20 Mayıs 2009 Çarşamba

Cicilerim mutluluk kaynağım

Bugün hava yine o kadar sıcak ki. Dışarıya çıkar çıkmaz; sanki birisi yüzünüze fön makinası tutuyor gibi hissediyorsunuz. İşte insanoğlu böyle bir yaratık. Kış olduğunda yaz gelsin diye deliler gibi dövünüyordum şimdi de içinden çıkılmayan bir sıcaklık hakim ortalığa ben şikayet ediyorum. Hani tv de gördüğümüz kovboy filmleri modeli. Genelde yer teksastır ve her yer çöl gibidir, toprak çatlaktır, kupkurudur; bir de mutlaka yerde top halinde çalı ve ot birikintileri vardır rüzgarla uçuşuyordur bir oraya bir buraya. Hep aklıma o görüntü geliyor sıcak olduğunda.


Türkiye'den gelirken perşembe pazarından kumaşlar almıştım daha önce anlatmıştım size. Sonra düğmelerim, boncuklarım ıvır zıvırlarım. Yeniden perşembe pazarının cümbüşüne katılmak için sabırsızlanıyorum. Sıcakta epey zor olacaktır ama ben de sabah erkenden serinde; elimde fotoğraf makinamla sızarım tezgahların aralarına artık.


İşte bunlar kumaşlarım. Henüz bir şey dikmedim. Kampa getirmedim kumaşlarımı evde duruyorlar belki bu hafta getiririm. Korkuyorum biraz aslında, ya başaramazsam da kumaşlarım ziyan olursa diye. Ama olsun deneyeceğim yine de; zira bu kumaşlar evde durdukça, buzdolabında en sevdiğim yemek var da ben açıp yiyemiyormuşum gibi kötü bir hisse kapılıyorum..


Bu iğneleri de Bouira'dan bir dükkandan aldım. Türkiyedeki bir milyoncular gibi bir dükkan. Yaprak şekilli olanları da vardı keşke onlardan da alsaydım. İğne çok lazım oluyor insana. Ama kalplerde çok güzel bence. İnsanın içi açılıyor.

İşte asıl komik olan da bu foto..Bunlar canavarlarımız. Markette değişik şekerlemeler görmüştük alalım dedik bir de baktık içinden kinder süpriz gibi oyuncaklar çıktı. Biz de yeniden aldık çıkması ümidiyle. Şimdi beş parmağı tamamlamaya çalışıyoruz. Çok hoşumuza gittiler. Elleri de oynuyor yumuşak yapmışlar. Tipleri de süpper yaaa:) Soldaki benim sağdaki yiğitin:)

Bunlar da Düzceden yeğenimle aldığım boncuklarım. İzmitte boncuklar çok pahalıya geliyor yaa her seferinde istanbul hayalleri kuruyorum ama zaman azlığından dolayı gidemiyorum. Bu sefer düzceden bakayım dedim. İyiki de bakmışım. Ne yazık ki giderayak baktık daha geniş bir zamanda olsa daha bir sürü şey alacaktım ama. Bu boncuklar gerçekten göründüğü kadar güzel ve kaliteli. Hemde bir avantajı da hepsini ayrı ayrı tartmıyorlar. İzmitte her çeşitin ayrı gramı var oysa bu dükkanda hepsini torbasıyla tarttılar. Sanırım indirim falan da vardı. Acayip ucuza aldım boncukları. Çok sevindim. Alttaki krem olanlardan bileklik yapmayı düşünüyorum. Top top olanların üzerindeki desenler harika yaa bayıldım. Yakından bakarsak;

Keşke daha çok alsaydım yaaaa. Belki bir dahaki gidişte yine bulurum. Kolye yapacak kadar almamışım ne yazık ki şaşkın kafam..


Bunlar da sevimli düğmelerim. Yaa acaba düğmeleri benim kadar çok seven başka biri daha var mıdır? O tuhafiyeye girdiğimde bütün hepsini böyle avuç avuç toplamak istedim. Rengarenk bir dünya. O kadar güzeller ki. Hepsinin fotosunu çekip onlardan süper bir kitap yapmak gerek. Ama tabi kim alır bilmem. Benim gibi deliler vardır belki de:) Yarın öbürgün türkiye'ye döndüğümüzde iş falan bulamazsam artık açarım bir düğmeci boncukçu:) yada kitapçı falan.. Olur mu olur..

18 yorum:

  1. Tuğbacım , yeni birşeyler hazırlama aşamasına başlıyor desene... bakalım kumaşlardan , boncuk ve düğmelerden neler çıkacak ben esas onları heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. O dugmelerle birlikte kullanirsan boncuklari guzel bir kolye olur kanimca..

    YanıtlaSil
  3. Kumaşlarda düğmelerde çok şirinler Tuğbacım yokki burada da böyle pazarlar yada var ben bilmiyorum eminim güzel şeyler çıkacaktır ortaya ben hala makinemi bekliyorum dikişlere başlamak için.
    Kolay gelsin merakla izliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ne mutlu sıcak orası..memleketin 2 gündür yağmakla yağmamak arasında gidip gliyor..müzminleşen sinüzitimi azzdıran bir rüzgar var..kumaşlara acımazsan dikmeyi nasıl öğreneceksin..boncuklar harika pembe toptop olana bayıldım..burda da boncuk ucuz ama çok çeşit yok..En iyisi marputçular sanırım..düğmeler konusunda seninle aynı kanıdayım sen yayınla kitabı söz ilk ben alıcam..öptüm seni..

