19 Ekim 2008 Pazar

Güneşli bir günle gelen güzel hediyelerim

Dün hava güneşliydi bugünkü gibi. Türkiye'den gelecek paketimi heyecanla bekledim gün boyunca. Nihayet saat:15.00 gibi geldi. Bu nasıl güzel bir duygu anlatamam herhalde. Canım arkadaşım, dostum Meldam bana çok cici şeyler göndermiş. Ve tabi olmazsa olmazlarımızdan olan sayfalar dolusu mektup. Tam onbir sayfa yazmış canım benim. O kadar da güzel yazmış ki okudum durdum kaç defa. Bana çok iyi geldi. Keşke hep Türkiye den gelecek birileri olsa da yanında böyle güzel paketlerle gelseler. Bir defasında Halam kocaman bir kargo kolisiyle birşeyler yollamıştı. Tanrım aç aç bitmedi. Ama harika bir duyguydu. O zaman içinden çaydanlık, kedili pijamalarım, yiğite ve bana birkaç giyecek, les kitabı, pişmaniye, simit ve hatırlayamadığım birkaç şey daha çıkmıştı. Süperdi. Keşke buraya kargo o kadar pahalı olmasa da her zaman birşeyler alıp yollayabilsek. Ama malesef kargocular delirmiş durumdalar. Bir zarf içinde evrak bile yollamaya kalksan nerdeyse ikiyüz milyon para istiyorlar bir de koli yollamaya kalkacaksın olacak iş mi?



Neyse allahtan gelen gidenimiz epeyce oluyor bu sıralar. Gelenlerden peynir, zeytin, kaşar peyniri, sucuk ve pastırma istedik. Nihayet dün kavuştuk yiyeceklerimize. Odamıza daha bir mutlu gidiyoruz şimdi. Duvara tablo mahiyetinde astığım sucuklarım odamızı öyle bir kokutuyor ki mutluluktan geceleri güzel rüyalar görüyorsunuz. Tabi bol yemek içerikli oluyorlar:) Ama mecburum onları asmaya yoksa küfleniyor bozuluyorlar.



Şimdi lafı fazla uzatmadan hediyelerimi göstermek istiyoruuummm..Dün gelenleri. Bir de burda tanışıp arkadaş olduğumuz Sevda Hanım bana geçmiş doğum günüm için çok tatlı bir hediye yollamış. Çok beğendim. Güzel bir panço. Renkleri çok soft ve yumuşacık. Ama onun fotosunu çekmeyi unuttum bugün. Artım onu da yarın gösteririm size.

Kitaplarımın çoğunu okuyup bitirdiğim için pek kitabım kalmadığını söylemiştim meldaya. O da sağolsun bu kitabı okumak istediğimi unutmamış ve bana güzel bir sürpriz yapmış. İzmite gittiğimde görmüştüm kitabı hatta birlikteydik o gün ama almamıştım nasıl olduğunu bilmediğimden. Sonra hakkında güzel şeyler duydukça okuyasım gelmişti. Süper oldu. Bugün hemen başlayacağım okumaya. Burada en çok ihtiyaç duyduğum şey kitaplar sanırım. Tabi dergileri, kalemleri ve defterleri falan da saymazsam:)


Buna kelimenin tam anlamıyla bayıldım. Silikon kek kalıbı. Yumuşacık sevimli birşey. Hem de kıpkırmızı. Harika bir hediye valla. Zaten takıktım bunlara biliyordu melda. Bakmadan duramıyordum çeşit çeşit renklerine. Gidince birkaç silikon bir şey daha alacağım sanırım. Gittikçe daha çok seviyorum bunları ben. İlk iş eve gidince güzel bir kek yapmak olacak. Eminim annem de bayılmıştır şimdi bu kek kalıbına. Zuzuma da alırım gelince ben bunlardan.


