2 Mayıs 2009 Cumartesi

El emeğim göz nurum

Uzun zaman önce kumaş bir çanta dikmiştim. Buradaki kumaşlarım az olduğu için kıyamıyordum da pek aslında bir şeyler yapmaya. Bir yandan da korkuyordum yapamazsam da ziyan edersem diye kumaşları. Nasıl da kıymetli şuncacık şeyler aklınız hayaliniz durur. Ne de olsa benim en büyük eğlencem ve uğraşım burada onlar. Keçelerim, boncuklarım, kalemleri, boyalarım, kumaşlarım, kitaplarım da olmasa ne yapardım bilmiyorum. Ben elbet yapacak birşey bulurdum tabiki de ama neyse işte siz anladınız ne demek istediğimi zaten ben boşuna çırpınıyorum burada.


Bu seferki Türkiye tatilimden gelirken yine biraz malzeme getirdim kendime. Zaten her zamanki gibi alınacaklar listesi de yapmıştım. Perşembe pazarına götürdü annem beni ve oradaki parçacılardan kumaşlar aldım. Metre metre çeşit çeşit o kadar çok kumaş var ki incesinden kalınına. Yeni başladığım için ben bu işe inceleri dikememe korkusundan- ee makinamda çok profesyonel olmadığı için- kalın kumaşları tercih ettim. Dışarıdan kumaşçıdan metresini 7-8 ytl'ye alacağım kumaşlar gibi güzel kumaşları 1-2-3 ytl'ye aldım pazardan. Artık öğrendim de zaten; bundan sonra erken gidip seçeceğim pazardan. Tabiki dükkanlardaki kadar bir sürü desenli çiçekli böcekli şeyler yok ama zaten benim için bunlar şu anlık daha ideal. İnşallah yarın öbürgün daha güzel dikebildiğimde; elim de iyice alıştığında o zaman alırım güzellerinden de. Güzel alınca kullanmaya da kıyamıyor insan. Bu işle uğraşan arkadaşlar bilirler belki benim gibilerse:)


İstanbula da gitmek istiyordum aslında hem boncuk hem kumaş için ama fırsat yaratamadım. Malum kısa zaman olunca hangi birine yetişsin ki insan. Şimdi düşününce ooo diyorum yapamadığım ne çok şey var. Yine de istanbul dan almak tahminimce çok hesaplı oluyor. Bu sefer izmitten boncuk falan hiç almadım. Resmen adam kazıklıyorlar. Düzceye amcamlara gittiğimde yeğenim Elif ile birlikte bir boncukçuya gitmiştik orası epey uygundu. Biraz bişeyler aldık birlikte. Ama keçe ve malzemeleri konusunda gördüğüm kadarıyla İzmit; Adapazarından çok çok ucuz. Allahtan sorup gitmişim o kadar çok fark var ki. Ben bir tabaka keçeyi -ki ölçüsünü bilemiyorum şu an ama epeyce büyük- 5 ytl ye alıyorum onlar avuç içi kadar keçeyi 3 ytl'ye satıyorlardı. Şaşırdım. İstanbul nasıldır bilemiyorum. Artık orada da bir fiyat araştırması yaparız. Hatta bilen arkadaşlarım haber verirlerse çok sevinirim boncuk nerden alınır kumaş nerden alınır keçe nerden bulunur istanbul da diye..Ve de çok karmaşık bir yerde olmazsa da çok sevinirim. Zira korkarım kaybolurum falan:):)

Filleri çok seviyorum diye her fırsatta söylerim. Hem sevimliler, hem de şans getiriyorlar. Hayvanat bahçesine gittiğimde bir fil'e dokunmuştum. O hissimi hiç unutamam. Ağaca dokunmak gibiydi ama aynı zamanda da çok farklıydı. Büyüklüğü karşısında kalakalmıştım. Nasıl da heybetliydi.
Bu da keçeden şirin kuşum. İnternette dolaşırken görmüştüm. Süs olsun diye dolabımın kapağına astım. Keçe olduğu için ve içini de elyafla doldurduğum için çok da pufidik oldu. Yalnız elyaf çabuk söndüğü için epey doldurmak gerekiyor ki pufidik olsun. Yapımı biraz uğraştırıyor ama yine de kolay.

Bu da eskiden atkı olarak başlanmış ama bir türlü sona varamayan örgüm. Yünüm az olduğu için böyle çizgili bir atkı yapayım dedim sonra çok deli işi gibi olduğunu düşünüp vazgeçtim. Eee o kadar uğraşmışım; sökmeye de kıyamadım kenarlarını birleştirdim bir de fermuar diktim ve çanta yaptım. Üzerini de keçe motifler ile süsledim. Çok harika olmadı ama değerlenmiş oldu.

