9 Kasım 2009 Pazartesi

Evim güzel evim

Evimize tamamen yerleştik artık. Eksiklerimizi de aldık. Herşey yavaş yavaş halloluyor. Ne zamandır foto yükleyemiyordum. Evde hala internetimiz yok. Bugün teknik servis elemanları sorunu halletmeye geldiler ama yine olmadı. Birkaç güne hallolacak inşallah. Ondan sonra daha sık yazacağım.

Evde yemek bile yaptım birkaç kez. Mutfağım büyük olduğu için yemek yapmak ve orada vakit geçirmek pek güzel oluyor. Yalnız o kadar çok sinek var ki deli ediyorlar. Her yerdeler. Bir de öyle yapışkanlar ki anlatamam. Algerde bu kadar çok değillerdi. Sanırım burası asıl yerleri. Koloni halinde dolaşıyorlar. Günde en az beş on tane öldürmeme rağmen hala dolaşıyorlar delice. En yakın zamanda bir sineklik edinmem gerek. Onun haricinde en son yemek masamızı ve kitaplığımızı aldık bir de bana ufak bir çalışma masası. Bugün onları da yerleştirdim pek güzel oldu. Orayı hobi odam gibi de yapmaya çalışıyorum aynı zamanda. Örgülerim, kumaşlarım, kitaplarım hep o odada olacak. Bir de boş odamız var şimdilik. Orada da boş kolilerimiz duruyor bir de elektrik süpürgesi ıvır zıvır işte. Şimdilik tek eksiğimiz doğalgaz sobamız. Onu da ısmarladık yakında gelecek. Ev biraz büyük olduğu için ısınma açısından büyük bir soba almamız gerekti.Şimdilik elektrik sobasıyla ısınıyoruz. Ev sahiplerimiz de pek iyi insanlar. Anlaşıyoruz. İkeadan aldığımız mutfak aparatlarını bile yeni fayanslarına takmama izin verdiler. Çok sevindim. Çok hevesleniyordum çünkü. Bir an düşünmedim değil hani yeni yaptırmışlar evi delmemize izin vermezler diye. Yapıştıramazdık da çünkü fayansları yapışkan tutmuyor. Epey özenmişler eve. Hep kaliteli malzeme kullanmışlar. Şık görünüyor bu yüzden de. Kendi evim olsa neler neler yapardım diye düşünmeden edemiyorum. İnşallah Türkiye'ye döndüğümüzde de böyle büyük ve güzel bir evimiz olur da zevkimizce döşeriz. Ev gerçekten çok mühim. Bütün zamanını evin içinde geçiren bayanlar için özellikle.

Şimdi yeni evimizden birkaç fotoğraf sizin için..

Burası evin giriş kısmı..


Bu da sıkça sözünü ettiğim sevgili mutfağım:)


Salonumuz.. Tabi mobilyalar kocaman salonda küçük kaldı bir halı ve bir de masa alacağız..


Burası da oturma odası gibi olan odamız. Kahverengi koltuk salonun koltuğu aslında ama şimdilik burda oturuyoruz. Daha salona tv bağlanmadı hem de orası henüz soğuk..

Burası da banyomuz. Yan tarafta da tuvalet var. Çamaşır makinamızı da yeni aldık ayıptır söylemesi..

Vee bu da son fotoğraf yatak odamızdan.
Merak edenler içindi fotolar. Bir de mail yollamıştım annemlere falan ama yüklememiş malesef gmail. Hatlardan dolayı. Sadece boş odamızın ve kolilerimizin fotosu yüklenmiş. Şaka gibi. Maili görenler bana gülmeyin tamam mı düzelticem en kısa zamandaa..Herkese sevgileer..

18 yorum:

  1. ooo cok guzel gozukuyor yeni eviniz
    gule gule oturun
    :)
    bir yazinda buzdolabi magnetlerinden de bahseder misin?
    yakindan cekilmis bir kac foto ile
    de susler misin?
    bayildim buzdolabinin ustune
    mucks mucks
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  2. güle güle oturun gerçekten çok büyükmüş evin zamanla hepsi düzene girer ve sımsıcak bir yuva olacaktır eminim

    YanıtlaSil
  3. Evinizi çok beğendik.Salon,mutfak çok güzel.Güle güle oturun.İnşallah bize de gelmek kısmet olur.Ama gelirsek 1 ay'dan aşağı kalmayız haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
    Öptük.selamlar.

