26 Şubat 2009 Perşembe

İzmit'ten güzel bir akşamın uzun yazısı


İzmit tatilimizde çok gezemediğimizden bahsetmiştim. Ama tabi sanmayın ki yağmur var diye eve tıkılıp kaldık yine şemsiye canavarımızla sokaklara attık kendimizi az biraz:)Daha önce eski arkadaşım Pınar'dan bahsetmiştim size. Hatta bana sıkça da yorum yazıyor zaten kendisi. Pınarcım -ki ben ona kısaca cici diyorum-benim taa liseden arkadaşım. Çok güzel günlerimiz geçti birlikte. Hatta pınarın annesiyle benim annemde aynı okuldan arkadaşlar. Bu da güzel bir tesadüf tabi. Pınar zamanında benim Kurt Cobain ile ilgili fikirlerimi çok dinlemiştir. Ayrı bir şey vardır onunla aramızda. Bolca mektup sohbetimiz de olmuştur cicimle. Hala zaman zaman okumak zevk verir bana. Bazen düşünüyorum da o günleri nasıl de geçti bize bişey hissettirmeden zaman, o da evli ben de evliyim şimdi. Ve ne mutlu ki hala görüşüyoruz. Eşler de sevdiler birbirlerini maşallah..Böyle eski arkadaşlıklar hep uzun müddet devam etse keşke. Herkes bizler kadar değer verse ama nerdeeee..Olsun bizim değerimiz de böyle anlaşılıyor zaten değil mi ama?

Neyse çok uzatmadan fotolara başlayayım en iyisi. Pınarcım yeni eve taşındı. Biz de görmeye gittik oradayken. Zaten sadece bir defa görüşmeye fırsatımız oldu. Evlerini pek beğendik. Melda da geldi bizimle. Onu da hatırlamışsınızdır. Sıkça bahsediyorum kendisinden ona da turabiye diyebiliriz kısaca:) Turabiye de liseden arkadaşım aynı pınar gibi çok güzel zamanlar geçirdik beraber. İyiki varlar canlarım. Meldayı da aldık akşam yemeğinden sonra düştük yollara. Eşi Şafak bizi karşılamaya geldi. Kapıda cici yi görünce anladım yeniden ne kadar çok özlediğimi. Yeni evlerinde güle güle otursunlar pek de güzel olmuş herbir şey. Zaten çok zevklidir yaratıcıdır kendisi. Her birşey gelir elinden. Zaten fotolardan sonra yaratıcılığından da örnekler vereceğim size. Çok güzel bir akşam oldu bize harika mamalar hazırlamış. Önce evi gezdik tabi. Sohbet ettik hasret giderdik. Üç kokoş dedikodu yaptık mutfakta. Olmazsa olmaz:) Bunlar da pınarın bizim için hazırladığı leziz yiyecekler..

Pek tombili, üzeri şekerli harika kurabiyeler..

Kakaolu browni..Üzerinde de hindistan cevizi ile. Yemekteyiz programında olsam sanırım hepsine 10 verirdim ben. Yani oradakiler gibi gıcık olmamak suretiyle. Yoksa 3 verirdim:):)şaka şaka tabi..


Bir de tuzlu kek yapmış cicim..Valla hepsi gerçekten harkuladeydi..Yedik yedik şiştik..

Çay da olmaz mı bu yiyeceklerin yanında. Çay bardaklarının kenarındaki kahverengi şekerlere dikkatinizi çekerim. Kalp şeklindeler ve dekoratif olarak bardağın kenarına geçebiliyorlar..Bayıldım bunlara ben bayıldım. Ama malesef cici bunları İsviçre'den almış..Buralarda bulsam kesin alırdım..Benden kaçar mı?

Ve de bizim kocalarımız efendim..Soldaki Şafak; Pınar'ın eşi ve yanındaki de benim eşim Yiğit..Maşallah demek istiyorum yeniden izninizle..