Bunu da anahtarlığa takmak için yaptım. Keçeden kalp. İçinde yine elyaf var.

Bunlar daaaa annemin el emeği göz nuru tığ işleri. Benim için yaptı kuzucum. Bir yerlerde kullanırım diye artan yünleri değerlendirdi. Bir sürü de oldu hem da çok seviyorum ben onları..Acaba nerede kullansam diye de düşünüyorum. Kumaş çanta yaptığımda üzerinde kullanabilirim diye düşünüyorum değişik olur. Bana da öğretti annem. İnşallah unutmadıysam ben de tığ ile değişik motifler yaratacağım bir ara.

12 yorum:

  1. Tuğba cımm harika olmuşlar ellerine sağlık...Benim de keçelerde çok gözüm çok seviyorum var ama kendime güvenim yok dikmek çok zor gibi geliyor :))

    YanıtlaSil
  2. süper olmuşlar... ben bir keresinde kolye malzemesi olarak eski para görünüşlü malzeme getirmiştim de saatlerce tutmuşlardı beni havaalanında :))) dikkat et...

    YanıtlaSil
  3. oy oy oyyy birileri harıl harıl çalışmış bakıyorum da.
    Kolay gelsin Tuğbacım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Hepsi çok şirin olmuş Tuğbacım ellerine sağlık. Bu arada filleri bende çok severim :)

    YanıtlaSil
  5. tubikcim fil ve kuş çok sevimli olmuş... benim eşimin bana ilk minik hediyesi tahtadan yapboz bir fildi... sanırım ona şans getirdim :) o yüzden ben çok inanırım fillerin uğuruna...
    hobi malzemelerini, kumaş, keçe, boncukları istanbuldan çok uygun fiyata bulabilirsin... hatta eğer gelirsen birlikte gideriz eminönüne... yada istediklerini listele ben sana gönderiyim canım... bunu seve seve yaparım...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik Tugbacim :)) Cok cici olmus bunlarin hepsi :)) Daha neler neler cikacak bakalim :))

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık canım. Fil'in uğuruna bende inanırım..

    YanıtlaSil
  8. Elifcim;
    beğenmene çok sevindim canım teşekkür ederim.valla ben de senin gibiydim önceden sadece düğme diken birisi olarak. ama inan ki korkulacak bir şey yok çok kolau dikimleri..hem de çok eğlenceli.bence denemelisin.kolay örneklerden başla eminim çok seveceksin sen de.:)

    Evren;
    teşekkürler canım sana da.ben daha gelmeden buraya koli ile kitap boncuk falan yollamıştım bir sürü o zaman açıp bakmışlar içlerine.ama şimdi gelirken getirdiğimde hiç bakmadılar.kocaman bavulumun içinde kayboldular herhalde:)umarım dediğin gibi olmaz.iki boncuk için zaten her zaman dklarca beklediğimiz yerde birkaç saat daha beklemek istemem doğrusu..uyardığın için sağol.sevgiler

    Özicim;
    valla çok sıkı çalıştım gerçekten heehe..aman yok yahu hemencik yapıverdim. zaten hepsini aynı anda yapmadım ancak koydum bloguma..teşekkür ediyorum canım sağol..sana da kolay gelsin..sevgiler

    Deryacım;
    beğenmene sevindim canım.teşekkürler. filler sevilmez mi yahu..gerçekten şans getiriyorlar bence..sevgiler

    Duygucum;
    canım ne güzel de yazmışsın..bence sen eşinin en iyi şansı olmuşsun o yüzden sana güzel bir fil hediye etmiş..eşim de bana burdan bir kapı süsü almıştı fillerden oluşan.sana mail de de yazdım zaten canım.çok isterim inşallah gelebilirsem istanbula keçeler kumaşlar alırız birlikte.ayrıca nazik teklifin için de teşekkürler canım yeniden..kocaman öppücükleerr:)

    Moonishcim;
    Canım teşekkürler.beğendin demek.sevindim.daha çok şey var aklımda yakında yapacağım canım.nete geldikçe örnek topluyorum kendime..sevgiler

    Alevcim;
    teşekkürler alevcim;biliyorum sen de seviyorsun filleri.bize hep uğur getirsinler diyorum ben de o zaman.öptüm canım

    YanıtlaSil
  9. merhaba keçe kumaşları online olarak dilediğiniz metrede www.kumasci.com.tr adresinden alabilrisiniz

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar adsız ziyaretçim;
    keçe kumaşlar için verdiğiniz adrese hemen bakacağım. Çok teşekkür ederim. sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Keçe çeşitleri www.cicekmalzeme.com 'da.

    YanıtlaSil
  12. harika bende kalpten mumlar yaptım üstüne ömrüm yazdım çok beyendim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)