7 Mart 2010 Pazar

Keyifsizlik, yağmur ve kedicik üzerine

Bir iki gündür keyifsizdim o yüzden de yine blog yazılarıma ara vermek zorunda kaldım. Midemi üşütmüşüm sanırım. Ne kötü bir durum. Elimi kaldıracak halim yoktu. Cuma günü kurstan döner dönmez kendimi salondaki koltuğa attım ve tüm gün neredeyse hiç kalkmadım. Hatta kurstan eve gelene kadar süründüm resmen..Bir de evimizin yolu biraz yokuş çıkmak zor oluyor yorulunca. Şimdi nihayet daha iyiyim. Kendime çorba pişirdim dün pirinç çorbası diğer bir ismiyle hasta çorbası. Gerçekten hastalıklarda çok iyi geliyor limonlu limonlu. Bir de sonra ıhlamur kaynattım ki o da güzel oldu ama içinde elma kabuğu ve ayva eksikti ki ben ıhlamurda çok severim. Evde zencefil ve tarçın vardı onlardan koydum sadece ekstra olarak. Beni kendime getirdi..

Bu demliğimi çok seviyorum. Cezayir'e ilk geldiğimde ev hediyesi olarak gelmişti nasıl da sevmiştim. Türkiye'ye götüreceğim ilk mutfak eşyam bu olacak sanırım..Çok sevimli geliyor bana..Oldum olası severim böyle eski şeyleri..
Ohh mis gibi kokusu geldi burnuma şimdi ıhlamurun. Keşke termosa koyup getirseydim biraz yahu içerdim şurda sıcacık...

Yağmurlar yine geri geldi.. Tam da seviniyorduk. İçten içe biliyordum aslında henüz yazın gelmediğini ama yine de kabul etmek istemedim sanırım. Güzel havalara hasret kalıyor insan. Yağmur yağınca kışın insanın içine kasvet çöküyor resmen. Tüm umutların üzeri örtülüyor sanki bir perdeyle. Güneş varken yağmur yağsa öyle mi o sanki bir hediye gibi oluyor gökkuşağının geleceğini haber veren..İyiki sürekli yağmurlu ve hapalı havası olan bir yerde yaşamıyorum yoksa psikolojim bozulurdu herhalde.

 Amaaa gün içerisinde sıkılan canımı, bozulan moralimi, yağmurdan ötürü dağılan düşüncelerimi ve hayallerimi düzelten yegane şey bu ara kediciğim charlotte'um.. Nasıl da hergün diyorum iyiki almışız onu sokaklardan diye..Ayy nasıl güzel bir duyguymuş bu neden daha önce yaşamamışım hep korkmuşum .İlerde çocuğum olduğunda ve bir hayvan bakabilecek yaşa geldiğinde ona bir kedi alacağım. Sevmeyi, arkadaşlığı, yakınlığı, hayvan sevgisini öğrensin diye. Hani derler ya hayvanları sevmeyen insanları da sevmez diye ben inanırım buna. Biraz yabani oluyor bence hayvan sevmeyen kişiler. Biraz uzak ve donuk oluyor. Ama ben genel manada hayvan sevmeyenlerden bahsediyorum yoksa korkularından ötürü besleyemeyenlerden değil tabiki o tamamen farklı bir şey..


Burda charlotte pek minik çıkmış çekimden kaynaklı sanırım veya pozundan ötürü. Ama artık bu kadar bidik değil kocaman oldu.. Somonlu mamasını çok seviyor. Ondan aldıkmı bir günde neredeyse üç posta yiyor. Bir diğer maması da salsa diye bir şey sanırım içinde fasulye de var. Onu da yiyor ama ondan günde bir posta. O da eşime benziyor bu özelliğiyle onun gibi somoncu:)


Benim sevimli kızımın böyle saf bir ifadesi oluyor bazen gözlerini kocaman açıyor ve şaşkın şaşkın bakıyor. Son numarası da oyuncağını patilemek için açılıp açılıp ondan uzağa doğru bir anda üzerine zıplayıvermesi:) Bitiriyor beni o halleri. Çamaşır makinasıyla olan diyalogları da süper. Kameraya çektim onu bir ara koyacağım bloga.