Burada da kokoş üçlüyü görüyoruz. Pınarın güzel perdelerini ve şık duvarını fon olarak kullandık. Salonunun bir duvarını böyle taş döşetti iyiki da yaptı diyorum gerçekten güzel bir görüntü oldu.

Cici gerçekten çok yaratıcı bir insan. Onunla tanıştığım günden beri bir çok yönünü kendime örnek alıyorum. Gerek yaptığı çizimler; gerek moda anlayışı ve tabi estetik görüşü. Bu konuda onunla iyi bir ikili oluşturduğumuzu düşünüyorum. Keşke orada olsam da birlikte güzel şeyler yapabilsek. Düğün zamanı da bana birçok şeyde yardımcı oldu fikir verdi sağolsun. Tabi melda da öyle. Valla düğünde şaşkınlığımız hat safhadayken ortada henüz konuk listesi yokken kapıda onlar karşıladılar misafirleri pınar ve melda. Çok şey borçlu olduğum çok sevdiğim iki insan. İyiki varsınız diyorum.

Bu fotoğrafta pınarın yaptığı yastıkları görüyoruz. Ben yine koca çanta fotoğraf makinamla gittim misafirliğe. Her şeyi tek tek çektim. Yastıkları da pek beğendim.


Orta sehpası da tam benim tarzımda süslenmiş. Kelebek ayrıca güzel benim için bir kelebek delisi olarak. Anneme göstermiştim bu fotoyu ve kelebeği çok beğendiğimi o da bana almış bir tane turuncu renkli..Çok sevindim. Artık benim de bir kelebeğim vaaaarr..


Şimdi son olarak Pınar'ın kendi elleriyle yaptığı, el emeği göz nuru malzemeleri göstereceğim. Pınar bunları satıyor da aynı zamanda. Beğenen ve almak isteyenler de olursa vereceğim mail adresinden ona ulaşabilirler.


İşte güzel kokoş broşlar, ortada gelin ve damat için özel süslenmiş şampanya kadehleri-ki bunu ilk yapanlar arasındadır benim arkadaşım-ve bir de şans için süslenmiş bambu çubuklar.



Bunlar da abisinin tatlı kızı Defne'nin birinci yaşı kutlaması için yaptığı içinde lokum olan sevimli kutular. Bunlara bayıldım. Hele mandalın üzerindeki böcük süper olmuş. Artık bizim çocuğumuza da yapıverirsin cicim bir yaşgünü lokumu:)


Biraz uzun bir yazı oldu ama inanıyorum ki okurken sıkılmadınız eğlendiniz. Pınara ulaşmak için mail adresi: pinarcakar@yahoo.com.tr bir aksilik olursa eğer ben de yardımcı olurum..Herkese kocaman sevgilerr

18 yorum:

  1. Dost gibisi var mi Tugbacim :)) Pinarcin cicilerine bayildim :))

    YanıtlaSil
  2. ooo tuğbacım bizden sonrasıda pek keyifliymiş:)canına değsin:)

    YanıtlaSil
  3. Tuğba'cığım, İzmit anne tarafından memleketim sayılır, dolayısı ile çocukluğum hemen hemen orada geçti anılarım çoktur, çok severim İzmit'i. Yazın önce bu yüzden dikkatimi çekti. Sonra adın ilgimi çekti "Tuğba" sevgili kuzenimin adıdır."Pınar" en sevdiğim arkadaşımın ismi, eşin "Şafak"ın adı da yine İzmit'ten senelerdir görmediğim bir çocukluk arkadaşımın adıdır.
    Ne kadar ortak isimler var hayatımızda.:)
    Bir de browni'ye bayıldım haberin olsun.
    Seni hemen sayfama eklemeliyim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Bende bendde istiyorum kelebektennn nerden nasıl temin edebilirim?????

    YanıtlaSil
  5. Pinara soyle o da bir blog acsin ama ya :)
    Cok guzel fotograflar..Bizde Tr'ye gidince bol ev gezmesi yapiyoruz arkadaslara :)
    Sevgiler canim..