    YanıtlaSil
  5. Hepsi çok güzeller canım.Neler yapacaksın merakla bekliyorum.Sevgiler sana

    YanıtlaSil
  6. Özicim;
    Ben de senin gibi heyecanla bekliyorum vallahi:)ben de henüz bilmiyorum ne çıkacak ne çıkmayacak.şimdi bi etamin işine giriştim daha kumaşlara sıra gelmedi yani::)

    YanıtlaSil
  7. Serpilcim;
    dediğin gibi deneyeceğim ben de aklıma geldi birşeyler hatta araya güzel kurdelalar de koymak istiyorum.bu sene çok gördüm onlardan..

    YanıtlaSil
  8. Deryacım;canım beğendin demek kumaşlarımı boncuklarımı.o kumaşları dediğim gibi hep yaz pazardan ya ucuzluk tezgahlarından aldım.tam bir cennet vallahi o perşembe pazarları.orada da vardır sanırım.neden olmasın.teyzem bilir belki ona sorarım ben. en çok ben çarşamba günleri kurulan antika pazarını seviyorum.aklım hep orada..ben de almak istiyorum o güzel makinalardaaaaaan:)

    YanıtlaSil
  9. Hepsi birbirinden güzel bunların canım. Korkma ama becerirsin sen kes biç dik işte :) O canavar da sen olmazsın bence :0 :))))

    YanıtlaSil
  10. Hemşehrim;
    bizim memleket biraz tuhaflaşmış evet annemden duyuyorum bir sıcak bir soğuk ne o öyle yahu.dediğin gib canım kumaşlarıma acımayı öğrenmem gerek.ben şimdi bakmaya doyamıyorum sadece:)marputçular nerdeydi yahu ismi pek bir tanıdık geldi bana da.merak ettim.izmit boncuk konusunda fakit çok hem çeşit yok hem de olan da pahalı.böyle toptan falan bir yerden ucuza almak lazım. ben ankaradan ulustan alırdım nasıl da uygun olurdu orası:)bu arada sen de benim gibi düğmecisin herhalde:)o kitaptan basalım bakar bakar mutlu oluruz yaa:)öpüyorum canım.sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Mavi Bahçe;
    canım teşekkür ederim.bence de çook güzeller heehe:)fotoda daha bir güzel görünmüşler sanki..umarım yapacaklarım da onlar kadar güzel olur..sevgiler canım öptüm

    YanıtlaSil
  12. Alevcim;
    canım cicilerimi beğendin demek..valla ben de beğeniyorum:):)korkmadan keseceğim evet artık napalım yoksa uzun müddet bekler onlar.ama yeni güzel kumaşlar almam için dikmem gerek dimi ama:)
    o canafar hee çok komik bir tip yaa ben olamam ama heehe ben daha canafarım ondannn:)

    YanıtlaSil
  13. Tuğba ne hoş şeyler yazmışsın, sağolasın. Belli mi olur belki bir gün sizin evin mutfağında birlikte yemek pişirme şansımız olur. Daha bu sabah olur da millerim birikirse bu kış Tunus-Fas gezisi yapsam diyordum. Cezayir bizden vize istiyor mu bilmem (istemiyordur umarım!) bakarsın sizin oraya da düşer yolum???

    YanıtlaSil
  14. O kumaslar eger dikilmezlerse donerken cok perisan ediyor adami :) Belimden rahatsizlanacagimi bilmeden esimle 1 bavul dolusu elisi malzemesi gondermistim Cambridge'e. Simdi ne yapacagimi bilemiyorum. Benim icin degerliler, getirsem almaktan pahalliya gelecek, iki arada bir derede kaldim. Madem Turkiye yolu yakin, bence degerlendirin. Yeniler gelsin...

    YanıtlaSil
  15. Tijen hanım;
    hemen yazmanız ne güzel bana.çok mutlu oldum inanın.ben de hemen sizin bloga yazıyorum cevabımı ordan görmeniz daha kolay olur diye:)sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Berceste;
    merhabalar.nasıl da doğru söylüyorsunuz aslında getirmek belki bir bakıma kolay ama götürmek oldukça külfetli oluyor.bir sürü şey birikiyor çünkü.ben şimdiden düşünüyorum.dönersek nasıl döneceğiz acaba diye.vazgeçmek zor oluyor bazı şeylerden.hele benim için daha da zor çatal bıçaklarımı bile bırakamam sanırım:):)o yüzden dediğiniz gibi kumaşları değerlendirmek ufaltmak kullanılabilir hale getirmek lazım bir an önce:):)kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. ya tamam hepsi hoş hem epembe mor lara bayıldım da bunlar izmitte nerede ya birdakine altlarına adreslerinide yaz

    YanıtlaSil
  18. Sevgili adsız arkadaşım;
    pembe ve mor beğendiklerin boncuklar sanırım. onlar izmitten değil ama ben onları düzceden aldım.yazıda da anlatmıştım. ama izmitte de vardı sonra gördüğümde şimdi kalmışmıdır bilmiyorum boncuk dünyasında görmüştüm ben sanat sokağındaki.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)