19 Ağustos 2009 Çarşamba

Lübnan mutfağı ve yiyeceklerin o harika dünyası

Bu yazıyı aslında daha evvel yazmaktı amacım ama araya birkaç tane yazı girdi buna ancak sora geldi. Bekleyenlerden af diliyorum.

Geçenlerde buradaki arkadaş grubumuzla birlikte güzel bir organizasyon eşliğinde Safir Otel'in Lübnan Restoranına gittik. Götüren arkadaşımız buranın methinden bahsetmişti. Biz de zaten bir müddettir bekliyorduk zamanını. İyiki de gitmişiz. Orada şimdiye kadar eğlenmediğimiz kadar eğlendik. Dahası yemekler bir harikaydı. Lübnan mutfağının güzel olduğunu duymuştum ama tatma hazzına da erişince vazgeçilmezim oldu diyebilirim. Aynı Türk mutfağı. Neler mi vardı yemekte bakın bakalım tanıyacak mısınız?

Eveet mutlaka herkesin tanıdığı şeyler çıkmıştır diye düşünüyorum ama ben neler olduğunu bir sayayım dilerseniz;

Lahmacun, ciğer sote, sigara böreği, kaşar pane, maydanoz salatası, humus, süzme yoğurt, patlıcan salatası, lavaş ekmeği, içli köfte ve dahası. İnanamadık biz bu yemeklere ve lezzetine. Hani benzerleri olur belki ama dedik içimizden tatları da bu kadar mı güzel olur. Bu taraflarda olanlara tavsiyemizdir mutlaka gitmelisiniz. Ayrıca fiyatları da çok uygun. Diğer lokantalara kıyasla yani cezayirdeki türk lokantalarına kıyasla örneğin Bosphore Restorant'a göre oldukça uygundu.


Bu da masamızdan bir görüntü. O zaman daha yemeklerimiz gelmemişti. Yalnız tek dezavantajı yemek saatinin biraz geç başlıyor olmasıydı. Restorant saat 9.30 da açılıyordu biz yemek yemeğe başladığımızda saat 10.00 ı geçiyordu. Eee malum sohbet edince de oradan kalkmak kocaman midelerle epey zor oldu. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim yemekte rakının aynısı olan Arak içtik. Bence içimi rakıdan daha rahattı. Hemde aynıydı. Yani arak değil de rakı getirdik deseler inanırdık.

Bu da otelin dışarıdan görünüşü. Düğün sezonu olduğu için de içeride düğün eğlenceleri de vardı. Yeri de çok uzak sayılmaz Zeralda da. Alger merkeze yarım saat uzaklıkta.

4 yorum:

  1. çokk uzaklardada olsa yemeklere özlemi biraz geçiştirmiştir herhalde afiyetler olsun arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba karamel mutfak;
    haklısın arkadaşım.biz de hep dedik o gece zaten canımız türk yemeği isteyince buraya geliriz diye. bolca giderdik özlemimizi o gece iyi geldi. sevgiler sana..

    YanıtlaSil
  3. Süpper gözüküyorrrrr...
    hımmmmm hımmmm..
    acıktım valla :)

    YanıtlaSil
  4. Gelince bizide götür oraya,pek beğendim.2007 Diyarbakır,Mardin gezimiz aklıma geldi.Annenle amma götürmüştük.Afiyet olsuuuuuuuuun.
    Zuzucum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)