    YanıtlaSil
  4. Güle güle oturun canım..Daha iyileri burada Türkiye'de olsun inşallaahhhhh...

    YanıtlaSil
  5. gerçekten çok hoş ve sade eviniz güle güle mutlulukla oturun:)))darısı türkiyede kendi evinize inşallah öptüm

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş Tuğbacım. Güle güle oturun..

    YanıtlaSil
  7. ne güzeldir boş evi eşyayla doldurma telaşı... hele o kocaman mutfak...
    dilerim çook güzel günleriniz, tatlı anılarınız olur, sevgiyle ısıtırsınız yuvanızı...
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  8. hayırlı olsun canım yeni eviniz.. çok geniş ve ferah görünüyo güzel günler geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  9. Tuğbacım çok hoş ferah ferah hele mutfağa bayıldım :))
    Güle güle keyifle oturun...

    YanıtlaSil
  10. Serracım;
    canım beğendin demek evimi sağolasın canım..eskiden bir ara yazmıştım magnetlerimi ama şimdi daha da çoğaldılar yazarım yakında fotolarını da çekerim..öpüyorum kocaman canımm..görüşürüz yeniden..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Gece;
    çok teşekkür ederim..ne güzel yazmışsın..zamanla tabi daha da düzene girecek dediğin gibi..ama bu sefer gerçekten ev gibi ev oldu diyoruz valla.cezayir standartlarına göre düzgün güzel bir ev..şansımız yaver gitti maşallah..sevgiler kocaman..öptüm

    YanıtlaSil
  12. Anneciiiim;
    ayy yorum da yazarmış banaa.heehee aferim sanaa..evimizi beğenmenize de sevindim.siz gelin yeter valla istediğiniz kadar kalabilirsiniz şekerim aşkolsun..bir ay yetmez daha çok daha çok. ama siz gelmeden gene ben geleceğim öyle görünüyor:)öptüm kocaman..selam herkese

    YanıtlaSil
  13. Serpilcim;
    teşekkür ediyorum canım..amin diyorum içten içten böylee..inşallah türkiyeye kısmet daha güzelleri..sevgiler kocaman..bu arada senin koyduğun fotoyu da gördüm pek güzel evin maşallah sen de güzel güzel otur mutlulukla..

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Su;
    teşekkür ediyorum canım beğenmene sevindim..yeniden görüşmek üzere.kocaman sevgiler

    Sevgili Alev;
    Canım benim çok teşekkür ederim. nihayet taşındık da yerleştik bile inanamıyorum. zor işti valla gerçekten. şimdi eksikleri de tamamlıyoruz. daha da güzel olacak inşallah. bırakıp gelmek istemeyeceğiz evimizi valla:):)öptüm kocaman..sevgiler

    Sevgili Duygu;
    canım teşekkürler sana da.. dediğin gibi yeni bir evin olması ve içini doldurma telaşı güzel. tabi kendi evin olsa daha detaylı şeyler yapar kendi zevkine göre döşersin ama bu da güzel..en önemlisi huzur ve mutluluk tabi bir de sağlık..öpüyorum kocaman canım..

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Leydielif;
    çok teşekkürler canım. evimiz büyük biraz evet. temizliği zor tabi ama yerler seramik ya silmesi kolay oluyor heehe büyük evin dezavantajı da temizlik işte.amaan olsun ya yine de insanın evi gibisi yok bir de memlekette olsa değmeyin keyfime o zaman..öpüyorum kocaman sevgiler

    Sevgili Elif;
    teşekkür ederim canım. evet dediğin gibi ferah bir ev ve aydınlık da..en önemlisi güneş girmesi eve.o bakımdan seviyorum çok. mutfak da evet tam yemek yapmalık doya doya..yakında çıkmamayı düşnüyorum mutfaktan valla. ama tabi bir de şöyle kahve içebileceğim bir arkadaş oldu mu karşılıklı daha güzel olur..öpüyorum kocaman sevgiler sana

    YanıtlaSil
  16. ooo kuşum eviniz süperrrr..
    mutfak şahane..artık süper yemekler bekliyoruz senden hayırlı olsun kuzummm..

    YanıtlaSil
  17. Güle güle otur evinde Tuğba,mutluluk dolu keyifli anlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  18. o mutfakta turk kahvesi ve koyu bir muhabbeti hayal bile edemiyorum tam kahve ve muhabbetlik bir yer gule gule oturun :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)