25 Mayıs 2008 Pazar

Renkli kaseler,vazolar,kaplar

Evimde özellikle renkli objeler kullanmayı çok seviyorum. Kırmızı tencereler, üzeri desenli tabaklar, kocaman kocaman ve yine renkli bardaklar ve kupalar v.s. Bu konuda anneme benzemişim o da renkli şeyleri çok sever, hem de çok. Yine Tepe Home da, İkea da, Paşabahçe de böyle rengarenk, kullanışlı ve güzel mutfak eşyaları bulmak mümkün. Buralar benim favori yerlerim. Her gidişimde saatlerce vakit geçiririm oralarda. Evde bardakta ve kupadan geçilmemesine rağmen mutlaka her gittiğimde bir bardak bir çanak falan alırım. Bu sefer Paşabahçe ye gidemedim çünkü İzmitte Paşabahçe yok. Ama yeni bir Tepe Home açılmış. Kocaman ve o kadar güzel şeyler var ki içinde. Çiçekler, tabaklar, yastıklar, mumlar, koltuklar, masalar, mutfaklar. Özellikle Goblen desenli koltuklara ve yastıklara bayılıyorum. Belki biraz ağır kaçabilir bazı durumlarda ama ben takım almak taraftarı olmadım hiçbir zaman. Her koltuk birbirinden farklı ama uyumlu olmalı bence. Ayrıca her evde muhakkak berjer olmalı bana kalırsa ya da bir okuma koltuğu. Tembellik yapıp başka dünyalara yolculuklar yapabilmek adına. Şu anda cezayirdeki evimizdeki koltuklarımız pek renkli değil kahverengi. Ama evimiz her geçen gün daha da güzelleşiyor. Eşimle ben evimizle uyumlu olacak şekilde devamlı yeni bişeyler ekliyoruz eşyalarımıza. Ve bu benim çok hoşuma gidiyor. İnsanın evinin istediği gibi olması ve oraya vardığında huzur doluyor olması çok önemli bence. Türkiye seyahatimde izmire gittiğimde kandimi yine tutamayıp ikea dan kendime bej rengi bir masa örtüsü, oan uygun renkli ve uzun kapak belki buna amerikan servis de denilebilir ya da şementotablo.(umarım böyle yazılıyordur:)) Ve de çok güzel ve minik, çivit mavi ince bir battaniye. Hani şu koltukta otururken üzerimize aldığımız veya koltukların üzerine de dekoratif olarak kullanılabilenlerden.
Arkadaşım Serpil İkeadan çok güzel kumaşlar aldığını söylemişti ve onlardan çok güzel gözlük kılıfları yapmıştı. Sitesinde görebilirsiniz; http://haydins.blogspot.com/ dan. Bende onlardan almak istedim ama o kadar genişlerdi ki açıkçası nasıl kullanacağımı kestiremediğimden kararsız kaldım ve en sonunda almaktan vazgeçtim. Ama şimdi bazen içimden keşke alsaydım diye geçiriyorum. Onun yerine kendime rengarenk yünler aldım ve örmeye başladım bile. Bir sonraki yazımda bundan bahsedip resimlerini göstermek istiyorum hepinize.

Yaşamınızda bol renkli günler diliyorum..


1 yorum:

  1. Bende bayiliyorum renkli civil civil seylere..Senin bir resmin vardi onceki yazilarindan birinde rengarenk canaklar vardi carsi da..Onlar tam benlik iste :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)