Bu da yine heyecanla beklediğim 700 küsür sayfalık Elle dergim. Aslında bu tip moda dergilerine bakmak benim için her zaman iyi olmuyor herşeyden alasım geliyor. Bir anda alışveriş canavarı olan ben daha büyük bir alışveriş canavarına dönüşüveriyorum. Yine de vazgeçemiyorum. Şimdi türkiyeye gidene kadar her yerini incik cincik etmiş olurum. Yanında da bir sürü ekstra dergi vermişler yine süper olmuş sanki bir dergi değil 4 tane almış gibi oldum. Gittikçe kokoşlaşıyorum sanırım:)



Bunları da göstermeden edemedim. Bu renkli kalemler Türkiyeden gelmedi. Eşim bana Carrefour dan aldı bunları iki hafta evvel. Dün Serrose kalemlerini gösterince ben de istedim görün diye. Türkiyedeki gibi güzel kalemler falan pek yok burda ve tabi öyle harika kırtasiyeler de yok ama yine de idare ediyoruz. NT kırtasiyeyi ve daha birçoğunu çok özlüyorum. Kendimi kaybedercesine herşeye dokunmak ve bir sürü kırtasiye malzemesi özellikle de Morning Glory nin yumuşak sayfalı defterlerinden almak istiyorum.

İşte beni mutlu eden güzel mi güzel hediyelerim bunlar. İnsan küçük şeylerden mutlu olmayı bilmeli değil mi?

10 yorum:

  1. Tuğbacım ne güzel sürpriz yapmış Melda sana. Hepsi birbirinden güzel hediyelerin. Bende sana hediye yollamak istiyorum eğer gelen olacaksa bana adresini ver bende onlara yollayayım. Hem Alperin mektubunuda daha çabuk almış olursun. Mail bekliyorum senden en kısa zamanda. Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  2. en güzel şey hatırlanmak:) ne mutlu sana:)

    YanıtlaSil
  3. Hediyelerin gerçekten çok güzel,mutlu olmana sevindim Tuğba'cım.Bu arada silikon kek kalıbının aynısından bugün kayınvalidem hediye olarak almış bana,denemedim ama kullanışlı olduğu konusunda uyarıldım.Bir defa yağlayıp bir daha yağlamıyormuşsun:)Bakalım...

    YanıtlaSil
  4. Sen ne güzel bi şeysin ,sen en
    güzel hediyesin zaten bize.Başka hediyeye ne hacet.Ha sahi,aklıma geldi,Melda nın hiç yorumları yok blog'unda.Arkadaşların sanırım blog'unu takip etmiyorlar.Seni çok seviyoruz canım,öpüyorum ikinizi de.Hoşça kalın.

    YanıtlaSil
  5. yaaaa bende okuyorum hergün blogu ümit amca arada yazıyorum ama iki gündür misafirim vardı yetişemedim ;)) hiç tuğbanın yazdıklarını okumadan durabilir miyim bennn.

    sizide çok özledim ayrıca yarın sabah kahvesine sizdeyim, tuğbanın gül teyzeme gönderdiği minik paketide getiricem. sabah görüşürüzz çok seviyorum hepinizi çok öpüyorumm :DDD

    herşeyi güle güle kullan canım zevkti benim için sana birşeyler gönderebilmek, eğer yine gelen olursa hber ver yeter ;))

    YanıtlaSil
  6. Süper bişey, nasıl kıskandım anlatamam Tuğba :) Ben kitap aldım kitap yurdundan 5 tane, kargo 11 ytl tuttu. Düşün aradaki mesafeyi. Çok ucuz geldi. sizinkiler uçmuş cidden. Koliler pahalı tutar ama ufak tefek şeyler uygun. Uçurtma Avcısı'nı sende okuyacaksın, yaşasın! Benimki gelmeden sen okursun, yorumlarını bekliyorum. Kek kalıbında çook güzel! Bir de sucuk asma olayına çok güldüm. Üni.de eşimin ev arkadaşıda asmış birgün. Kokar ev dedim. Tepkisi şu olmuştu: "Kokar mokar tok tutar kızımmm" :p :)

