12 Mayıs 2009 Salı

Mutfak maceralarımız

Uzun zamandır kamptaki mutfağa girip birşeyler yapmak istiyordum. Dün nihayet başardım. Ama epey de yoruldum. Tabanlarım ağrıdı resmen. Bizim aşçımız Cezayirli. Ama türk firmalarda çalıştığı için yemek yapmayı güzelce öğrenmiş. Yine de bazen tadı farklı oluyor tabiki yaptıklarının. Bir de ekstra şeyler yapmaya pek vakti olmuyor. Ne zamandır kek yapmak derdindeydik. Nihayet ısrarlarımız sonucunda 3 tane kek kalıbı, iki de minik muffin kalıbı aldırmayı başardık. Dün arkadaşım Gülnihal'le kek yapmak üzere mutfağa girdik bir de ne görelim aşçımız Hamit dayanamamış keki yapmış bile. Madem bu kadar niyet ettik bari kurabiye ve patates salatası yapalım dedik. Tabi toplamda 20 kişi varmış burada. Ben daha önce hiç bu kadar çok insana bir şey yapmadım. Biraz komik geldi ilk başta. Zaten mutfak kocaman, tencereler kocaman, sanki çizgi filmlerdeki devler için yapılmış gibi her şey. Ölçüleri çoğaltarak babannemin kurabiyesinden yaptım. Limonlu kurabiye. Bir de bir kova patatesten patates salatası, domatesli, yeşil soğanlı, biberli, naneli falan. Onları fotoğraflamayı unuttuk malesef. Ama herkes çok beğendi. Biz de bugün yine mutfağa girdik bu sayede. Övgü de alınca daha bir gaza geldim tabi ben hemen. Bugünkü menümüzde de çayın yanına Mozaik pasta ve Elmalı çikilop var. Kolay tarifleri seçiyoruz çünkü 20 kişi biraz gözünde büyüyor insanın. Üstelik fırın da epey dandik. Sadece üst kısmı yanıyor. Kurabiyeleri pişirmek epey zor oldu bu yüzden dün. Yalnız bugün biraz tecrübe sahibi olduğumuz için fotoğraf makinamız yanımızdaydı Gülnihal sağolsun. İşte fotoğraflar;


Burada aşçımız Hamit ve yamak ben:) o tarifleri bilmediğinden sadece yaparken izledi bizi o yüzden aşçılık görevi tamamen bizimdi. Bugün önlük de buldum süper oldu. Bir de şapkam olsa tam olacak yani:)

Burada da elmalı bisküvili topların üzerine dökmek için hazırladığımız çikolatalı puding.


Bu foto da buradaki güzel günümüz için süper bir hatıra. Gülnihal ve ben Cezayir de aşçılık günlerimizde diye not düşmek gerek arkasına:)

Tabi Kerem böcük de yanımızdaydı. Bizi izledi. Yaptıklarımızın tadına baktı. Eline de kek kalıbını verdik ki ilerde o da hamarat olsun diye:)

Bunlar Gülnihalin tarifinden elma, bisküvi ve ceviz karışımı toplar. Ben adını elmalı çikilop koydum. Öyle geldi içimden..

Bu da son hali. Üzerine çikolata ve vanilya sosu döktük bir de hindistan cevizi. Bu arada benim Mozaik pasta da dolapta soğumakta. Onu yaparken gülnihal yeni gelmişti bir telaş çekmeyi unuttuk ben akşam yerken çekerim hepsini yeniden. Onları da yarın gösteririm artık sizee..Umarım herkes beğenir hapur hüpür yer:)

17 yorum:

  1. hahaha bende yemek yapmıştım bu mutfak o mutfk galiba :) patates salatası ilk ürünümdü :)))

    YanıtlaSil
  2. Tugbacım ahçılıkta iyi olmuş sana ama 20 kişi olunca zor olmadımı,kek ,börek yapmak?

    YanıtlaSil
  3. oyy oyy Tuğbacım ahçı olmuş adamın işini elinden alacaksın ağır git :))
    Afiyet olsun , kilo deme bana :))))

    YanıtlaSil
  4. tuğbacım yemekler şahane olmuştur eminim ama bence asıl şahane olan sensin... bu ne şirinliktir yahu... mutfağa girince sütü deviren, tenceredeki yemeği aşıran yaramaz çocuklar gibi olmuşsun... çok şekersin...

