4 Ocak 2009 Pazar

Magnetlerimle çook mutluyummm

Bu magnet çılgınlığı bende epeydir devam etmekte. Annemden bana geçen ve zamanla ritüel haline gelen bir durum. Annem böyle şeyleri çok severdi oldum olası. Bir de renkli plastikleri çok sever. Ben de aynı "o " oldum büyüdükçe zaten. Bundan da çok memnunum. Bana böyle güzel ve küçük mutluluklar kazandırdı annegülüm. İlk başlarda biraz ıvır zıvır gibi algılıyordum magnetleri ama sonra o renkli dünyanın içine girdim şimdi çıkamıyorum. Çıkmak da istemiyorum işin doğrusu. Daha çok almak ve magnetlerden bir ordu kurmak istiyorum delice. Şimdilerde de aklım fikrim bu sevimli şeylerde. Buzdolabımda olması ayrıca sevindiriyor beni. Mutfak evde en çok sevdiğim yer zaten. Böyle cıvıl cıvıl bir dünya da olunca içinde gözüm gönlüm açılıyor. Daha neler neler alsam diye düşünüp duruyorum.

Geçenlerde Türkiye'den gelen gazetelerin birinde -ki eskimiş de olsalar atmaya kıyamıyorum hiçbirini malum burada yaşayamıyorum o zevki- magnet koleksiyonu yapan insanlara dair bir yazı gördüm. Hayran kaldım. Tanrım dedim ne çok çılgın varmış ben meğer daha yolun başındaymışım bu çılgınlığın. Topladıkları magnetleri buzdolaplarına sığdıramayıp çıkma buzdolabı kapağı alıp eve süs niyetine koyanlar hatta sırf magnetlerine özel metal pano yaptıranlar bile var. Sanırım ben de onlardan olmak yolunda hızla ilerliyorum. Ama hırs yaptım tabi bu bildiğimiz çirkin hırslardan değil ben de artık kendimi iyice vereceğim bu magnet olayına. Zaten içim içimi yiyiyor gördüğüm her yerde onları. Al beni al beni diye ardımdan çığlık atıyorlar sanki. Kimilerinin de son derece güzel ve küçük olmalarına karşın fiyatlarının uçuk olmasına akıl sır erdiremiyorum. Ayy diyorum nedir bu yahuu alt tarafı magnet. Şimdi bir de bunların edinmenin yanı sıra kendim yapmayı da aklıma koydum artık. İzmit'e gittiğim ilk gün sevdiğim şeyleri magnet olarak kullanabilmek ve değişik tarzlar yaratabilmek adına bir sürü magnet altlığı almak istiyorum. Yani mıknatısından işte anlatamadım:):) Craft'tan görmüştüm taşlardan bile magnet yapmıştı. Benim de böyle bir sürü planım var bakalım inşallah gerçekleştirebilirsem buradan gösteririm sizlere.

Eşimin İstanbuldaki kuzeni Tolga abilerin evinde, eşi Yaprak ablanın da çok sevdiği ve çılgınca topladığı onlarca magneti var. İlk gördüğümde hayran kalmıştım hala hayranlığım devam ediyor. Bir gittiğimizde izin alıp fotosunu çeker gösteririm onu da. Yaprak abla buzdolabına değil de mutfaklarındaki davlumbaza takmışlar magnetleri. Pek de şeker olmuş. Gittikleri ülkelerden, gezdikleri yerlerden bir sürü harika magnet var. Hatta yaprak ablalara gittiğimizde annemin de böyle çılgın olduğunu söylediğimde ona bir tane hediye etmişti sağolsun. Annem de ben de çok mutlu olduk. Şimdi bakıp bakıp kulaklarını çınlatıyoruz. Zaten magnet deyince ilk yaprak abla geliyor aklıma. Bu seferki Türkiye tatilinde Ankara'ya gittiğimde Tuay ablamında buzdolabının epeyce dolduğunu gördüm. Onda da çeşit çeşit magnet var. O da çok seviyor benim gibi. Bundan sonra yurt dışına gittiklerinde birşey istermisin diye sorduklarında direk bana magnet alııınn noooluuur diyeceğim..Tuay ablamın minik zuzuları da magnetleri pek seviyorlar. Daha önce fotosunu gösterdiğim Nilcik magnetlerle oynarken yemek yemeyi pek seviyor.

