18 Ocak 2009 Pazar

Resimlendim, huzur doldum, devamını getireceğimi umuyorum...

Birkaç zamandır demeliyim çünkü tam olarak kestiremiyorum ne zaman olduğunu, düşünüyordum şöyle kendimi resime versem diye. Eşimle izmir den aldığımız renkli defterlerimize bakıp bakıp iç geçiriyordum ama hiç içimden gelmiyordu bir çizik atmak bile. Böyle bir tuhaf haller içerisinde debelenip duruyordum. Nihayet birkaç gün evvel odamdan çıkmak istemediğim bir gün tam da yatağın üzerinde uykuya dalmaya niyetlenirken kafamda bir şimşek çaktı. Önceki gece eşimden benim için baykuş resmi çizmesini istemiştim. O da çok güzel karakalem bir baykuş yapmıştı bana. Kıskanmıştım çok güzel olduğu için ben de yapmalıyım demiştim. Onun yaptığı resmin fotosunu çekmeyi unutmuşum bu arada eve gidince onu da paylaşacağım sizinle. Hatta belki kendi paylaşır bloguna yazmaya vakti olursa. Ben de kafamda yanan o ışıkla elime aldık defterimi ve kalemlerimi başladım çizecek resim aramaya. Uzunca bir zamandır netten bulduğum ve sevdiğim illüstrasyonları dosya halinde istifliyordum. Bakıp bakıp iç geçiriyordum. Özellikle de Pino'nun güzel çizimleri beni gaza getirmeye yetiyordu. Ben de o dosyayı açtım ve beğendiklerimden ve tabi çizebilceklerimden birkaçını çizdim. Bakalım beğenecek misiniz?

Baştan başlarsak;

Benim Mamii vosvosum. Çizimlerin asıl sahiplerinin isimlerini dosyama kaydederken yazmamışım o yüzden bilemiyorum. Ben baka baka çizdim sonra da sulu boyalarımla boyadım. İçine binip gidesim geldi..tabi acemice boyadım uzun zamandır elime sulu boya almamıştım en son ortaokulda falandım herhalde. Fırçam da biraz kalın geldi ama idare ettim işte. İçimi rahatlattı çizmek de boyamak da..

İkinci çizdiğim resim. Şıkıdık ayakkabılar. Eşim en çok bunu sevdim. Sanırım ben de. Çizimin aslı Sarah Beetson a aittir. Bu arada vosvosun da çizerinin adını buldum Willie Ryan..

Diğer papilerin içine çizgili çorap giyilmesi fikrini sevdim ben. Zira bu kadar topuk beni aşsa da yine de çizmesi zevkliydi. Bu da ilk ayakkabı çizme deneyimim oldu. Hayatta her şeyden tatmak da gerekiyor tabi dimi ama..
Diğer mini süslü papiler. Bu resmin asıl çizeri de Victoria Ball. En sevdiğim illustrasyon çizerlerinden biridir. Sıkça takip ederim ve çizdikleriyle bambaşka dünyalara giderim. Buradaki ayakkabılar daha kullanışlılar. Renklerini ben değiştirdim. Giymek istediğim şekilleriyle. Minik olduğu için çizimleri sulu boya beni biraz yordu. Bazı yerlerde de batırdım ama yine de seviyorum..


Şirin baykuş diğer resimlere başlama nedenim işte. Belki de bunu ilk göstermeliydim size ama biraz bekleyin istedim:):) Eşimin çizdiği karakalemin kuruboyalı versiyonu. Bunu sulu boya ile boyamak aklıma gelmedi. Sulu boya fikri sonradan aklıma girdi. Tombik olması da ayrıca beni çekti. Ama bu fotonun orjinali kime ait bilemiyorum. Ben google dan buldum sanırım bunu..