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar değişik bir deneyim olmuştur senin için ve de ne heyecanlı :) Aksi gibi bazen çok kişiye yaptığın yemek güzel olmaz şaşar kalır insan.Ama bizim şefler, miktar ne kadar fazlaysa yemeği tutturma ihtimalinin o kadar yüksek olacağını söylüyor hep :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerin dert görmesin canım. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Aaaa..o vanilyalıdan bende yemeyi nasıl istedim bak şimdi...reva mı ama bana bu?

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Sevgili Evren;
    evet canım bu mutfak senin yemek yaptığın mutfak. hatta geçen gün aşçı bana senin patates salatası yaptığını söyledi. bir de şeker koymuştu o içine salatanın dedi ama ben pek anlayamadım:):)kulaklarını çınlattım mutfaktayken.gerçekten şeker koymuş muydun patates salatasına sen??

    YanıtlaSil
  9. Elifcim;
    ahçılık harika oldu yaa valla çok eğlendim zaman da çabucak geçti. bundan sonra sıkça gireceğim anlaşılan mutfağa.aşçıya da çorba sözüm var zaten:)bu arada 20 kişiye yapmak oldukça zor canım.dedim ya herşey kocaman kocaman..ama kolay şeyler yaptığım için pek zorlanmadım.mozaik partaya kırdığım bisküvileri görecektin sen:):)

    YanıtlaSil
  10. Özicim;
    ayy yok ben almam işini elinden.zaten alamam da iki gün kaldım mutfakta nasıl yoruldum anlatamam.tabanlarım sızladı yahu:)zor zanaat aşçılık vesselam:):)ben artık az yiyorum özicim.sanırım 1-2 kilo da verdim tartılmadım ama pantolonlardan anlıyorum az biraz:)

    YanıtlaSil
  11. Duygucum;
    canım yaa sen de çok tatlısın valla..ben dün biraz şebektim evet sana o yüzden öyle şirin göründüm at kuyruklarımla yandan:):)içim çocuk gibi zaten.hala yatağımda ayıcığım durur.sen bizim odamızı bir görsen..kurabiye canavarım bile vaaaarr:):)öptüm kocaman.

    YanıtlaSil
  12. Handecim;
    gerçekten süper güzel bir deneyim oldu. oldukça da eğlendim.senin o kursta ne kadar eğlendiğini düşünemiyorum zaten.mutfakta olunca daha iyi anladım. ne de olsa ev mutfağından epey farklı..genelde çok yemek yapıldığından tutma olasılığı düşük bilirim ben ama bu yüzden de aşçılara hayran hayran bakarım nasıl da yapıyorlar o kocaman tencerlerde diye..ama belki de sizin hocaların söylediği gibidir gerçek:)

    YanıtlaSil
  13. Alevcim;
    teşekkür ederim canım. inşallah bir gün sana da yaparım güzel şeyler de tadına bakarsın.çok sevinirim..öptüm

    Tanyacım;
    valla gerçekten lezzetliydi o vanilyalı çikilop.yeme de yanında yat..iyiki öğrendim ben de bu tarifi.yalnız bolca kalori vardır sanırım içinde..ben senin yerine de yemiş olayım o zaman.hatta kaldıysa bu akşam da yerim biraz.çok yemiyorum bu ara çünkü malum kilo durumları:)

    YanıtlaSil
  14. tuğbacım ben soslara illaki bir cimck şeker eklerim onu hatırlıyordur o :) selam söyle lütfen ustaya :)

    YanıtlaSil
  15. tuğbişim bende ödülün var canım... almazsan çok pis küserim bak :)

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Evren;
    tamam canım ben şimdi anladım. dedim bir ara herhalde usta karıştırdı şeker olur mu hiç dedim. çok atılıyor gibi düşündüm bir an. selamını söylerim bugün ben ona:)sevgiler

    Duygucum;
    tamam tamam canım hemen uğruyorum sana şimdi nooolur küsme tamam mıııı:):)öpüldün:)

    YanıtlaSil
  17. Ben de geliyorum yardima :)) Kocaman opuyorum seni Tugbacim ve guzel bir hafta sonu diliyorum sana :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)