Herkese çok çeşitli, güzel, renkli magnetli günler diliyorum. Tabi sevenlere. Sevmeyen de kalmasın benceee..

YAŞASIN MAGNET ÇILGINLIĞIII!!!!!

16 yorum:

  1. Benim buzdolabıma yapışmıyor o yüzdende bende Davlumbazı tercih ediyorum. Bunda evliliğimin ilk yıllarında temizlik yaparken (acemilik işte) davlumbazı çizmemin etkisi yok inan :)))))

    Bol magnetli günler dilerim ben güzel şeyler buldukça yollarım sana şeker :)

    YanıtlaSil
  2. Canım Alevcim;
    çok tatlısın sen yaa valla pek mutluyum seni tanıdığıma. Ben de burada güzel bulursam sana alıcam gelirken söz:)davlumbazda da ayrı bir güzel tabi. Benim de davlumbzım olduğu gün ben ikisine de takıcam onları heehe:)Çabuk çiziliyormuş onlar evet söylemişlerdi daha evvel.ama magnet iyi fikir:):)öptüm seniii..sevgileeeerrr

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel bir hobi bu :)) Canim Tugba, bana adres birakirsan benim de kolleksiyonuna bir iki minikk katkim olsun :))

    Kocaman optum seni, hem de cok cok :))

    YanıtlaSil
  4. Moonishciğim;
    Çok tatlısın çok teşekkür ederim. Gerçekten güzel ve mutlu edici bir hobi. Bir sürü bir sürü olsun istiyorum çocukça:)çocukken tasolar biriktirirdim yüzlerce aynı o işte içimdeki.Mailine adresimi bırakırım canım. çok teşekkür ediyorum. Ayy utandım şimdi been hemen adres veriyorum yaa bana bak..Ama napıym geri çevrilemez bir teklif buu:):)Çoookk mersi canıımmm..öptüm ben de kocaman seni..

    YanıtlaSil
  5. ben de o kadar çok seviyorum ki magnetleri.Dolabmın üzerinde duran magnetler aslında aynı zamanda çerçeve görevi yapıyorlar.Annem "bu kadar doldurma şu dolabın üstünü" diye veryansın etse de onlar orda beni çok mutlu ediyor...

    YanıtlaSil
  6. tuğbacım bende bayılırım bu magnet olayına ve bir sürü vardı:) vardı diyorum çünkü hepsine poyraz göz dikti ve eline geçirdi:( şimdi çoğu nerde bilemiyorum.neyse biraz büyüsün yeniden toplayacağım:) bencede çok renkli ve hoş bir hobi,devam dilerim:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de biriktiriyorum Tuğba ve de davlumbaza yapıştırmanın güzel olduğunu söyleyecektim, ilerleyen bölümde gördüm :) Renkli renkli güzelleştiriyorlar, bir de minik ama güzel bir anı oluyor bence.

    YanıtlaSil
  8. Ee bende de var bu hastalik cok seviyorum dolabimin ustunde notlar yaziyorum fotograflar koyuyorum alisveris listeleri tutuyorum :)
    cok zevkli oluyor

    YanıtlaSil
  9. bende çoook seviyorum ama biraz kız yetişip kırmasın diye birazda yer kalmadı diye çoğunu kaldırıp kutulara koydum. Hatta bloguma da koymuştum birkısmının fotoğrafını. Eğer biryerlere gidersem sana da alırım bundan sonra:)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Gündüz68;
    valla gerçekten çok güzel duruyorlar buzdolabında. Benim annem de pek sevdiği için bu mangetleri o benden çok yapıştırıyor buzdolabının üzerine. Eve gidince onların da fotosunu çekerim görürsün benim çılgın annemin magnetlerini..öptüm seni


    Güldemcim;
    canım teşekkür ederim.Hobiler hele böyle şeker olanları ve renkli tabi insanın dünyasına değişik bir hava katıyor ruh katıyor adeta. Çocuk olunca tabi bunlara sahip çıkmak zor kuzenlerden biliyorum. Onlardan hemen alıveriyorlar buzdolabından.kimi düşüyor kırılıyor kimi kayboluyor. Toplamakla iyi yapmışsın. Poyraz biraz büyüyünce yeniden koyarsın. artık izmire gelince alırız birlikte güzel magnetler:)öptüm..