Sevimli kuşun adı ise Mavi kuş. Çizeri de bu ismi vermiş zaten ama ben yine onun ismini kaydetmemişim. Özür diliyorum. Bana çok masum göründü kendisi nedense. Kuşları pek sevmem ben. Daha çok karga,bülbül ve baykuş severim ilginçtir. Diğerleri kafamı şişiriyor cik cik. Hiç olmazsa karganın bir karakteri var bence. Ayy cik cik cik ötekiler sevimsiz geliyorlar. Ama muhabbet kuşum varken anlaşıyorduk onunla. Çok hızlı uçmadığı ve çok ses çıkartmadığı zamanlarda. Bülbülün de güzel hikayeleri olduğu için severim dilden dile dolaşan..

Mesela şu sözü severim ben: Gül; dedi bülbül Gül'e;Gül gülmedi gitti; Gül Bülbül'e Bülbül Gül'e yar olmadı gitti...

Bu kadın çiziminin de aslı Montana Forbes'e ait. Kendisini de çok severim. Böyle daha pek çok kadın çizmiştir. Biraz Pink'i andırdı eşime. Sonra düşününce bana da öyle geldi. Yine de duruşunu seviyorum. Açıkken düşündüğüm kocaman gözlerini de..

İşte hepsi şimdilik bu kadar. Daha çizmeyi istediğim pek çok resim var. Yeni bir taneye başladım bile. Ama ne zaman devam eder ve renklendiririm bilmiyorum. Zaman burda en bol şey sanırım. Bir yerlerde başlar bu çizim macerası yeniden. Ayrıca bu defterleri iyiki almışız yaa her sayfa başka renktee. Çizmesi güzel oluyor. Ama küçük. Keşke bir boy daha büyüğünü alsaydık .O zaman gözüme kocaman gelmişlerdi ama çizerken biraz zorlanıyorum bunda.

Herkese kocaman sevgiler. Mutlu günler diliyorum. İnsanın kendini iyi hissettiren şeyleri bulup çıkartması ve sonra onlara sıkıca sarılması iç gıcıklayıcı, güzel bir duygu. Bir süre beni idare eder herhalde. Sonra yeni uğraşlar aramaya başlarım yeniden..Belki yağlı boya yapmayı denerim kimbilir. Ona da pek hevesim var..

23 yorum:

  1. Tuğbacım çok enteresan bende dün gece keşke çizim yeteneğim olsaydı diye iç geçirmiştim.hatta bir ara defter kalemler bile almıştım(poyraz doğmamıştı:) ama gerçekten sıfır yeteneğim:)) ama sende umut var bence:) ayakkabılara bayıldım:)kesinlikle devam et canım:)sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Vay vay vay ne yetenekler varmis sendee eee yavas yavas cikacak degil mi meydana canim.
    Ellerine saglik ama ben en cok Pink`e benzeyeni sevdim .Pink e olan duskunlugumle alakasi da var ama azicik :) ifadesini ve benimkine benzeyen kirpiklerini begendim :)
    sevgiler canim

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Tuğbacım , çizimler harika .Böyle bloglarda gördükçe çok özeniyorum , bu yeteneğimide bilmeden öldürüyorum sanırım.

    Ama çizimle ilgili programları kullanmayı bilmediğimden kaynaklanıyor :(
    Öğrenmmeye kararlıyım. Ama ne zaman bakalım

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Tugbacim, harika cizimler bunlar... sakin cizmeyi birakma ve bu yetenegini gelistir :)) Kocaman opucukler :)

    YanıtlaSil
  6. Resimler cok basarili canim..Bana da kedili bir seyler ciz..Bulusmak kismet olursa verirsin belki :)

    YanıtlaSil
  7. Tuğbacım ne güzel:) Bence mutlaka üzerine git bu yeteneğinin..Başlangıç aşamasında bakarak çizmek iyi sonraları kendi çizgini bulup kendi kompozisyonlarınla devam edersin.. nereye gidersen git yanında mutlaka minik bir çizim defteri bulunsun .. gör bak çizdikçe nasıl gelişecek çizgilerin!
    Eline sağlık kocaman sevgilerimle:D

    YanıtlaSil
  8. Baykuş süper, kadın bana Sezen Aksu'yu da çağrıştırdı. Resme devammmm bence.