  
Bu da sektoit charlotte. Yani uzaklı böcüğümüz.. Böyle ensesinden biraz tuttuk mu gözler kocaman açılıyor. Ve inanılmaz komik oluyor. Canı da acımıyor hiç bizi hayvana işkence ediyoruz zannetmeyin sakın sadece oynuyoruz. Onun da pek hoşuna gidiyor..

İşte bugünlük de bu  kadar. Bir sonraki yazımı şimdiden düşünüyorum ve buldum. Kadınlar gününe özel bir yazı yazmayı düşünüyorum kadınlardan bahseden bir yazı kadın olmaktan. Biraz zaman, biraz tarih, biraz gündelik yaşam, biraz da ikircikli bir yazı olacak gibime geliyor..Mutlu kalmanız dileğiylee...

9 yorum:

  1. Selam ben Büşra.Bloğunuzu uzun zamandır severek takip ediyorum.bloğunuzu keşfetmem tamamen tesadüftü. fakat keşfettikten sonra bir daha bırakamadım:) kendi yaşamımdan kesitler buldum bazen, bazen de yapmak isteyipte yapamadıklarımı gördüm sizde. sonra tavsiye ettiğiniz blogları gördüm sağ sütunda. onlarıda büyük zevkle okuyorum.bugün o blog sahiplerinden bir tanesine de teşekkür mesajı göndermek geldi içimden size de. çok sıcak buldum yazdıklarınızı çok samimi. hani bir laf vardır "içim ısındı" diye aynen benim de öyle oldu.okudukça içim ısındı sevincim arttı.sizleri mutlu eden şeyler beni de mutlu etti üzenler beni de üzdü.böyle bir blog oluşturduğunuz için tekrar teşekkür ederim size. bu arada bu mesaj gönderme işlerini pek beceremem. umarım yanlış yere göndermiyorumdur.sevdiklerinizle mutlu olmanız dileğiyle...:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Tuğba çok geçmiş olsun.Umarım en yakın zamanda iyileşirsin.
    Ayrıca demliğe bayıldım çok sevimli;)
    Sevgi ve tebessümle kal .. SLN

    YanıtlaSil
  3. canım geçmiş olsun bende sürünmesem de ona yakın bir haldeyim kedileri ensesinden tutmak sanki canı acıyormus gibi gelsede aslında onlar çok alışkın bu duruma

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Büşra;
    Tesadüfler ne kadar da güzel oluyor..sevindim beni bulmana ve tabi blogumu..çok da içten sıcacık yazmışsın..benim de senin kelimelerinle için ısındı günüme güzellik geldi asıl ben sana teşekkür ederim okuduğun paylaştığın sevdiğin için.:)böyle yazdıkça ben çok mutlu oluyorum ve daha çok yazasım geliyor hep aklıma söylediğiniz güzel kelimeler geliyor yazmalısın diyorum kendime:)mesajı da süper göndermişsin sorun yok..yine beklerim. her zaman gel her zaman konuşalım haberleşelim..kocaman sevgiler benden..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Beyaz Kelebek;
    Çok teşekkür ederim. iyileştim bile hemencik. sanırım halsizliğiyle iki gün sürdü rahatsızlığım. şimdi de dikkat ediyorum..demliğimi ben de çok seviyorum.bulursam benzerini türkiyeye gelirken sana da alır getirir yollarım istersen.sana haber veririm..not alıyorum hemen unutmamak için:)kocaman sevgiler benden..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Ge-ce;
    teşekkür ederim canım. sanada çok geçmiş olsun diyorum ben o zaman..kedicikler için bende önceden üzülüyordum öyle boyunlarından tutulduğunda.canları yanıyor sanıyordum.ama öyle değilmiş hem öğrendim hem tecrübe ettim yine de çok tutmuyorum hala üzülüyorum:)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Nazpek;
    çok teşekkür ederim..aman siz de dikkat edin hasta olmayın sakın:)sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canımm çok naziksin teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)