    Nazocum;
    senin söylediğin gibi bende başka arkadaşlarımdan da bir de gördüğüm kadarıyla tabi davlumbaza yapıştırmanın da güzel fikir olduğunu gördüm. Ben herhalde evimde davlumbazım olunca hem ona hem buzdolabıma yapıştıracağım. Bu yüzden magnet tutan cins buzdolabu almam şart:):)her yerden bir anı ne güzel:)öptüm kocaman..

    YanıtlaSil
  11. Sergülcüm;
    öncelikle bana aldığın süper güzel kaleminle her yazışımda kulaklarını çınlattığımı hatırlatmak istiyorum. Yani bu aralar çok çınlıyorsa benim sorumlusu:)magnetlerin yanında fotolar ve alışveri listesi notlarını falan da yapıştırmak güzel oluyor buzdolabına.Ne güzel hepimiz aynı kafadanız yaa çok seviniyorum valla:):)öptüm kocaman

    İlkaycım;
    blogundaki magnetlerine bakacağım hemen az sonra sanırım görmemişim ben onları ya da şimdi balık hafıza olduğum için hatırlayamadım. Ama bugün her zamanki gibi blogunu okurken ona da dikkat edeceğim canım. Minik kızlar seviyorlar böyle sevimli şeyleri kendileri gibi. Büyüyünce senin prenses de toplar belki annesi gibi. Annelerden kızlara ne çok şey geçiyor.Yine de büyüyene kadar kaldırmak iyi fikir.Ayrıcaa çoook teşekkür ediyorum sana içtenliğin için sana da alırım demişsin ya bir yere giderken çook hoşuma gitti söylemen böylee. Ben ne kadar şanslıyım ki blog dünyasında böyle harika insanlarla karşılaştım diye seviniyorum sayende.Ben de senin için ve diğer arkadaşlarım için buradan güzel magnetler buldukça alacağım canım..Prensesine de kocaman öpücükler sana da:):)

    YanıtlaSil
  12. Güldemcim;
    ayy ben şimdi okudum da yazdıklarımı yanlış yazmışım sana net gidecek diye telaşla yazarken. Sen toplamamışsın magnetlerin kaybetmişsin meğeer öyle yazmışsın. Çok pardon canım..Benim gene kafa bir milyon bugün sanırım:):)havanın soğuğu çarptı demek..kaybolanlar için yenilerini alırız canım daha güzel böylesi. Bazen yeni şeyler almak için ya kaybetmek ya da kırmak falan iyi fikir oluyor bence heehee:):)

    YanıtlaSil
  13. hehehe:) bendede var magnet biriktirme çılgınlığı, ama sadece gittiğim yerden birtane oraya özgü bir magnet alırım hatıra olarak. böylece buzdolabına her baktığımda ne güzel gezdiğim gittiğim yerleri hatırlatır bana.şubatta izmir'e gelicekmişsiniz Tuba'cım Yiğit eşime söylemiş, görüşürsek seviniriz demiş bizde çok seviniriz:) bu sefer mutlaka beklerim, o zaman magnet sözüm olsun sana hatıra:)daha çekici bir teklif olur sanırım;) Yeşim

    YanıtlaSil
  14. Yeşimcim;
    yorumuna çok sevindim sen böyle beni okuyup yorum yazınca pek bi seviniyorum:)sende de magnet çılgınlığı var demek ayy ay ne güzel..bende burdan sana değişik bulursam getiririm gelirken canım. yiğit konuşmuş eşinle evet inşallah bu sefer geldiğimizde görüşücez.ayrıca sizin face de gördüğüm beyaz pufidik kediye bayıldım yaa süper bişey sizin dimi oo:):)tam mıncırılmalık bişeymiş valla..öpüyorum canım.şubatta görüşmek dileğiylee..sevgiler

    YanıtlaSil
  15. bende seni okudukça mutlu oluyorum,bol bol yaz emi,internet izin verirse tabi..bazen giripte yeni yazı bulamayınca üzülüyorum:( evet pufidik bizim canım:))o da sevinçle bekliyor o zaman seni pek bi sever okşansın ilgi görsün prenses hanım:)bekliyoruz mutlaka, görüşürüz canım.

    YanıtlaSil
  16. Benimkilerde cok oldu dolabin ustunde gozum gibi bakiyorum valla..Biz evde yokke Tedi uzanabildiklerini indirmeye calisiyor ama ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)