18 Nisan 2010 Pazar

Canım sıkkın, mutsuzum, ağlıyorum, üzgünüm daha ne diyeyim

Ne yazsam bilemiyorum aslında. Pek de yazasım yok. Yine de yaz diyen bir şey var içimde. Fotoğraf da ekleyemiyorum. Tanrım deliricem herhalde. Dün berbat bir gündü. Ağlamaktan şiştim resmen. Her zaman kullandığım yıllarca biriktirdiğim fotoğraflarımın belgelerim olduğu harici hard diskim dün nedenini anlayamadığımız bir şekilde bozuldu. Bilgisayar görmüyor. Oysa sabah bir defa çalıştırıp içinden birşeyler almıştım. Sonra yeniden taktığımda bilgisayarımı kitledi. Oysa ışığı da yanıyordu. Çıkartır çıkartmaz yeniden kendine geldi bilgisayarım. Ama takılıyken sadece ışığı yanıyor hepsi o. Herşeyim onun içindeydi. Bilmiyorum nasıl bir şey yaşadığımı tahmin edebiliyor musunuz ama sanki biri geldi ve o yıllardır benim olan anılarımı geçmişimi bir çırpıda benden aldı götürdü. O kadar üzülüyorum ki ya yapılamazsa diye. Türkiye'ye geldiğimiz zaman getireceğiz ve kurtarmak için birilerine vereceğiz. Araştırıyoruz nasıl olur ne yapılabilir acaba diye. Hiçbirisini kaybetmek istemiyorum. Nasıl geri getirebilir ki insan o kadar şeyi eğer hepsi kaybolup giderse, nasıl yeniden yaşanabilir o anlar. Düğünümüz, videolarımız, ailem, arkadaşlarım, geçmişim, kaybettiklerim, sahip olduklarım hepsi gün gün orada. En korktuğum şey bir gün herşeyi unutmaktı ve hatırlayamamak işte o zaman fotoğraflarım benim yardımcım olacaktı. Şimdi yoklar. Çocuğuma gösterecek ve anlatacaktım bir bir o anları ve neler yaşadığımı. Şimdi yoklar. Çektiğim tüm fotolarım, özenle seçip biriktirdiğim resimlerim, makalelerim, müziklerim vs. Daha geçenlerde düşündüm başka bir yere aktarmayı ama yapmadım. Neden? Saçma sapan koşturmacalar yüzünden işte. Şimdi hiçbir fotoğrafım yok. Nasıl eksik herşey, nasıl da çıplak kalmış gibiyim. Daha ne yazayım bilmiyorum ki...

Bir müddet elimden kalan fotolarla veya netten bulduklarımla idare edeceğim. Cezayir ile ilgili verilerim de gitti tabi. Yazıları yazmaya devam edeceğim elimden geldiğince.

Not: Yardımcı olabilecek birisi varsa lüften ama lütfen bana mail adresimden ulaşsın veya böyle kurtarma  işleri yapan birilerini bilenler bana ulaşsınlar buradan. Haber bekliyorum.

22 yorum:

  1. :(üzüldüm ,keşke yardımcı olabilsem ...

    YanıtlaSil
  2. Tuğba kızma ama okuyunca sevindim biliyor musun? Çok daha kötü birşey oldu sandım, korkarak okumaya başladım. Sonra içim rahatladı ama düşününce bu da kötü bir durum, biliyorum..
    Nasıl kurtarılır ki.. Virüs girmiştir kesin, off.. teknolojik aletlere güven olmuyor.. Neyse canım, sıkma canını.. belki çözülür sorun..

    YanıtlaSil
  3. Tugba cok uzuldum, umarim bir caresi bulunur... E maillerin icinde gonderdigin fotograflar sent folder' inda duruyordur... Videolari gondermek o sekilde zor oldugu icin o diskteydi muhtemelen. Eminim bir caresi vardir, aklimda olsun... arastiralim...

    YanıtlaSil
  4. Çok üzüldüm Tuğbacım. Umarım yardım edecek birileri olur da kurtulur fotoğraflar..

    YanıtlaSil
  5. Programlarla kurtulabiliyor , bizim de bilgisayarda zortlamıştı öyle bir kere..Bilgisayarcılar kurtarabilir..
    Ama bu kadar da üzülme canım , bundan sonra başka bir yerde daha yedeklersin işte..Öğreniyoruz..

    YanıtlaSil
  6. tuğb, bir sürü yer var kurtarabilen. sen nerdesin ben sana bir iki firma önereyim

    YanıtlaSil
  7. 3000 dolara olabiliyormuş ,veri kurtarma diye taratırsanız bulabilirsiniz sanıyorum yanmış halini bile kurtarıyorlarmış ...selamlar

    YanıtlaSil
  8. valla şimdi o aletlerden anlayan bir nişanlım var isterseniz bir bakıp en azından durumunu anlayabilir en azından fikir verir onun yapabileceği bir şeyse yapar da yani ama, yardımı dokunursa, kendisine söyleyeyim. keşke elimden bir şey gelirse ne mutlu bana.

    YanıtlaSil
  9. cok üzüldüm umarim halledebilirsin onu mutlaka birileri yapabilir

    YanıtlaSil
  10. Dikiş dersi;
    çok teşekkür ederim canım. ben de çok üzülüyorum. Umarım çaresi bulunur..sevgiler

    Nazocum;
    başlığı okuyunca farklı bişey sandın sanırım haklısın.ee tabi daha kötü şeyler de olabilir neyseki bu tarz bişey var da daha kötüsü yok.yine de bu da çok üzücü.inşallah çözülecek diye umuyorum..

