20 Mart 2010 Cumartesi

Bu güzel havada neler neler yapılırdı oysa



(Bunlar benim ofis masamdaki çiçeklerim ama bugün bozuldukları için attım. Şimdi yeni kır çiçekleri toplayıp yerlerine koyacağım.)

Kocaman tombik sakız kutumdan sakızları ikişer ikişe ağzıma atıp şekerleri bitince çöpe atıyorum. Şekerli sakızları ancak bu kadar çiğneyebiliyorum. Eğer atmazsam yutarım çünkü. Ve eskiden olduğu gibi ya içimden sakız ağacı çıkarsa diye düşünüp dururum.

Havalar güzelleşti son günlerde burada. Hem de nasıl bir güzelleşme adeta yaz geldi oturdu böyle evimize, ofisimize, sokaklarımıza. Tişört giyip çıksam bile olur. Ki yarın öyle yapacağım. Bundan sonra artık güzel olur havalar diyoruz belki nisanda yağmur yağar tabi ama en azından donmayız. Böyle olunca da insanın canı hiç çalışmak istemiyor. Can sıkıntısından sürekli elim bişeylere gidiyor. Bu gidişle yaza kadar kilo vermek bir yana sanırım daha da alacağım. Bir türlü diyet falan da yapamıyorum zaten. Homini homini yiyorum. Neden böyle oldum ben anlayamıyorum. 

Havalar açtı her yer yemyeşil, insanlar sokaklarda, balkonlarda sereserpe çamaşırlar, mis gibi kızartma kokuları (nedense kızarma kokusu bana yazı hatırlatır, ona özgü gelir hep) çocuklar sokaklarda. Keşke ben de güne onlar gibi katılabilsem. Eve gittiğimde balkonum yıkanmış olsa da otursam orda şöyle havayı koklasam. Ya da şimdi burdan çıksam pöti kareli örtümü alsam içine de sandöviçlerimizi koysak deniz kenarına gitsek şarap da açsak dalga seslerini dinleyip uzansak, sonra ayaklarımızı denize soksak ve su ılık olsa.Ne güzel olurdu değil mi? Oysa şimdi ofisteyim, üzerimde sıkıldığım uzun kollum var, karşımda deniz yok metal çitler var etrafımızı çevreleyen ıyyyy ne kötü..

Dün kursum vardı yine. Fransızca. Güzel geçti. Türkiye'ye giden arkadaşım da döndü birlikte gittik kursa. Yollar pek bir boştu, her yer öyle tenhaydı ki çok şaşırdık. Normalde cuma günleri diğer günlere nazaran daha tenha olur zaten ama hiç bu kadar boş olmamıştı. Yürüyerek ve sohbet ede ede bize gittik. Türkiyeden getirdiği sucuklarla peynirlerle şöyle güzel bir kahvaltı sofrası hazırladık. Ben burdan aldığım uyduruk yufkayla kıymalı börek de yapmıştım o da vardı. Yedik içti dinlendik kedicikle oynadık biraz.  Sonra da eşlerimizin akşam toplantısı olduğu için birlikte kalalım yalnız olmayalım diye onlara gittik. Onlarda da oturduk sohbet ettik. Sonra ben biraz kestirdim o da işleri vardı onları halleti. Ve ardından üretmeye başladık. Ne mi? Tabiki ıvır zıvır şeyler..Bizim evden keçeleri, düğmeleri, boncukları aldık da geldik onlara. Eşler gelmeden başlayalım icraata dedik ama oo biz başlayana kadar onlar geldiler. Olsun onlar maç izlediler biz taç yaptık kendimize. Hatta burada satmaya karar verdik yaptıklarımızı. Şu anda düşünme ve planlama aşamasındayız. Netleştikçe yazarım burdan yeniden..

Unutmadan yazayım aslında bu hemen soldaki tacın üzerindeki tülün rengi harika bir mor. Ama fotoğraf makinam olmadığı için yanımda iphone ile çektiğim için böyle göründü rengi. Uzaktan bakınca da parlıyor çok güzel. Artık bol bol takarız birlikte.Zaten buradakilere değişik geliyoruz biz epey giydiklerimiz ve taktıklarımızla.Ama yakında onlara da aşılayacağız kokoşluğu..

Bu da bugünden bir hatıra karesi. Yani bir sürü kare:) Havanın güzelliğinden kendimizi bahçeye attık yemek sonrası. Hatta sıcak geldi de içeri bile kaçtık bir süre sonra o derede yani:)

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık yine şeker şeyler çıkmış ortaya.Satış fikri mantıklı.Şimdiden bol satışlar diliyorum :)
    Birde eğer üye değilsen 10 marifete üye olmanı öneriyorum orada çok güzel fikir alışverişi yapıyoruz.Örnekler alıyoruz birbirimizden.Haydi kolay gelsin.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. canım bende çok özlemişim blog arkadaşlarımı :) yaptığın güzel şeylere bayıldım. tekrar görüşmek dileğiyle canım öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  3. çok cici olmuş taçlar canım. dün gece yaptım bende keçeden taktım hatta.. bollll satışlarrr

    YanıtlaSil
  4. Beyaz Kelebek;
    Canım teşekkür ederim. Valla zaman oldukça ve bşeyler yapma isteğim geldikçe yapmaya çalışıyorum. Çok değişik şeyler üretemiyorum malzeme yokluğundan ama türkiyeden döndükten sonra daha güzellerini yapacağım inşallah:)
    10 marifeti biliyorum evet ama üye değilim.tamam olurum ben de o zaman..ordan da fikir alışverişi yaparız.bakarım arada sırada oraya zaten seviyorum güzel şeyler yapıyorlar gerçekten..
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. oWL;
    Canım valla bizde seni özledik yaa:)yaptıklarımı beğenmene sevindim. baykuşlu birkaç şey buldum başarırsam sana da yapıp getiricem gelirken:)yeniden haberleşelim..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Alevcim;
    canım teşekkürler.sen de yaptın demek ne güzel. insan rahatlıyor keçelerle boncuklarla falan uğraşınca çok güzel oluyor.sen de yaptıklarını koysana arada bloga ne güzel olur ben bakmayı seviyorum böyle değişik değişik yapılmış şeylere.Öpüyorum canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Tugbacim harika olmuss hepsi ellerinize saglik, bayildim gercekten. Satmaya baslayinda bende alayim sizden :) Buarada sesiniz cikmiyor ozlendiniz ilk firsatta gorusmek dilegiyle opuyorum seni ve Duyguyu..Selamlar

    YanıtlaSil
  8. oy oy kuzucummm
    e hadi artık aylardır söylüyorum ben bunu sana

    YanıtlaSil
  9. Pınarcım cicim;
    söylüyorsun valla da işte artık işli güçlü olunca da zor oluyor tabi bazı şeyler sen daha iyi biliyorsun cicim..enerjiğim benim:):)her bişeye de nasıl yetişiyorsun valla şekerim..seni daha iyi anlıyorum artık valla..öptüm kocaman.mucksss

    YanıtlaSil
  10. bize bahar size yaz gelmiş anlaşılan yaptıklarınız da çok güzel olmuş eğer orada fazla yoksa böyle şeyler ne çok satış yapabilirsiniz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)