10 Haziran 2009 Çarşamba

Cuma tatili ve kerem böcüğün birinci yaşı

Cuma günümüzden önceki yazımda bahsetmiştim. Sabah 8.00 da başladık güne. Hızlıca giyindik ve kahvaltı için mutfağa yöneldik. Henüz kimse yoktu ortalarda. Kendimize yumurta yaptık pek lezettli ve de karpuz kestik yanında da domates biber falan. Kendimizi masa sohbetinin güzelliğinden mahrum bırakarak acele tarafından yola koyulduk. Rouiba'ya gidecektik öyle karar almıştık. Öğlenden önce varmak istedik ki açık yerler bulabilelim diye. Çünkü burada öğlene kadar her yer açık öğlen ezan zamanı kapanıyor sonra tekrar 15.00-15.30 sıralarında açılıyor. Geçe kalmamak adına yola erken düştük. Nihayet oraya vardık ve gitmek istediğimiz yeri bulduk. Kapalı çarşı gibi bir yer. Ama tabi öyle çok harika şeyler yok. Ivır zıvır. Yine de istediğimiz birkaç şeyi aldık tabi. Ben bir de ayakkabı aldım kendime. Yazlık ve de pek cici. Elbiseler vardı göğsü lastiklilerden ki ben onları çok seviyorum ama fiyatları pahalıydı tipine göre. Öyle türkiyedeki kadar da rengarenk değildi. O yüzden almadım. Buraya gelmeden önce türkiyede yaz sezonu için çok güzel elbiseler vardı hem de uygun fiyata. Aklım onlarda kaldı.

Sabah kahvaltımızdan bir görüntü. Karpuzlar burdan seçiliyor vallahi..

Arkadaşlarımız Gülnihal ve Mahir ve tabi bir de Pambik Kereeemmm:) Rouiba'dan sonra La Madrak'a gittik yemek için. İyi de oldu. Hava da çok güzeldi. Gülnihal de görmüş oldu burayı:) Biz o gün onlara Lacoste ailesi diye isim taktık. Pambiğinki en güzeliydi tabiki:)

Semih abimiz de bizimleydi. Onu da özlemişiz çok. Çok güzel bir gün geçirdik. Bolca sohbet ettik.

Bu da bizim kocaman balığımız. Adı da Merou. Tavuk eti gibi löp eti vardı. Ama günün en güzel şeyinden biri pembe şarabımız ve yemek sonrası meyvelerimizdi:)

Yamuk da çekmiş olsam en azından rengi hakkında fikriniz olmuş oldu. Nedense bazen böyle yamuk çekebiliyorum aceleden sanırsam:)

Kavun benzeri ama kavun olmayan bir meyve. İçerisinde de harika çilekler vardı. Löp löp yuttum:)

Tabi yemek sonralarının olmazsa olmazı naneli çay. Ben çok seviyorum kendilerini. Yalnız biraz daha normal şekerli olsa daha iyi olacak. Çok bal gibi yapıyorlar yaa. Özelliği de oymuş tabi de.

O günün en önemli kısmı kerem böcüğün ilk yaşına giriyor olmasıydı. Madrak dönüşü Hydra da Pınar ve Devrim ile buluştuk. Bir cafe de oturduk. Hem arkadaşlarımız da tanışmış oldular. Bir süpriz yapıp kereme pasta aldık. Yiğit de mum buldu hemen marketten anında. Mumu üfleyiverdik güzelce. Ama kerem gezmekten oldukça yorulmuştu biraz şaşırdı da tabi çocuk. Akşamı da sayarsak iki kere mum üfledi pambik..


Bu da akşamki çilekli kutlama pastamız. Süslü mumumuzla birlikte. Nice yaşlara Pambik Kereeemm hep böyle güzel ve kalabalık doğum günlerin olsun, hep böyle kocaman gül sen emi:)

Keremcik güzel bir ilk yaş partisi yaşadı. Tabi çok daha güzellerini de yaşar inşallah böyle kamp ortamından uzakta sevdiği herkesle. Daha önünde bir sürü güzel sene var. Biz de keremin büyüdüğünü görmek için can atıyoruz. Bizimle büyüyor burda şirin şey. Zaman çabucak geçiyor. Yine de her anı güzel ve dolu dolu..

4 yorum:

  1. Kerem in doğum gününü kutluyor ve onu öpüyoruz.Herkese selamlar.öpüldünüz..........bye

    YanıtlaSil
  2. Çok lezziizzz bir post olmuş canım yaaa! Miss misss :) İyi gezmeler size :)

    YanıtlaSil
  3. Babacım;
    Sizin için de keremi kutladık biz. Dün de yine bol bol öptük sevdik pambiği her zamanki gibi. Teşekkür ettiler kutladığınız için..öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil
  4. Alevcim;
    Beğendin demek yemekleri canım:) Valla yemekler bir yana o gün hava pek güzeldi ve yazın tadına vardık o bile yetti yani..Görüşmek üzere yeniden. Alpere de öpücüklerr..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)