8 Nisan 2010 Perşembe

Yeni taçlarımızdan örnekler

Günler günleri kovalıyor ve biz sanki yerimizde sayıyoruz. Böyle bulutlu ve bol yağışlı havalarda insanın içi sıkılıyor. Ne güzel tam da bahar geldi diye sevinirken başladı nisan yağmurları. Bugün gökten sütlü kahve yağdı resmen. Bardağa koysak ikisini ayırt edemezdik herhalde. Şimdi biraz açmaya eğilimi var ama bakalım göreceğiz kandırıyor mu bizi yoksa o da mı sıkıldı bu depresif hallerinden. 

Kaç gündür yine ihmal ettim canım blogumu. Hep yazacağım bugün diye sayfayı açıyorum ama bir türlü başaramıyorum. Nihayet şimdi rahatım ve yazabiliyorum. Aslında her gün yazmak istiyorum. En güzeli de o. İnsanın yazdıkça yazası geliyor. Hele böyle günlerde olabildiğince yazmak, yazmak ve yazmak.

Bugün yine işe gelirken harika bir kare gördüm. Ahh dedim niye o an makinam yanımda olmuyor. Ben aslında robotlar gibi olmak istiyorum. O anda gördüğüm kareyi hemen yakalayıvermek istiyorum. Gözüme böyle bir şey takabilmek mümkün olsaydı keşke. O zaman hiçbirşeyi kaçırmadan harika anlar yakalayabilirdim hayattan.

Şimdi size göstereceklerim en son yaptığımız taçlar. Bunları ki toplam 12 taneler ev sahibimize verdik anlaşmayı düşündüğümüz dükkana göstermek amacıyla. Henüze ses çıkmadı. Neler söyleyeceklerini merak ediyorum. Yalnız fiyat konusu biraz düşündürüyor. Çok düşük fiyatlar söylüyorlar. Biz da araştırma yapıyoruz soruyoruz ne kadar olur diye hem maliyeti hem de el emeği tabi var işin içinde. Buradakilerin söyledikleri türki parasıyla 5 ytl ye geliyor. O da acayip az bence. Zaten bizim malzemeler bir sürü maliyet demek. Hem içlerinde türkiyeden getirdiklerimiz de var burada bulamadıklarımız. Örneğin keçeler ve pırıltılı taşlı broşlar. Bakalım bu durum nereye varacak. İnşallah istediğimiz fiyatta satabiliriz ki bize de biraz bişeyler kalsın.


Kumaştan çiçek yapmayı denedim ilk defa sağ üstte görünen. Ama pek zordu. Daha doğrusu nasıl yapılacağını bilemediğimden kendi yöntemimle denedim. Pek harika olduğu söylenemez. Yani en azından internette gördüklerime benzemedi pek. Bana bununla ilgili yani kumaştan burkarak çiçek yapımıyla ilgili bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim. Daha kolay bir yöntemi olduğuna inanıyorum. Benimki epey zorladı.

Ayrıca alttaki çiçekli taçın çiçeklerini de o hale getirmek oldukça güç. Çiçekler hemen dağılıyorlar dikkatli olmazsanız. Üstteki ikisi benim alttaki ikisi arkidişim duygunun eseri. Zaten canım sen ben yok aramızda el birliğiyle yapıyoruz iş sonrası.
En alt sağdaki az çiçek ve incili olan tacı yaparken havada durmasını istemiştim. Yine duruyor tabi ama sanki çiçekleri biraz az oldu gibi. Ama fiyonk gibi duruşunu ve öne doğru düşen kıvrımını seviyorum. Daha fazla çiçekle süslenebilir.

Yine üst sağdaki çiçekli tacı organze kumaştan kenarlarını mumla yakarak oluşturdum. Kenarına da keçeden yapraklar koydum. Bahar havasında oldu. Çok sevdim ben..Alttaki minik incili tüllü ve taşlı model de favorilerimden.


Biz gecenin bir vakti ki yaklaşık 01.00 civarlarıydı eşler çoktan uzanma ve uyuma moduna geçmişlerdi görüldüğü gibi. Kediciğimizde ışıktan rahatsız olmalı ki koltuğun örtüsünün altında bir saat kadar uyudu. Onun bu haline çok güldük. Kendi kendine girivermiş oraya. Az daha üzerine oturacaktım:) Baktı boncukların kumaşların yanına yanaşamıyor bari biraz çakmakları patileyip yaramazlık yapıp sonra da uyuyayım dedi benim komik kedim.

Şimdilik bu kadar. Daha sonra yaptıkça yeniden paylaşacağım sizinle tacları, tokaları v.s

Herkese mutlu bir gün geçirmesini diliyorum. Keyfini çıkartın zamanın. Bakın ne de çabuk geçiyor ve bizi arkada bırakıyor..

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık hepsi çok güzel olmuş.Deymiş

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederiiim beğenmenize sevindim. O kadar beklemeye uykusuz kalmaya deydi evet bencede:) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tuğbacım seninde arkadaşınında ellerine sağlık.Hepsi birbirinden cici olmuşlar.Yanlız verilen fiyat gerçektende çok düşük.Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız.Sevgiyle kalın SLN :)

    YanıtlaSil
  4. tubik çok güzel olmuş..
    benim sana aldığım bi hazır taç vardı ya onun gibi yapsana örme çiçekli

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)