22 Mart 2009 Pazar

Tipaza da piknik

Güneşli ama serin bir gün bugün yine. Aldanmamak gerekiyor. Ellerim buz kesti. Gözlerim de yine dakikalardır bilgisayara bakmaktan bir tuhaf oldular. İki gündür deli gibi yorulduk. Ama çok güzel zaman geçirdik. Cuma günü sabah erkenden uyandık ve pikniğe gitmek için yola çıktık; bir gece evvel yaptığım tarçınlı çaylı kekim, özenle gecenin köründe sardığım yaprak dolmalarım ve pastaneden aldığımız kurabiyelerle..Çünkü artık tuzlu bir şey yapmaya mecalim kalmamıştı. Dolmalar beni epey oyaladı. Yolculuğumuz bir saat kadar sürdü. Ve Tipaza'ya vardık. Tipaza'nın ismi hüzünlü bir hikayeden geliyor. Orada yaşayan bir kadının ismi Tipaza. Yıllar yıllar önce oğullarını savaşa göndermiş. Sonra geri dönüşlerini görebilmek için hep sahilde beklemiş. Orada hala bekliyor oğullarını ama dönmemişler tabiki. Heykelini dikmişler deniz kenarındaki limana. Epey üzüldüm dinlediğimde. Hava bolca güneşliydi yine. Tam da piknik havasıydı arada biraz estirse bile. Tabi açık hava bizi epeyce yordu. Önce biraz etrafı turladık sonra yere örtümüzü serip pek güzel dakikalar geçirdik mamalar yedik sohbet ettik. Arkadaşı ile saklambaç oynayan ufak bir kız çocuğunun sayı sayarken sayıları çabuk çabuk atlayarak geçivermesine güldük, acemice hep aynı yere saklanmasına ve sobelenmesine. Burda saklambaç oyununa "cache cache "diyorlarmış yani kaş kaş. Ona da epeyce güldük..

Fotoğraftaki yerler piknik için gittiğimiz yerin etrafındaki mekanlar. Deniz kokusunu içimize çekmek çok iyi geldi. Gerçekten deniz çocuğu olmak böyle bir şey, denizi olmayan şehirler çok zor bence aynı içinden tren geçmeyen şehirler gibi..Yapma çiçekler gibi..

Sanırım bu Cezayirli amca günün büyük kısmında burada kısmetini bekliyordu. Nasıl da düşünceler almış yürümüş hayatın ortasında duruveriyor..Umarım güzel balıklar yakalamayı başarmıştır.

Burası da bulunduğumuz yerin karşısındaki sahil. O kocaman beyaz bina ise restorantmış. Yazın hizmete başlıyor herhalde.

Bu beyaz evlerde yazın buraya geldiğinizde kalmanız için yapılmış evler. Kiralayıp istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. Şimdi bile oldukça kalabalıktı etraf hatta ev kiralamış mangal yapanlar bile vardı.

Deniz pırıl pırıl ve ılıktı. O an üzerimdekileri atmak ve kendimi sulara bırakmak geldi içimden. Yazın burada yüzmeyi isterim. Suyu da çok tuzlu değil. Tadına baktım da:)


Sahilin arka tarafındaki evlere giden sokaklar. Tarzı Casbah evlerine benzetilerek yaratılmış burasının. Gerçekten Casbah gibi.

Ve tataaamm işte piknik güzeli beeeenn..Hehee keyfime diyecek yok valla. Huzur doldu içim hava güzel mis gibi deniz kokusu çimenler...Yemekler de güzel. Ohh kahvemi de içtim. Fotoyu da eşim çekti.

Yemeklerden bir kesit. Dolmalarım nasıl ama?Diğer şeyleri çekmemişim yemeğe dalıp herhalde.

Sevdiğim de hayatından memnun görünüyor yemek tabağı elinde ağaç gölgesinde..Dolmaları götürdü zaten lüp lüp..

