12 Haziran 2008 Perşembe

Sevdiğim Bir Alıntı

KADIN BEDENİNİ SOYARSA
MELTEM ARIKAN
16 32
"...büyüklüğü ve yüceliği görmeyi, mutluluğu tanımayı, özgür iradeni kullanmayı seçer ve acımaktan vazgeçersen insanları sevmediğin için suçlanırsın. Ama insanlara karşı, onların hak etmediği bir sevgiyi duymak için çaba harcamak bir cinayet işlemekten farksızdır. Sevgi; saygıdır, tapmadır, onurdur, varoluştur ve çok büyük bir sorumluluktur. Zaafların kılıfı ya da pis yaraların ilacı haline getiremezsin onu. Anlayış, acıma, nefret, korku ve kayıtsızlıktan bir karışım yapıp, bunun adına sevgi demeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Sen var olmadan sevgiyi duyumsayamazsın. Ve var olduğunu hisseden bir insan, başkalarının onayından etkilenmez, zaten birilerinin onayına da ihtiyaç duymaz. İstediği şeyleri yapar ve omuzuna düşen sorumlulukları alır, en önemlisi herkese aynı hakkı tanır. Hayatta en büyük yanlış, kendi istediğin şeyleri yapman değil, başkalarının, senin düşündüğün ya da istediğin şekilde yaşamalarını talep etmendir. Hele sevgi adına yapılan bu talepler kapandaki peynirlere benzer, onu yemek için kapana girdiğin an ölürsün ya da öldürürsün. Cinayet sadece kan dökerek işlenmez."

"...peki ama gerçek neydi?
Gördüklerimiz mi? Gördükleri yorumlama tarzımız mı? Yaşadıklarımızmı? Peki ya görmediklerimiz, yaşamadıklarımız, duymadıklarımız, duyumsamadıklarımız gerçek olmuyor mu? Gerçekler ve doğrular kime göre ne kadar gerçek ve doğru? Tüm bu karmaşada mutluluğun yeri nerde?.."

9 yorum:

  1. Tugba;bu cok guzel!iyi ki paylasmissin...

    YanıtlaSil
  2. Mutluluk bazen uçan bir kuşun kanadında, bazen oğlumun ağzından çıkacak tek bir lafta, bazen My Koo'nun gözlerinde, bazen bir çiçeğin dalında, bazen yanıbaşımızda, nerde aradığına bağlı, teşekkürler Tuğba...

    YanıtlaSil
  3. gerçekten bayıldım:)hemen alıp defterime yazıcam,teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Mutluluk insanın içinde.. minicik bir şeyde..

    YanıtlaSil
  5. blogunu ve yazıyı çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  6. Begümcüm beğendiğine sevindim canım. Böyle sevdiğim yazılar olunca yine paylaşırım sizinle..
    Ne mutlu bana beğendiysen.

    YanıtlaSil
  7. sevgili flame;
    Mutluluk eğer gerçekten seninle olmasını istiyorsan her yerde olabilir.En ufak şeylerde bile işte bir kelime bir bakış bir gülümseyiş.
    Ne güzel şey değil mi mutluluk.
    Ben teşekkür ediyorum güzel yorumun için canım.

    YanıtlaSil
  8. Güldemcim;
    yazıyı beğenmene sevindim. Bu kitabı büyük bir heyecanla okumuştum daha ne sözler var o kitapta bir bilsen.Yine notlarıma baktıkça yazarım bişeyler.bu arada bloguna da bakıyorum çok sevimli gerçekten:)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Nazo;
    yazmana çok sevindim.Mutluluğu istediğimiz an istediğimiz yerde bulabilmek ne güzel bir şey değil mi?

    Böyle ayrı ayrı yazınca bir sürü yorum oldu o yüzden bundan sonra hepsini ben de aynı yere yazıcam..

    Sevgili Assortiek;
    Bloguma hoşgeldin demek istiyorum sana.Yorum için teşekkürler.Beğenmene çok sevindim. Ben de senin blogunu ziyaret ettim hemen senin ki de çok güzel. Yazılarını okuyorum.Ayrıca aslanlı foto da pek tatlı çıkmış. Yeni yazılarda görüşmek üzere diyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)