20 Ağustos 2009 Perşembe

Yeni işlerim ve ilk scrapbooking denemem

Uzun zaman olmadı aslında tığ ile motif yapmaya başlayalı. Ama beni epey sardı. Boş vakitlerimde elime hemen renkli tombul tığımı ve yünlerimi alıyorum. Çok alıştım yünlerin renkli dünyasına. Öyle eğlenceli ki. Yaptıkça yapası geliyor insanın. Yalnız çok hırslı bir tip olmadığım için bir şeyi yapamadığımda veya yeni bir motif görüp beceremediğimde hemen bırakıveriyorum. Moralim bozuluyor. Yine de önceki halime göre epey yol katettim diye düşünüyorum. Zira önceden o iplerden motiflerin nasıl çıkacağını bile aklım almıyordu. Bazen hala türkiyedeyken annemin öğrettiği şeyleri buraya gelince unutuyorum ama annemin başladıklarına baka baka yapabiliyorum. Artık örneğe bakıp nasıl gideceğimi anlıyorum. Canım annem sağolsun o da bu renkli yünler kadar renkli bir insan ve çocukla çocuk olup yani benimle; ne istersem yapıyor benim için. Hiç burun kıvırmıyor taa buradan sipariş veriyorum ona ben yanına gidene kadar ona fotoğraf yolluyorum netten böyle bişey yapalım diye o hemen örneğinden başlıyor örmeye. Bana da öğretiyor gidince. Bakalım bu seferki türkiye tatilimde bana neler öğretecek.

Sık iğne yapmayı da öğrendim artık. Bunu annem başlamıştı ben devam ettiriyorum.

Bunu da yine annem başladı yastık kılıfı olarak ben de arkasının kumaşını diktim geçenlerde. Ama sadece bir kısmını dikebildim henüz. İçine elyaf doldurup pufidik yastık yapacağım.

Bunlar battaniye için başladığım motiflerim. Yalnız her işe birden giriştiğim için şimdilik hepsi yarım yamalak. Biraz maymun iştahlıyımdır söylemesi ayıp.. Herşeyi yapmak istiyorum aynı anda. Umarım herşeyi yapmak isteyip de hiçbir şey yapamayanlardan olmam.

Bu da kefkendeki komşumuz Feride teyzenin bana bu yaz öğrettiği şal örneği. Ehh epey yol aldım. Yapması da kolay ve zevkli. Uzaktan bakınca zor gibi görünüyor ama ben yaptıysam herkes yapar. Deneme amaçlı başlamıştık bunu aslında elime ilk gelen yünle. O yüzden yeşil oldu. Sonra da baktım güzel gidiyor unutmayayım diye bırakmadım, devam ediyorum. Yoksa yeşil rengi özel olarak seçmiş değilim aslında. Bunu bitirebilirsem belki bir başka renge daha başlarım kimbilir.

Bu da ilk scrapbook denemem. Hep merak ediyordum bloglarda görüp şu scrapbooking de nedir diye biraz araştırdım değişik desenli sayfalar falan indirdim netten. Bir de scrapbooking programı. Zaten bunlar olunca oluşturması kolay oldu. Tabi daha yeni olduğum için öyle pek güzel olmadı ama eğlendim yaparken. Bir de printerim olsa harika olacak. Çıktısını almak istediğim öyle çok şey var ki. Biraz biriktirmeyi seviyorum da ben. Benim fotoğrafım renklere pek uygun olmadı aslında ama şimdilik idare eder. Maksat nasıl yapıldığını anlamaktı ne de olsa.
Devamının gelmesini heyecanla bekliyorum. İyiki şu internet var gerçekten de. Yalnız bağımlısı olmamak gerekiyor. Günlerdir şu indireceğim renkli sayfalar uğruna odamda kalıp kitap bile okuyamıyorum. Önceden günde bir kitap bitirirdim şimdi getirdiğim kitapların daha sadece birini okuyabildim. Hadi bakalım hayırlısı. Bakalım yeni gelen gün neler gösterecek.

8 yorum:

  1. Güzel denemeler Tuğbacım ,
    Bir aklıma kendm geldim , dilerim benim gibi olmazsın.

    Üniversitedeyken pek bir heveslenmiştim danteldir motiftir , çok keyif alıyordum . Şimdi düşününce komik geliyor. Güzel bir uğraş ama biliyorum artık bana göre değil . Kimbilir belki emeklilik yıllarında yine geçmişe dönerim hehehe.

    Sana başarılar dilerim , kolay gelsin ...

    YanıtlaSil
  2. Tuğbacım örgü işlerin çok güzel olmuş tebrik ederim. Scrap çalışmanı da çok beğendim çok şirin..

    YanıtlaSil
  3. tuğbacım hem örgün hemde scrapbook denemen gayet başarılı bence...
    devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Özicim;
    denemelerimi beğenmene sevindim canım. Ben de ayy derdim eskiden hayatta yapmam yahu uğraşamam falan diye ama iş başa düşünce başladım bende. can sıkıntısından. insanı rahatlatıyor.yani beni:)tabi bu tarz şeylerin zamanı var haklısın.belki bende sonradan bırakırım ya da devam ederim kimbilir.işli güçlü olunca fırsat da olmayacak zaten..
    güzel dileklerin için sağol canım..öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. Deryacım;
    Çok teşekkür ederim.scrap çalışmam da deneme amaçlı işte ama bencede ilk deneme olarak sevimli oldu bakalım daha neler çıkacak..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Duygucum;
    beğenmene sevindim canım.Daha başarılı olacaklarına inanıyorum zamanla.öptüm canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. sekerim sen nasi yetenekli biseysin oyle ya
    bayildim ben bunlara
    rengarenk :p
    benim de bi iki tane yapip saga sola koymam gerek
    ay coook sirin renkler :)

    YanıtlaSil
  8. Serracım;
    heeehe beğenmene sevindim canım.çok da yetenekli sayılmam yahu.Asıl yetenek annem burda aslında:)valla hatun boş durmuyor ben de kapıyorum üç beş bişeyler iştee.sen de yap çok zevkli.vaktin yoktur ki senin ama yahu..artık sen gelince ben sana iş torbamı alır gelirim gösteririm:):)öpüldün kocaman..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)