    YanıtlaSil
  9. ne mutlu sana ben çöp adam bile çizemiyorum:(

    YanıtlaSil
  10. Tuğba cım,senin yağlı boya resimlerinde vardı biliyorsun,bence boş zamanlarını değerlendirmek için büyük bir fırsat.Hem resimlerini blogunda da yayınlarsın,ne güzel işte.Başarılar devam valla.....öptümmmmmmm kocaman.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzeller Tuğbacım. Bencede çizmeye devam et. Sakın bırakma. Haydins kedi istemiş ye bende Fil siparişi vereyim bari :)))

    YanıtlaSil
  12. Harikalar canim,cok cok begendim devam etmelisin bence cok basarilisin,sevgiler,öpüyorum,..

    YanıtlaSil
  13. Cici kızım aferin sana. Ailede sanatkarlar çoğalmaya başladı artık. Funda anne de yontu yapmaya başlamıştı bu yaz. Bayağıda başarılıydı.Kış geldi durdu.Bu yaz hep beraber resim, heykel, bişeyler yaparız artık. Yiğit boş zaman bulabilirse o da yapsın seninle birlikte. İkinizi de öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  14. Güldemcim merhabalar;
    dün gördüm yorumlarınızı okudum ama yazamadım net yüzünden.Tesadüf olmuş demek bak.Aynı anda aynı çizim durumları falan.bende pek yetenekli sayılmam sadece gördüğümü çiziyorum işte.ama yine de güzel bir oyalanma ve rahatlama biçimi benim için.ayakkabıları çizmeyi bende sevdim canım.teşekkür ediyorum. kocaman öpüldün:)

    Sergülcüm;
    ayy utandım şimdi valla yaa yok öyle çok yetenek dolu bir insan değilim ki ben. Eskiden resim yapıyor olmamın getirileri belki de.Çok çizerdim bir zamanlar.pink e bende çok benzettim valla.seviyorum da biraz hani.senin de kirpikler süper güzel demek ki hııı süpürfe kirpik diyorum ben onlara.şanslısın:)öptüm canım

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Özii;
    hoşgeldin öncelikle bloguma. yazmana çok sevindim. çizdiklerimi beğenmene de tabiki. teşekkür ediyorum.valla inan ben öyle bişey çiziyor sayılmam ama senin gibi böyle çizim yapılan blogları gördükçe özellikle de -pino nunkini-özeniyorum çoook.ben de senin gibi çizim programları öğrenmek istiyorum çok.nerden başlamak gerek bilmiyorum valla.umarım bir gün onu da başarırız canım. sevgiler sana kocaman.

    Sevgili Moonishciğim;
    Canım beğendiğine çok sevindim saol.valla içimden geldikçe çizmeye devam edeceğim canım. sizler böyle güzel şeyler söyledikçe ben daha da hevesleniyorum zaten bir şeyler çizmek için..Öptüm kocaman.

    Serpilcim;
    Canım.Beğenmene sevindim. sana da kedili bişeyler çizerim elbet çok sevinirim şimdiden neler çizeceğimi düşüneyim o zaman. inşallah bir gün görüşme olanağı bulunca veririm.ama postayla da yollarım canım olmadı:)öptüm kocaman

    Pinoooo;
    Valla senin beğenmene tabi ayrıca bir sevindim yani inan.Baka baka çizmek kolay tabi ama kendim yaratabilecek aşamaya gelebilecekmiyim bilmiyorum.bakalım artık. sabır gerek tabi.zaten canım her dk yanımda defterim kalemim hep olur benim.şimdi aldığım güzel yorumlar ve destekleyici sözlerle daha da gayret edip çizeceğim bol bol canım.Öpüyorum kocaman.

    Banucum;
    sana da çoook teşekkürler canım. şimdi sen söyleyince bir daha dönüp baktım da sezen aksuyu da andırdı bana ya evet valla haklısın.Baykuşu beğendiysen sana yapayım yollayayım canım benden hatıra olsun:):)öptüm kocaman

    Sevgili Gündüz68;
    Valla mutluluğum sizin sayenizde çoğalıyor şu an.Ben de bakmadan sadece çöp adam çizebiliyorum zaten canım:)sevgiler sana

    Babacııımmm;
    evet doğru diyorsun bir zamanlar yağlı boya da yapmıştım tek tük.Hatta o şövaleyi de nasıl taşımıştım kocaman elimde dolmuşlarda itiş kakış hiç unutmam yaa.gardolabın arkasında duruyor şimdi yazıkk.Yağlıboya için de deneme yaparım yakında.Tuna babamla pratik için çalışırız biraz artık. Senle de karakalem.)öpüyorum kocaman seni..