    YanıtlaSil
  7. Vallahi sanslisin :)
    once kalemlere bayildim :)ben de burada dergi ve gazete okumayi ozluyorum.Sucuk yemeyi de tabii :)
    Afiyet bal seker olsun.
    Kargo buraya da burdan da pahali :(

    bir de adresin lazim bana yollasana
    sorma surpriz :)

    YanıtlaSil
  8. Tuğbacım fırsat buldukça girip keyifli yazılarını okuyorum. Harika olmuş burası. Küçük şeylerin senin renkliliğinde kattığı derinlik çok hoşuma gidiyor. Hep böyle kal canım, çook öperim...

    YanıtlaSil
  9. Alevcim;
    Valla harika bir sürpriz oldu haklısın.Çok mutlu oldum ben yine.Sana izmitin adresini mail atarım canım birazdan alperin mektubunu da yollarsın bizimkilere gelen biri olunca onlar hemen bana yollarlar.Zaten annemler de mektup yazacaklar herhalde en kısa zamanda gelen birileriyle alırım.öptüm ben de canım seni.

    Güldemcim;
    gerçekten buradayken daha iyi anladım ki hatırlanmak gibisi yokmuş.Unutulmak ya da unutulmaya yüz tutmak nasıl da acıtıyormuş insanı. Hep hatırlanmamız ümidiyle.sevgiler

    Aylincim;
    Canım kek kalıbını sen de güle güle kullan.Çok sevimli öyle değil mi?şu bir defa yaplayıp bir daha da yağlamamak konusu da oldukça ilginçmiş. Bilmiyordum ben. Bak şimdi daha çok sevdim kalıbımı:)

    Babacım;
    bak sen öyle söyleyince melda da hemen yorum yazmış bana. iyiki de söylemişsin hemencecik yazdı heehe:)pınar falan da okuyor balogumu ve birkaç arkadaşım da.ama nedense herkes yorum yazmıyor. olsun artık. sevsinler yeter.öptüm kocaman hepinizi:)

    Meldacım;
    yaşasıııınnn...ne de güzel yazmışsın banaa.çook özledim seni ben. annemle de konuştum bugün kahveye gitmişsiniz ne güzel. keşke ben de yanınızda olsaydım.herkese selamlar benden.çok öpüyorum şekercim seni de:)

    Nazocum;
    canım ya bende başkalarından böyle şeyler okuduğumda aynen senin gibi kıskanıyorum valla:)kitabım geldi ama biticek diye korkudan daha okumaya başlayamadım ama sanırım bugün başlıycam.keşke buraya da getirseler kargo da ben de istediğim zaman kitap falan alabilsem.ama bu memlekette kaybolur kitaplarım valla sonra çok üzülürüm:)sucuk konusunda da gerçekten çok komiğiz.odamız buram buram kokuyor:)ve de tok kalıyoruz:):)arkadaşının tepkisine bayıldım:)sevgiler

    Sergülcüm;
    Kalemlerimiz en çok renklerini seviyorum ben de.keşke daha güzel cicili bicili kalemler olsa burda da alsam bir sürü..sana adresimi yolluyorum canım maille.ne sürpriziymiş buuuu çok merak ettim şimdideeen:)öptüm sevgiler

    Sedacım;
    yazdığını görünce çok mutlu oldum canım inan.çok özlemişim seni.hep anıyorum istanbula gidişimizi.keşke yeniden yapabilsek böyle bir şeyi.yazılarımı da beğenmene çok seviniyorum.öpüyorum canım seni.geldiğimizde görüşmek dileğiyle.mutlu kal. sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ne guzel ne guzel..Bana da arada gelir paketler ama artik istemiyorum sik gidip geldigimden..Hem getirene eziyet olur belki diye uzuluyorum..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)