    YanıtlaSil
  6. ayyy cicimm gözler doldu yineee..cnm benim ne güzel şeyler yazmışsın..çok teşekkürler..yaptıgım cicilerimi de eklemişsin..sende iyiki varsın kuzucuumm...gelince yine mamalar yaparız yeriz içeriz..bu arada o kelebek tabaktaki lokumları kim götürdü bakiim:))

    YanıtlaSil
  7. Taş duvara bayıldım..
    1. yaş lokumlarına da..
    Brownie'de gözüm kaldı..
    Kelebek tabakta çok şık..

    Afiyet olsun, Pınarında gönlüne, eline, zevkine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Haa bu arada atlamışım:)sen bi doğurda kuzum hem doğum şekeri yapcam(biliyosun çok orjinal şeyler yapıyorum yine:)deli işi:)hemde 1.yaş lokumu:))sen bize şöle maviş gözlü bir türk lokumu verde..şekerler feda olsun ona...

    YanıtlaSil
  9. Moonishcim;
    gerçekten çok haklısın dost gibisi yok ve zaten onlardan da çok az var. kıymetlerini bilmek lazım..pınarın kendi gibi cicilerini beğenmene de sevindim..öpüldün

    Güldemcim;
    canım ya keyifli olmaz mı tabi öyle. türkiye de olmak zaten başlı başına bir keyif..sağol canım benim..

    Özlemcim;
    öncelikle hoşgeldin bloguma canım.sne kadar çok ortak yönümüz varmış meğer. çocukluğun eğer izmitte geçtiyse zaten hiç unutamazsın.isimler konusunda da şanslıymışız heehe pek şirin.bende browniyi pek seviyorum. bende tarifi var istersen sana verebilirim çok kolay ve lezzetli.yapar yer kulaklarımı çınlatırsın..sevgilerimle canım..bende bakıyorum hemen blogunaa..

    Ayshecim;
    o kelebekler sahiden pek güzeller dimi ama..pınara annesi porland dan hediye almış öyle demişti bana benim annemde benimkini paşabahçeden aldı canım.oralara bakabilrsin..öpüldün..

    Serpilcim;
    valla bende düşünmüyor değilim canım pınar için bir blog.harika olur gerçekten.ama işten güçten fırsat yaratabilir mi bilmiyorum.bana blogumu açtıran da o zaten.hadi hadi diye diye sonunda blog yaptırdı bana..beğenmene de sevindim.eminim o da sevinmiştir.türkiyede arkadaşlara ev gezmesi yapmak çok güzel oluyor.dışarda yer aramaktansa ben ev ortamını daha çok tercih ediyorum..sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  10. Pınarcıııım; ciciimm;
    dolmasın gözlerin canım yaa söylediklerimin hepsi doğru ve çoook içten. zaten sen hepsini biliyorsun..seni burda çok özlüyorum inanki..sen de iyiki varsın.koydum tabi cicilerini koymam mı..bu arada tabaktaki lokumlardan yemedim ben yahuuu belki bir tanee:):)
    bizim maviş gözlü lokum olunca zaten eminim onun için çok şeker şeyler yapacağınaa.heehe valla düşünmesi bile çok heyecan verici ve güzel..öpüyorum kocaman seniiii...ciciii ciiiciiiiii

    Alevcim;
    beğenmene sevindim.çok teşekkürler.browniyi arada ben de yapıyorum yemesi pek keyifli..annem ona ıslak kek diyor sonradan adı browni oldu:)kelebek de harika ama dimi..bende kullanacağım zamanı sabırsızlıkla bekliyorum..sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  11. ne guzel bir gun gecirmissiniz..
    bu arada Pinar Hanim2in yaptiklarina bayildim..

    YanıtlaSil
  12. browni cok lezzetli gorunuyor canim cekti bir yerim sismese bar:)

    YanıtlaSil
  13. süper şeyler, ellerine sağlık, gri kadife koltukta çok şık bu arada.

