10 Mart 2010 Çarşamba

Yeni yaptığım cicilerim

Uzun zamandır vakit ayırıp da incik boncuklarım ve kumaşlarımla ilgilenemiyordum. Malum artık çalışıyorum. Yine de önceki yazılarım da da yazdığım gibi çalışma hayatına başladıktan sonra bir şeyler yaratma istediğim daha çok ortaya çıktı. Sanırım evde olunca insan daha pasif oluyor. Çalışınca hayata yetişmeye içinde yer almaya daha çok çabalar oldum. Sanırım bu biraz da bazı şeylerden geri kalacağım ve kendime zaman ayıramama korkusuyla orantılı olarak başladı. Şimdi akşamları çok yorgun olmazsam eğer ne yapsam diye düşünüp duruyorum. Elimde yeterli malzemem olmadığı için çok yaratıcı şeyler ortaya çıkartamıyorum. Türkiye'ye gidişimde biraz depolamam lazım. Burda çok güzel kumaşlar buldum. Tabi Türkiyedeki kadar çeşit olmasa da kendilerine özgü güzel şeyleri var. Bir de şöyle bir dezavantajı var buranın; çoğu malzeme  çok farklı olmasa da Türkiye'den geliyor. Elimi bazen bir atıyorum altında kocaman made in turkey yazıyor.. Son çarşıya çıkışımda yeni dükkanlar keşfettim. Danteller, boncuklar ( ama çok uyduruk ve plastik), taşlı ve renkli biyeler v.b. Aslında aranılan birçok şey bulunuyor. Bulamadığım tek şey şimdilik kalın tığ oldu yünlerden motif yapmak için. Burda hep ince tığ var. Belki yakında kalınları da gelir. Fiyatları da çok pahalı değil bulduğu şeylerin ama çok ucuz da sayılmaz. Yalnız düğmeler, kenar süsleri falan epey ucuza geliyor. En son türkiyedeyken bir minik torba düğmeye ki içinde 20 tane falan vardı 8 milyon verdiğimi biliyorum. Tabi izmitten aldığım için de öyle. Eminim istanbul'da daha ucuzları vardır. Neyse gelelim yaptıklarıma:

Elimdeki malzemelerle ancak bu kadar yapabildim. Taç takmayı sevdiğim için ki çok alışık da değilim aslında ama süslü taçları görünce çok beğeniyorum. Ben de deneyeyim bakayım nasıl olacak dedim. Fena da olmadı sanki..Daha güzel malzemelerim olsa mucizevi silikon tabancamla bir sürü şey yapıcam ama. Şimdilik ancak bu kadarı oluyor:)

Bu da kullanmayı çok sevdiğim tarak tokam. Ona uygun da elimde pek bişey olmadığı için ve kelebek hastası olduğum için minik kelebeklerimi yapıştırdım üzerine..Daha güzelleri de yapılabilir tabi..

Bu da yeni kapladığım defterim. Kumaşla defter kaplama işini çok sevdim ben. Hele elinizde güzel kumaşlar olursa daha da güzel oluyor. Ben kesinlikle tavsiye ediyorum. Kullanırken bile mutlu oluyor insan rengarenk desenli kumaşlar olunca..Daha çok var öyle defterim kaplayacak. Yakında onları da yaparım sanırım. Öncelikle cicili bicili kumaşlar bulmak almak gerek. Bir de kendime güzel bir dikiş makinası aldım mı tamamdır:) Sanırım onu da ilk maaşımla alacağım..

Herkese kocaman sevgiler..

9 yorum:

  1. Super guzelliklerle dolu blogunu kesfettigime sevindim :))

    YanıtlaSil
  2. Tuğbacım cicilerin çok cici olmuşlar :)Ellerine sağlık.
    Malzemeler gerçektende Türkiyeden geliyo sanırım aynı kumaşla bende kutu kaplamıştım :)Sevgiler
    http://beyazkkelebek.blogspot.com/2009/10/kutu-kaplama.html

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik, yaptiklariniz cok guzel olmus. Evet haklisiniz yuksek fiyatta İzmit'in ustune il tanimam:)

    YanıtlaSil
  4. selam yine ben. büşra:) öncelikle el işlerinde çok beceriklisiniz. emeğinize sağlık,hepsi çok güzel. özzellikle kumaşla kaplamış olduğunuz deftere bayıldım. ben de yapmak istiyorum ama önce kumaş almam gerkecek. bu arada izmir'i çok merak ediyorum. üniveriste tercihlerime izmir'i yazmayı düşünüyorum. paylaşımlarınız için teşekkürler sevdiklerinizle hep mutlu kalmanız dileği ile:)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Nilay;
    bloguma hoşgeldin ben de keşfetmene sevindim ayrıca güzel bulmana da.inşallah bundan sonra sık sık görüşürüz.sevgiler kocaman

    YanıtlaSil
  6. Beyaz kelebek;
    teşekkür ederim canım..sana da yazdım ama burdan gene yazayım o kumaşı ben türkiyeden getirmiştim gelirken yanımda.nerde burda o kadar cıvıl cıvıl rengarenkle.var aslında ama gene türkiyedekiler daha bi güzel sanki..sevgiler.bu arada senin bloga da baktım bu kumaşa kutu kaplamak da süper olmuş.ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Hamarat Hanım;
    çok teşekkür ederim. beğendiniz demek acemiş işlerimi..inşallah daha güzelleri de olur zamanla..izmit uçuk ya çok istanbula göre.gidip ordan almak lazım ama ben hiç fırsat bulamıyorum..siz izmiti biliyorsunuz sanırım orda bulundunuz mu hiç?

    YanıtlaSil
  8. Büşracım;
    valla aslında çok da becerikli sayılmam ama elimden geleni yapıyorum bana gelene kadar daha oooh ne kadar çok marifetli insan var ben onların yanında hiçbişey yapmıyormuş gibi hissediyorum kendimi..ama beğenmene sevindim..defter kaplamak silikonla çok kolay dene bence.iş kumaşa kalıyor zevkine uygun da seçtin mi tamamdır.bu sefer ben defter kaplar gibi kapladım eskiden kaplardık ya aynı öyle.çok da düzgün oldu.üniversite için izmir valla güzel bir seçim olur ama önemli olan hangi bölüm istediğin bence.ona uygun kendine rota seçmelisin.ama izmir güzel şehir.yaşaması da güzel.öğrenci şehri gibi gelmez bana pek ama yine de güzel..sevgiler canım.öptüm

    YanıtlaSil
  9. oo bayağı çalışıyorsun bende dikiş makinesi istiyorum ama daha ona sıra gelmedi güle güle kullan

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)