    Alevcimm;
    canım çoook teşekkür ediyorum sana da.Beğenmenize inan çoook seviniyorum yaa.ne güzel bir duygu bu böyle.sana da fil çizicem canım sööz.izmite geldiğimde ellerimle vereceğim sana fil resmini.Öpüyorum kocaman. yakında görüşmek dileğiyle. az kaldı gelmeye..

    Sevgili Aşkınay;
    seni yeniden blogumda görmek ne güzel yaa.çok teşekkür ediyorum güzel yorumların için.kocaman gülümsüyorum şu an.çocuklar gibi.beğenmene sevindim canım başarılı bulmana da.umut vadediyorum demek:)çizmeye devam edicem inşallah canım.yenilerini yaptıkça sizlerle paylaşırım yeniden.sevgiler

    Tuna babacım;
    aile zaten sanat dolu bir aile valla ne güzel ne büyük şans.annem de bahsetmişti yaptıklarından.geldiğimizde görmek istiyoruz çok merak ediyoruz.birlikte yazın urla da ohh şöyle keyifle resimler yapar oymalar kakmalar falan yaparız inşallah.ben birlikte yağlı boya yapalım çok istiyorum.sizin resimleri pek beğeniyorum. ben de az biraz birşeyler yapıyorum işte kendi çapımda.babamdan geçmiş bana da.o da ne güzel çizer sizin gibi.çook şanslıyım ben yaa gerçekten..kocam da çook yetenekli sanata..öptüm kocaman.

    Sevgili Mermaid;
    Hoşgeldin..çok teşekkür ediyorum canım sana da.beni çok mutlu ettiniz.inşallah daha güzel şeyler çizmeyi başarabilirim.sevgiler öpücükler kocaman.mutlu kalın..

    YanıtlaSil
  16. Çok çok beğendim. Bence de ilerlet sen bu çizim işini. Ders al mesela...Hepsi çok şeker...

    YanıtlaSil
  17. Handecim;
    canım beğenmene çok sevindim senin de.Bir zamanlar ders almıştım teyzemle gitmiştim birlikte.O bir ressam güzel resimler yapar.Onun arkdaşlarıyla çalışma gruplarına katılmıştım çook zaman önce.Ama burda öyle imkanım olsa giderim valla yeniden ya.ayrı bir keyif tabi.Öpüyorum kocaman seni.Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Tuba merhaba!
    Çok teşekkürler güzel yorumun için. Ne garip bir ara Işıl'cığım (veggieway adlı blogun sahibi) Cezayir'deydi, onu ziyaret etmeye niyet ederdim ya sonra onlar taşındı, bakıp da Cezayir'de yaşadığınızı görünce o günler geldi aklıma.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Sevgili Tijen;
    ben teşekkür ediyorum sana blogumu ziyaret edip yazdığın için.Demek cezayirden biri daha ayy ne güzel. Döndüler demek olsun. Artık bizi ziyarete gelirsin o zaman sende:)Bizim daha dönüş belli değil bakalım buralardayız şimdilik.Sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar bu tubilinin böle çizmeye yapmaya çalışıyorum dediğine bakmayın benim odamda kocamannn bi yağlı boya tablosu var..ve süperrr bişi...
    ps:Tubişim rüyanı yazcaktın bana??meraktayım

    YanıtlaSil
  21. Yok illa gorusunce isterim ben , hem bahane olur bize gorusmek icin :)

    YanıtlaSil
  22. Tuğba günlüğüne bayıldım.Bende kitap kurdu denilecek kadar kitap sever biriyim.Blogunu gördüğüm anda işte tam benlik dedim.Artık seni takip ediyorum :)Yaşantındaki kazanımlarını o kadar naif bir dille günlüğe dökmüşsünki bayıldım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)