç smiley çizer bırakırdım sanırsam ((:

    YanıtlaSil
  5. Saçaklı;
    ay ne eski bir kayıt, ne eski günler o günler. Küçücük konteyner de neler neler yapardık valla can sıkıntısından bu da o aktivitelerden biri:)fimo da yapmıştık ama tabi o zaman fimo ile neler neler yapılabileceğinden haberimiz yoktu haybeye geçti günlerim. kocam biraz kabiliyetlidir afedersin:) bazen sinir oluyorum heehe her şeyi benden daha güzel yapıyor çünkü. o mühendislik değil de güzel sanatlar okumalıymış valla hep derim. maşallah ona:)öptüm

    YanıtlaSil
  6. Konteyner mi?

    Halimi anlarsınız o zaman?! (eski halimi)


    http://jardzy.blogspot.com/search/label/konteynerde%20ya%C5%9Fam

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)