17 Şubat 2009 Salı

Cezayir'den

Artık Cezayirdeyiz. Bir kere daha insanlar kuş misali dedim içimden ayağımı yere bastığım anda. Yolculuğumuz iyi geçti bu sefer uçak büyüktü fazla sarsılmadık bir de yanımızda gelen arkadaşımızın bebişi olduğu için onunla oyalandık. Zaman nasıl geçti anlamadım. Ama çocukla yolculuğun ne kadar zor olduğunu anladım. Bugün odada hiç kalmadım direk ofise geldim. Sanırım ilk gün odada olmak zor geldi biraz. Hemde elektrikler kesikti buz gibiydi oda. Ofiste oyalandım. İlk günler biraz zor oluyor döndükten sonra. Algılamakta zorlanıyorum geldiğimi ama bir yandan da sanki hiç gitmemişim yaşananlar hayalmiş gibi. Annemle konuştuk msn de o da aynı şeyi söyledi. Daha ilk günden özler mi insan? Özlermiş.
Dün yolculuk epey yordu tabi bizi. Eve gidip eşyaların bir kısmını yerleştirdim. Tabi öncelik yemeklerdeydi. Allahtan hepsi sapasağlamdı. Aklım çıktı bir şey olacak diye. Zira yemek bavulumuzda koca bir kavanoz ayva reçeli vardı. Kırılsaydı da çantadan sıyırırdım artık o derece güzel olmuştu yani. Daha fazla riske atmayalım diye de laptop çantamın dibinde bir kavanoz tahin bir kavanoz da pekmez getirdim. Ya deli miyim neyim ben? Ama iyiki Cezayir e geliyoruz yoksa beni bu halde kim alırdı içeri ülkeden. Akşam fazla kalmadık evde. Biraz dinlenip kampa doğru yola çıktık çünkü bu yorgunlukla evden sabah erken çıkmak epey zor olacaktı akşam gitmek en iyisi diye düşündük hem evde yemek de yoktu tam yemek vaktine yetiştik. Annemin güzel yemeklerinden sonra ve tabi funda annemin de güzel yemeklerinden sonra zor geldi tabi buradakileri yemek. Neyse ittire ittire yedim tabiri caizse suyla falan:) Artık ekmek yemiyorum çünkü. Çok zorlanırsam sadece bir dilim. Bugün yedim şahsen. Yoksa tüm gün açlıktan ölürüm herhalde.
Annem sabah çıkmadan daha doğrusu sabahın köründe evden çıkmadan "kızım iki ayva at şurdan çantana yersiniz orada burda yiyemediniz dedi". Ben ilk başta kızdım tabi ay koyamam onu da çantama dedim zaten her yer dolu. Ama sonra kıramadım zuzumu atıverdim bavulun tepesinden iki taneyi içeri. Ahh ne iyi geldi o ayvalar bugüüünnn. Anne sözü dinlemek gerek işte. Biliyor kızının huyunu da sonradan pişman olacağını tabi. Bir güzel yedik ofiste. Çantam da misler gibi ayva koktu. Bir de bugün naneli yeşil çayımı içtim. Daha evvel buradan normal yeşil çay almıştım içemedim ayy ne o öyle sasık sasık bişey. Sonra Melda bana nanelisini al güzel dedi. Migrostan aldım gelmeden. Bugün hemen denedim valla hiç diğeri gibi değil. Gayet içilesi. Bir de çaktırmadan çantama attığım bir kesekağıdı dut kurusu vardı. Onu da yedik afiyetle bugün. Hala da yiyiyoruz. İyiki evde bırakmamışım yemedik diye.
Fotoğrafları yükledim bilgisayarıma öğlen. Yazılarımda sizinle paylaşacağım. Yine yazacak çoook şey var. Bu sefer öncekiler gibi pek gezmeye fırsat olmadı izmitte çünkü yağmurluydu hava çok ama yine de güzeldi. İzmir hele yaz gibiydi orada daha çok gezdik. Yine ikea, kızlarağası hanı, kemeraltı, alsancak, kordon, karşıyaka pazarı falan dolaştık. İzmitte ise Fethiye caddesi,Ncity ve Koçtaşı gezebildik sadece. Bir dahaki sefere daha çok yere gideriz inşallah. Burada da şansımıza hava pek güzeldi gelirken tabi yine soğuk ama güneşli..
Şimdi Cezayir zamanındayız. Bakalım günler nasıl geçecek. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle. Herkese sevgileeeerr:)

9 yorum:

  1. canim Tugba sag salim vardiniz ya sevindim :)) Annerlin sozunu dinlemek lazim :)) Keske biz de senin gibi cantaya biseyler atip getirebilsek, ucaga binerken minik su sislerine kadar yiyecek ne varsa aliyorlar usa girisinde :(( Canimtadini cikart goturdugun ganimelerin :) Kocaman opuyorum seni :))

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin canım :)

    YanıtlaSil
  3. Tuğbaa ne zor di mi bırakıp gitmek öyle iyi anlıyorum ki seni sanki hiç gitmemiş gibi oluyo insan :((
    Ben de bol bol getiriyorum ve uzun zaman canım bişi yapmak istemeyince idare ediyor beni,ilk günler hele çok zor geçiyor ben çoğu zaman mızırdanıyorum :))
    Çok öpüyorum canım...Zaman çook çabuk aksın ve bi an önce tekrar gelll...