Ooo baktım da epey uzun yazdım yahu. O zaman gezdiğimiz Roma harabeleri ikinci part da sizinle olsun. Bekleyin beni anacım:)

19 yorum:

  1. Ne güzel yerleri gezmişsiniz sizi kıskanmamak elde değil . Bende çok istiyorum ama...
    Yemeklerde çok güzel görünüyo afiyt olsun sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Elifcim merhaba;
    ayy gerçekten çok güzeldi ya bize çok iyi geldi.manzara ve hava da güzel olunca gün daha da değer kazandı.sen de bol bol gez canım ya ne güzel havalar açsın daha da güzelleşsin de bol bol gezelim yeniden.yemekleri beğenmene sevindim canım.teşekkürler..sevgiler sana:):)

    YanıtlaSil
  3. Canımın içi,ne güzel yerler.Tıpkı bizim akdeniz kasabaları gibi.Çok beğendim.Tabii yemeklerde bi harika olunca değmeyin keyiflere,afiyet bal şeker olsun.Benim de gezesim geldi,kış kapandık kaldık eve,kaçasım var biryerlere..............ÖPTÜM İKİNİZİ DE,BYE BYE.

    YanıtlaSil
  4. Msn'in gitti, yeni msn adresi aldım.Şimdi deniyorum....

    YanıtlaSil
  5. garipsedim Alger ve Tipaza'nın bir blogta karşıma çıkmasına...2002 -2007 yıllarında eski eşimin işleri dolayısıyla Cezayir'e çok gidip geldim ve 2006 - 2007 yıllarında da Cezayir'de yaşadım. Tipazayı çok beğenmiştim. Cezayir ilginç bir ülke... Neydi şu balıklarına doyum olmayan sahil kasabasının adı... En büyük keyfimdi orada balık, jumbo karides yemek... Zeralda da tenis oynamak tek eğlencemizdi. Sonraları bir bilorda salonu bulmuştuk, ah ne büyük keşifdi. Çeşit çeşit pastaneleri vardı. Golfte vardı bir tane küçük ama kapılarında sıra olduğumuz patiseri Cuma sabahlarının en lezzettli atıştırmalıkları oradan alınırdı.
    Şehir merkezi bana İzmir'i anımsatırdı herseferinde. Karşı kıyı misali...
    Yazarken fark ettim ki herşeye rağmen sevebilmişim aslında ben Cezayiri...keyifli anların çok olmasını dilerim. keyifliydi yazını okuyup, o günlere dönmek.

    YanıtlaSil
  6. ohhhh ohhh afiyet bal şeker olsun tuğbacım:)gerisini bekliyoruz gezinin:)

    YanıtlaSil
  7. Aaaa tubiişşş dolma mı yaptın..aştın kendini kuzuuu:D

    YanıtlaSil
  8. Babacım;
    gerçekten çok güzel yerler gördük çok sevindik mutlu olduk biz de. senin de gezesin varmış artık ben gelince bol bol gezeriz hatta geldiğinizde buraya yine gezeriz buraları da inşallah..öpüyorum kocaman..msn adresini kaydetmiştim zaten artık ordan da konuşuruz.bye mucks

    Sevgili Evren;
    Yorumunuzu okuyunca çok heyecanlandım.eşime de hemen sordum evet hatırladılar sizi kulaklarınızı çınlattık.keşke şimdi de burada olsaydınız.daha önce sizin blogunuzu bir defa ziyaret etmiştim hatta kayıt etmiştim okumak için şimdi nerden nereye diyorum.ne güzel bir tesadüf oldu.cezayiri sevmek benim için kolay oldu.oldukça mistik bir yer bence.bildiğiniz gibi sadece bir gün tatil olduğundan yeni yerler görmek zor oluyor.ama görünce de tadına doyum olmuyor o anların.Yazımı sevdiğinize sevindim.Umarım artık daha sık görüşürüz.Sevgiler bizden:):)

    Güldemcim;
    teşekkür ederim canım..çektiğim fotoların hepsini koymaya anlatmaya çalışacağım..öptüm canım.

    Cicim;
    aa aşkolsun sana ya ben ilk defa yapmıyorum ki yavrum dolmayı.heehe çoktan aşmıştım ben de heehe:)yine de annem kadar olmadım.daha birkaç fırın ekmek yemek lazım tabi..öptüm şekercim..

    YanıtlaSil
  9. Tugbacim,
    Hep gezin valla cok guzel her yer..Gecen yaz gittiginiz havuzu anlatiyordun boyle bir yer varsa yakininizda hic gerek yok bence havuza filan :)Evler bodrum evlerini animsatti :)
    ellerine saglik kalem gibi dolmalar sahane gorunuyor..