    YanıtlaSil
  14. İyi günler,benim adım Ufuk Aydemir bir kaç hafta sonra Cezayir'deki bir şirkette yönetici olarak çalışmaya başlayacağım.Internetten Cezayir ile ilgili bilgi ararken sizin blogunuzu gördüm.Acaba biraz orayla ilgili bilgi verir misiniz.6 ay sonra eşimde yanıma gelmiş olacak eşim için yaşaması kolay bir yer mi?Nelere dikkat etmeliyiz vb.Şimdiden ilginize teşekkür ederim.Email adresim ufukayde@hotmail.com

    YanıtlaSil
  15. Canım cicim tugbam blog sahibesi gibi bir teşekkür yazmak istiyorum 1 dk müsadenle:)Zaten site kurucu ortaklarından sayılırım dimi ama..:))
    Sevgili MoonSun bende senin eve bayıldım yaw..tü tü nazar değmesin..yumuşak yumuşak yuvarlan koltuklarında güle güle otur..şahane..
    Ayshe..tabaklar porland
    Sevgili Haydins..valla bu blog işi zor hepinizi merakla ve taktirle takip ediyorum.Ama beni aşar:)bunun mimi var falan..takip etmek lazım.Çok yogun bi iş hayatım var arada derene bazı incik pıncık işlerde yapıyorum.Bebek şekerleri yanında nikah şekerleri düğünlere özel bazı
    aksesuarlar..Organizasyonlarda mekan süsleme gibi..Yaptıklarımı tugbacım sizinle paylaşacak..
    Sevgili Flame browni kolay yaw veririm tubişe tarifi sen daha güzel yapıyosundur zaten benim 2 yıllık mutfak tecrübesiyle anca bunlar çıktı işte:))
    Sermoon çok teşekkürler..
    Caprice aman dikkat:)hazır browniyle falan idare et şimdilik vercem tarifi..
    Sevgili Banu;çok teşekkürler..koltuklar tepe home..kumaşı epengle..modokodaki epengleden aldım..buna ek olarak pembe gri çizgili yada puanlı egzantrik bi koltuk yapmayı düşünüyorum..
    Ufuk'a ben yardımcı olamıcam..:)tugbaya devrediyorum..:)

    YanıtlaSil
  16. ozledim ben senin yazilarini bi hafta oldu nerdeyse...yenisi ne zaman cikacak bunlarin?
    mucks mucks

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Tugba, profilindeki tanitim yazisi beni derinden etkiledi. Haklisin ayni gokyuzu altinda aslinda cok yakiniz uzaktakilere. Icten sevgilerimle, Nese.

    YanıtlaSil
  18. Sergülcüm;
    gerçi pınar yazmış size cevap mahiyetinde ama bir de ben yazayım yeniden:)teşekkür ediyorum canım sana.beğenmene sevindim..

    Sevgili Caprice;
    pınarın da dediği gibi bu browninin tarifi de epey kolay zaten hem de süper lezzetli istersen yazarım sana yapar afiyetle yersin. sevgileer

    Banucum canım teşekkür ederim sana da.koltuklarını ben de çok seviyorum yumuş yumuşlarr..öptüm

    Sevgili Ufuk;
    sana mail yazıyorum şimdi.birazdan yollayacağım.grip nedeniyle nete gelemedim bir müddettir..sevgiler

    Pınarcım;
    cicim iyi yapmışsın da yazmışsın.ben griptim biraz gelemedim nete.öyle uzandım durdum şekerim.öperim seni de:)

    Serraaacımm;
    valla dediğim gibi rahatsızdım nete giremedim hiç..birazdan yeni yazılarımı yazmaya başlayacağım.yine bir sürü şey birikti zaten..öptüm kocaman..

    Sevgili Neşe;
    çok sevindim canım yazımı beğenmene..ilk sen söylüyorsun bunu.o yüzden daha da bir mutlu oldum.gerçekten de ne kadar mesafe olursa olsun aramızda aynı gökyüzünü paylaşıyoruz:)kocaman sevgiler sana daa:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)