20 Ocak 2010 Çarşamba

Çeyiz sandığım

Günlerdim yazamadım yine hem internetten ötürü hem de biraz kendimden. Toparlayamadım kafamı bir türlü. Bugün de yazmak vardı aklımda nerden başlasam bilemedim. Fotoğraflarımı karıştırırken izmitteyken çektiğim çeyizlerimin fotolarını buldum. Dedim tamam burdan başlayayım yoksa yine yazamayacağım.

O gün çok güzel bir gündü. İzmite gittiğimde ya eskileri karıştırırım ya sandığı açar bakarım her defasında sanki içindekiler değişiyormuş gibi ya da milattan kalma fotoları serer tüm günü onlarla geçiririm. O gün piyangodan çeyiz sandığım çıktı. Açtık annem ve ananemle. Oturduk başına bir bir ayıkladık karıştırdık. Bunu annem ördü bunu ananem bunu teyzem dedik. Hepsinin yeri bambaşka zaten. El emeği göz nuru ince ince uğraşılmış. Hepsi güzel bir anı, zamandan hatıra. Bir bir sevdim onları, dokundum, hissettim. Hatta o anı kafamda canlandırmaya çalıştım. Eski şeyleri hatırladım eski günleri ve eskiden kalma hatıraları. Çocukluğumu, çocuk kaldığım zamanları.

Bunlar dantellerim. Şimdi tek tek hatırlayamıyorum kimin yaptığını ama sanırım üsttekini annem yapmıştı yanlışsa annem blogdan okuyup düzelttirir bana zaten ben de size yeniden söylerim..Beyazdan daha çok bej rengini seviyorum. Ama beyazın da ayrı bir güzelliği yok değil.

Bunlarda annemin yaptığı el işleri. Ben bunları da çok seviyorum. Resim gibiler. Daha bir sürü var aslında am hepsini çekip de koyamadım. Artık bir dahaki sefere de olmayanları çekerim.

Bunlar da kumaşlarım çeyizimdeki. En çok üsttekini seviyorum. Renkleri ve desenleri çok güzel bence. Yanıma alacaktım gelirken ama kıyamadım. Daha güzel şeyler dikmeyi öğrendiğimde değerlendireceğim.

Bu sevimli kumaşları da çok beğeniyorum. Özellikle kedili olanı ve çocuklu olanı. Onlar için aklımda güzel fikirlerim var.

Bunlar da benim bebeklik hırkam ve elbisem. Onların içindeki fotolarımı hatırlıyorum da ne komik. Kendimi görebilmeyi çok isterdim o miniş halimle ve bu kıyafetlerim üzerimdeyken. Naftalin falan koymamıza rağmen alttaki elbise lekelenmiş üzüldüm. Ama beyaz olduğu için belki lekesi çıkartılabilir.

Bu da eseriyle zuzum yani annem. Ellerine sağlık canım annecim. Bazılarını getirdim severek kullanıyorum. Kıyamıyorum aslında aklım gidiyor bişey olacak diye ama kullanmazsam da olmuyor ki istiyorum. İyiki yapmışsın bana bunları. Gelirken yatak örtümü ve perdelerimi de getiricem bej rengi haberin olsun örtücem böyle onları şık şık..Yeni nesil belki beğenmez bunları ama ben çok beğeniyorum. Zaten eskiciyim ben bilirsin eski şeyleri kullanmak her zaman daha hoşuma gidiyor. Zira bunlar da eski sayılmaz zaten bana kalırsa. Benim için hepsi yepyeni ve şahane:)

3 yorum:

  1. harika görünüyorlar bende kıyamıyorum ama kullanmak lazım baktıkça hatırlatır yapanları

    YanıtlaSil
  2. Doeѕ your websitе havе а contact pagе?

    I'm having a tough time locating it but, I'd like to send
    yоu an email. І've got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

    Also visit my website ... https://pinterest.com/

    YanıtlaSil
  3. Heya i am for thе ρrimaгу time here.
    I cаme аcross thіs boаrd and I to find It really helpful & it helρed me out much.
    I'm hoping to provide one thing again and aid others like you aided me.

    Here is my weblog; wedding dresses

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)