    YanıtlaSil
  10. Tuğbacım sayende gezmiş,görmüş vede dolmaları yemiş kadar oldum:)Ne güzel geziyorsunuz çok imrendim size,bizim buralarda havalar hala kapalı:(
    Ay güneşinize bile özendim...
    Aaa yok yok en çok dolmalara:))))

    YanıtlaSil
  11. Afiyet bal seker olsun Tugbacim :)) Keyif diye buna derim, keske bizde gitsek :)

    YanıtlaSil
  12. Ooo dolmalar falan! Affiyett olsun canım. Yine çok güzel fotolar çekmişsin, sağol. Gezdik, geldik sayende...

    YanıtlaSil
  13. Serpilcim;
    canım gezmek çok harika bir şey özellikle de benim için.ne kadar yorulsak da değdi diyorum.havuza gittiğimiz yer var evet.ama bu tipaza çok uzak öyle her dk gidilecek bir yer değil hani ancak bir defa falan gidebilirsin çünkü sabah erken yola çıkmak falan gerekir.havuzsa tam başkentte merkezde hemen 15 dk yani.o bakımdan daha çok havuza gidiyoruz.ama öğrendiğimize göre yakın bir yerde denize girebileceğimiz bir plaj da var.Bu yaz deneyeceğiz.haberleri veririm ben gidince..öptüm canım.

    YanıtlaSil
  14. Banucum;
    bloglarda ben de böyle gezilen yerlerin fotolarını falan görmeyi çok seviyorum. siz de bana ziyarete geldiğinizde böyle değişik yerler görünce hoşunuza gidiyor ben de elimden geldiğince yazmaya fotoğraflamaya çalışıyorum.daha çook foto gelecek inşallah canım.öptüm

    Moonishcim;
    ayy sizde ne güzel yerlere gidiyorsunuz yaa.sizin o denizinize bayılıyorum ben zaten gıpta ediyorum.her daim yaz olan bir yerde olmak fikri bile harkulade..öptüm canım seni..

    Alevcim;
    biraz kastım ve dolma sardım gecenin köründe ama güzel oldu.herkes pek sevdi ben de mutlu mutlu gülümsedim:)beğenmene sevindim fotoları.gezelim görelim gibi oldu blogum:):)sevgiler canım

    YanıtlaSil
  15. Hikayesi çok ilgimi çekti gerçekten hüzünlü,önce ki yorumumda da dediğim gibi orada ki atmosferi bize çok güzel aktardın Tuğba.Oldukça da keyifli geçmiş,devamını bekliyorum yazılarının.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Aylincim;
    ben de hikayeyi duyunca hüzünlendim üzüldüm.heykeli de gerçekten çok güzeldi ama fotoğraflayamadım.inşallah bir dahaki sefere gösteririm size.gezimiz çok keyifliydi gerçekten canım.öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  17. merhaba;eşim saga hava yollarında gövevli anlaşma geregi ara ara cezayir hava yollarında uçmak üzere geliyor.bende peşinden:).sayenizde tipazayı ziyaret ettim.çok teşekkür ederim .başka güzel yerler varmı.bilgi verirseniz sevinirim .iyi günler şeyda

    YanıtlaSil
  18. Merhaba Sevgili Şeyda(merdaneli);
    Ne iyi etmişsin de gelmişsin görmüşsün buraları. Tipazayı çok beğenmiştik biz de. Daha bir sürü yer var görecek aslında. Mesela Casbah ı gör mutlaka, hatta notre damme kilisesini gör, tarihi yerler var çok güzel ama uzakta onlar merkezdeki müzelere falan da gidebilirsin islam eserleri müzesi bir de bardo müzesi var merkezde onlar da güzel.Didouche mourad a git kocaman bir cadde orası da bir sürü şey var, seveceğini düşünüyorum.Yeniden yazarım canım değişik bir yer aklıma gelince:)istersen mail adresini de yaz bana mail at veya ordan da haberleşelim.Birkaç yer daha ekleyebiliriz belki gezi rotana..kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  19. selam;cevap için teşekkürler.bugünde borj el bahri taraflarını gezdim.oralarda fena değildi.siz hydradan çok güzel bahsetmişsiniz.ben oraya dolmuşla gittim.son durakta indim etrafta sadece evler vardı geri döndüm.yarın tekrar deneyecegim.fransızca bilmediğim için biraz zorluk çekiyorum.mail adresim seydakaplan@hotmail.comsevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)