    YanıtlaSil
  11. Turkuaz deniz;
    Canım teşekkür ederim. Keşke diyorum bütün fotoları başka bir yere zamanında koysaymışım ama işte sonradan dank ediyor bazı şeyler.Maildeki dosyalarıma bakıcam teşekkür ederim.bir şey bulursan bana da yazarsan sevinirim.sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Alevcim;
    canım teşekkür ederim.Bende umuyorum birilerini bulabilmeyi. Sevgiler

    Serpilcim;
    teşekkür ederim canım sana da. Valla elimde değil başka hiçbiryerde ve kimsede yok bende olan fotolar. bulamam bir daha yani giderse.O yüzden çok üzülüyorum. Hatıralar çok önemli o anları hatırlamak için ileride.onlar olmazsa ne kötü olur bir düşünsene..Bundan sonra birkaç yere yedekliycem zaten kurtulursa..sevgiler canım

    YanıtlaSil
  13. Cakıl's mom;
    çok teşekkürler. sözleriniz içimi rahatlattı gerçekten de. Ben cezayirdeyim şu an ama istanbula yollayabilirim biriyle ya da gelirken getirip kendim götürebilirim. Bana bildiğin yerleri mail atarsan çok sevinirim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Dikiş dersi;
    canım bende arattım veri kurtarma diye buldum netten bir yer bu ada altında. Bugün türkiyeden bir arkadaşım arayıp soracak benim için sanırım diskin boyutunu göre değişiyormuş fiyatlar. Valla artık çok uçmazlarsa böyle vericez napalım. dua ediyorum ki yapabilsinler..Teşekkürler canım tekrar..

    YanıtlaSil
  15. Tubyaa;
    Çok şanslısın o zaman sen ne mutlu sana:)inşallah böyle bir şey yaşamazsın ama gene de. Şimdi ben bir iki yerle konuşucam bakalım ne diycekler. Bir de burda o işi yapan birini buldum onla da bir konuşacağım. Sana geri dönerim canım ben. Çok sevindim bana yazmana. Rahatladım bir nebze de olsa. Teşekkürler. Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Allığımolmadanasla;
    teşekkür ederim yazdığın için. Ben de öyle umuyorum.Herkes çok büyük bir şey yoksa kurtarılabilir diyor ve sanıyorum yanma falan da olmadığından büyük sorun çıkartmayacak. Hadi bakalım inşallah. Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Şimdi okudum da tekrar önceki yazımda çok kötü cümle kurmuşum. Neyse. inşallah tamir eden birisini bulursunuz. Yardım gerekirse elimizden geleni yaparız. Bahsettim nişanlıma ilgileniriz dedi. İnşallah fazla dert açmadan halledilir.

    YanıtlaSil
  18. BEN MSILA DA BIR INSAAT SIRKETINDE BORU HATTI IMALATI ICIN BULUNUYORUM.EGER HARD DISKINIZE ULASABILIRSEM YARDIM EDEBILIRIM YADA NASIL YAPABILECEGINIZI ANLATABILIRIM.

    CEBIM :
    0 550 933 305

    YanıtlaSil
  19. merhaba;
    benim de başıma gelmişti genelde seagate marka hard disklerde oluyor eğer senin hard diskinde seagate ise büyük ihtimalle bad sector lerden kaynaklanan bir durum.
    ben 200 gb kurtardım 36 saat sürdü.

    bunu şu şekilde açıklayayım bilgisayarında kurulu işletim sistemine göre uygun versiyonda program kurman gerekiyor programın adı data easy recovery.
    bu programı c ye kur bozuk olan diskini de bilgisayarına bağla bozuk olana hard diskinin boyutu kadar bir hard diskin daha olmalı c den programı çalıştır bozuk olan diskini taratıp görecektir ordan bilgilerini alıp boş olan diskine atabilirsin eğer eşinin de bilgisayarı ayrıysa ve ağ bağlantılarından birbirinizi görüyorsanız onun bilgisayarına da atabilirsin yalnız aktarım hızı çok düşük diskin büyüklüğüne göre kurtarma süresi çok uzayacak olası elektrik kesintilerine karşı önlem de alman gerekir mesela tr de benim bulunduğum yerde her akşam standart olarak 1 de 2 dakikalığına elektrik gidiyor.

    son tavsiye de içinde özel bilgilerin ve fotoğrafların olduğunu söylüyorsun kurtarmak için verdiğin kişiyi iyi seç sonra çok alakasız sitelerde fotoğraflarını değişik şekillerde görme.

    YanıtlaSil
  20. Tugba bak, konuyla ilgili bir haber/slayt var Hurriyet' te. Incele istersen.

    http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=35818&p=3&rid=4369

    YanıtlaSil
  21. Sevgili İlker ve adsız arkadaş;
    çok teşekkür ederim yorum için. ancak cevap yazabildim.Söylediklerine dikkat ediyorum adsız arkadaşım zaten burda güvendiğimiz biri vardı ona verdik şimdilik hard diski işlerinden fırsat bulunca bakacaktı..umarız kötü sonuçları olmaz tabi bizim için.uyardığın için sağol..İlker yardım talebin için de teşekkürler.bu arkadaştan haber gelsin olmadı telini de yazmışsın nasılsa ulaşmaya çalışırım sana gerekli durumda..
    kolay gelsin.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Turkuaz deniz;
    canım habere baktım çok teşekkür ederim gösterdiğin için.ben bu işlerden anlamadığım için bu program yardımcı olur mu bilemiyorum ama orada dikkatimi çeken bir şey oldu benim yazıda silinen dosyaların geri alınabileceği yazıyor bizimkiler silindi mi bilmiyoruz.ama ilgilenen arkadaşıma söyleyeceğim canım.çok teşekkür ederim. sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)