    YanıtlaSil
  4. ben 1 saatlik uzaklıkta bile özlüyorum ailemi bir gün bile geçmeden...ama sağ salim yerleşmene sevindim ayrılığın hüznü de olsa yüreğinde...sağlıklı olalım da görüşürüz elbet deyip susuyoruz...

    YanıtlaSil
  5. Bir daha ki gidise kadar nasil gececek simdi zaman di mi..Ben dondugum zaman bir daha ne zaman gidecegiz takvime bakarim hemen cok mu var az mi var diye :)
    Bize az kaldi neyse :)

    YanıtlaSil
  6. HOşgeldiiiiinnnnnnnn:)Yine görüşemedik. Hani bu gelişinde görüşecektik?

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Tuğba,
    Benim eşim de bir süre Cezayir' de çalıştı, otoyol inşaatında. Hep merak ettim ben de tabii oraları. Vize zor çıktığı için gelemedim. 2 kızımız olduğu için ve de okulları. Orada birlikte yaşamayı hiç düşünmedi eşim. Ve zaten döndü. Şimdi seni okuyorum zevkle. Eşine ve sana mutluluklar dilerim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Tuğbacım;
    yolculuğun güzel geçmesine sevindim canım. Bebek oyalamıştır hem sizi :) Hemencecik alışırsın umarım. Çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  9. Moonishh;
    sağ salim vardık evet. Artık Cezayir günleri başladı ve tüm hızıyla ilerliyor.Annemin sözünü hep dinliycem dinliycem diyorum ama bazen yaramaz çocuk gibiyim.ders olsun bana bu ayvalar:):)inan böyle yiyecek getirirken aklıma geliyorsunuz bir şey getirememek yanında kötü tabi.keşke sende sucukları peynirleri atabilsen ne güzel olur.Neyse ama bak sen inceciksin ben tombili:(artık ben de atmayacağım..öpüyorum ben de kocaman seniii..

    Güldemcim;
    hoşbulduk canım.Özledim bile inan..öptüm

    Elifcim;
    gerçekten çok zor bırakıp gelmek canım.Hele buraya döndüğünde yaşadığın boşluk hissi deli eder insanı.Neyse ki alışıyor insanoğlu her bir şeye.ilk günler ben de çok asabi oluyorum sorma.ama geçti bile bak benimki.cezayir moduna geçtim. makina gibi ayar çekiyorum artık kendime napayım..:)güzel taraflarını düşünmek lazım dimi ama..zaman çook çabuk aksın haklısın ama sonra da dursun geçmesin:)öpüyorum kocaman.güzel sözlerin için teşekkürleeerr..

    Gündüz68;
    izmite geldim ama sana da haber veremedim canım. Yazılardan da anlamışsındır koşturmacadan bişey anlamadık yine. Bir dahakine seninle de tanışmayı görüşmeyi çok isterim.Aile en önemli şey hayatta özlenmez mi tabi.Şimdi daha iyi anlıyor insan böyle gurbette.en önemli şey sağlık tabi.gerisi nasılsa halloluyor.Öpüyorum seni.görüşmek üzere yeniden:)

    Serpilcim;
    ben de gelir gelmez takvime bakıyor hesaplamalara başlıyorum canım. Bu aralar vize sorunları oluyor hep kısa tutuyorlar.O yüzden gidip gelmem gerekiyor. sanırım yakın zamanda yine gitmem gerekecek. siz de geliyorsunuz demek. belki bu sefer görüşebiliriz.kedi resmin de hazır bu arada sana verilmeyi bekliyor...

    Handecim;
    Hoşbulduk canım. yine görüşemedik yaa.off inan çok üzülüyorum biz yine başaramadık istanbula gelmeyi hem zaten gelsek de az kalacaktık sanırım yine görüşemeyecektik ama bir dahaki gelişime ben şöyle birkaç günlük bir istanbul gezmesi planlıyorum yoksa kimseyi göremeyeceğim yine.bu sefer kesin görüşürüz diye düşünüyorum. umarım sorun olmaz:):)planlar tutmuyor işte böyle bazen.tabi tatil az olunca da böyle oluyor napalım.öpüyorum kocaman seni.blogunda yeni yazılarında görüşmek üzeree..seni sevgiyle takip ediyorum her zamanki gibi:):)

    Sevgili bocuruk;
    ne güzel sevimli bir isim bu böyle..bloguma hoş geldin.Demek cezayir ile ilgili ortak bir noktamız olmuş ne güzel.vizeler yine zorlamaya başladı canım.sık sık gelmek zorunda kalıyoruz bu aralar.ama merak etmekte haklısın tabi bende yiğit buradayken nasıl da çok merak ediyordum.dönmek güzel.ne olursa olsun kendi yurdun gibisi yok.kızlarınız da varmış allah bağışlasın ne güzel.umarım yazılarımı seviyorsundur.güzel sözlerin için teşekkürler.kızlarını öpüyorum.kocaman sevgiler bizden:):)

    Alevcim;
    teşekkür ediyorum canım. yolculuk beklediğimden iyi geçti.bebiş bizi epey oyaladı evet.hiç korkmadım bu sefer:)Dönünce mecbur alışıyor insan alevcim ya ama tabi aklım da hep orda sen iyi bak memleketime benim için.selamlar.öptüm

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)