22 Ocak 2010 Cuma

Şu an başka ne mi isterdim?


Bugün yine her zamanki gibi bir gündü benim için. Yine kendimi zor kaldırdım yataktan. İki gecedir pek uyuyamıyorum o yüzden sabahları dalıyorum genelde. Tabi böyle olunca gün de çabucak bitiyor. Aslında en güzeli sabahın ilk ışıklarıyla güne katılmak. Bu sabah baktığımda gökyüzünün pembeliğini görmeliydiniz. Keşke fotoğraf makinamı alıp hemen çekseydim. Uyandıktan sonra kendime bir tost yaptım ve güne başladım. Yanında da kocaman bir bardak elma suyuyla. Bir de ilk kez mercimek köftesi yaptım bugün. Ne kadar da kolaymış. Şimdiye kadar yapmadığım hata. Akşam enfesle yedik. Yapmayanlara tavsiye ederim acilen. Onun dışında bugün başka ne mi yaptım? Sadece günü geçirdim. Sadece bir sayfa kitap okuyabildim gerisi klasik ev işleri. Bulaşıklar, çamaşırlar, biraz kedicikle ilgilen mamasını ver işte hepsi bu kadar. Ama başka ne mi isterdim? İşte istediklerim;

- Sabah erkenden uyanmak ve güzel bir kahvaltı sofrasında kendimi bulmak isterdim. Kızarmış ekmek pastırma ve portakal suyu. Ama benim için özenle hazırlanmış olmalıydı..
- Kahvaltıdan sonra fotoğraf makinamı alıp günün en güzel ışıklarıyla birlikte şahane Cezayir fotoğrafları çekmek isterdim. Burada henüz elime makinamı alıp çıkamadım yalnız başıma. Hala biraz tırsıyoruz bu durumdan. Ama yakında dayanamayıp çıkacağımı düşünüyorum. Zira nereye kadar böyle olacak..
- Sonra evime gelip bir sabah kahvesi içmek isterdim. Benim miguel olmadığım bir günde başka bir miguel tarafından yapılmış olan..
- Daha sonra gardrobumdan özenle kıyafetlerimi seçip sevdiğim bir arkadaşımla buluşmak ve sıcacık çikolata içmek isterdim. Uzunca bir sohbet eşliğinde.
- Kültürel aktivitelerin olmasını ve bu aktivitelere saatimi ayarlayıp koşar adım gitmek, bir çok esere ağzım sulanarak bakmak isterdim. Ve sonra onlardan aldığım gazla eve gelip içimdeki bütün yaratıcılığı kullanmak isterdim.(Sinema veya tiyatro var mı diye birilerine sormuştuk geçenlerde birkaç sene evvel terör olayları nedeniyle kapatıldığını söylediler. Ama belli günlerde faaliyet gösteren kocaman bir kültür kompleksi mevcut şehrimizde bir de el sanatlarının sergilendiği ve satıldığı güzel bir bina. Yakında onları da öğrenip ziyaret edebileceğimi umuyorum. Ayrıca bu tür aktivitelerden haberdar olmak için ne yapmam gerektiğini bulmaya çalışıyorum)
- Günün geriye kalan kısmında ise hafif bir yemek yemek belki canlı müzik olan bir yerde kafamı dağıtmak isterdim ya da tamam tamam daha olabilir birşey yazayım cezayir koşullarında film partilsi yapmak isterdim evde. Bir sürü arkadaşımızı toplayıp saçma sapan olmayan kült filmleri sıralayıp izlerdik.
- Gün içerisinde yaptığım şeyleri göz önüne aldığımda bu istediklerimin ne kadar da uç olduğunu farkettim. Özellikle de benden başka bir miguel olması kısmının:) Belki gün gelecek onlar da olacak ama sadece o günün yakında olmasını umit ediyorum şu anda.

Bunların dışında şu an başka ne mi isterdim? İşte bu soruya verebileceğim en güzel cevap bütün ailemin bir arada yanımda olmasını ve onlarla uzun saatler boyunca vakit geçirmeyi..O zaman günün tüm yorgunluğuna değerdi..

2 yorum:

  1. aslında bunlar yalnızlığından sıkıldığının ipucları bence ev kalabalık olsa dışarı çıkmak dahi istemeyebilirdin inşallah istediğin gibi günler senin olacak ilerde

    YanıtlaSil
  2. Canım ın içi,bizde hep senin yanında,seninle olmak istiyoruz.Ama az kaldı herhalde.Hep senin yanın da olacağız.Sevgi ile kal.Öptüm,kocamannnnnnnnnn

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)