8 Ağustos 2010 Pazar

İlk oyma baykuşum

Türkiye'de tatildeyken Urla'ya da gittik daha evvel yazmıştım. Urla'yı çok seviyoruz biz. Sakin bir yer. Yazlığın bulunduğu koy da pek güzel. Orada gecenin karanlığında veya günün ilk ışıklarında olmak farketmiyor daimi bir huzur hakim sanki günün her anına. Daha uzun kalabilmeyi isterdim fakat havalar elverişli değildi. Bir defa denize girebildim ama epey uzun yüzdüm.

Oraya giderken aklımda bir tek şey vardı aslında uzun zamandır istediğim fakat bir türlü yapamadığım. Tuna babamın yaptığı heykellerden yapmak. Yiğit ve ailesi bizim aileye epey benziyor. Benim babam da güzel karakalem yapar, gitar çalar, org çalar ve daha bir sürü yeteneği vardır, kayınpederim de yağlıboya tablolar yapıyor, heykeller yapıyor çamurdan, alçıdan. Yiğit de benim gibi ailesine çekmiş bu konuda. Yani şanslıyız biz aslında. Sanatla iç içe yaşıyoruz. Urla'ya her gittiğimizde babamın biriktirdiği o kocaman kocaman alçı taşları görüp heveslenirdim. Bir türlü fırsat olmamıştı. Bu sefer havanın da bozuk olmasını fırsat bilerek aldım ufaktan bir tanesini başladım oymaya. O kadar yumuşak ki bıçakla oyması pek kolay oluyor. Bir sürü şey yapılabilir. Bir ansiklopedi alıp hemen içerdeki raftan baykuş resimlerinden birini gözüme kestirip başladım. Tabi eşim de bazı kısımlarda yardımcı oldu. Amacım tamamladıktan sonra bir de boyamaktı aslında ama ona zaman kalmadı. Boyama işi de bir dahaki gidişe inşallah. Umarım beğenirsiniz. İlk deneme için bence gayet iyiydi ben bu kadarını bile yapabileceğimi sanmamıştım...


İşte bu benim baykuşum..Keşke boyayabilseydim. O zaman daha güzel olacaktı eminim..

6 yorum:

  1. Çok orjinal olmuş Tuğbacım çok sevimli.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim deryacim begenmene sevindim boyanınca daha güzel olacağına inaniyorum daha yapmak istediğim çok baykuş var umarım onları da seversin zamanla paylaşacağım .sevgiler opuyorum

    YanıtlaSil
  3. HARİKA KEŞKE O TAŞLARDAN BULABİLSEN ORADA BOL BOL YAPARDIN

    YanıtlaSil
  4. Bence de ilk deneme için gayet başarılı olmuş. Kendimi böyle bir şey ortaya çıkarırken düşünemiyorum:)) Benim nikah davetiyemi kızkardeşim tasarlayıp çizmişti.. Her ailede hiç olmazsa bir yetenekli olması lazım:)) Siz daha da şanslısınız.

    YanıtlaSil
  5. Bir yastıkta;
    dediğini ben de çok düşünüyorum inan burda bulsam o kolay oyulabilen alçı benzeri malzemeden ne kadar da güzel olurdu boş zamanlarımda uğraşırdım hem stres de atıyor rahatlıyor insan.bakalım biraz araştıralım olmadı alçıdan da yapabiliriz belki..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Mehtap;
    beğenmene sevindim.ilerleyen zamanlarda daha da güzel olur inşallah elimiz alıştıkça..gerçekten de şanslıyız evet keşke daha çok zaman yaratabilsek o zaman ne güzel şeyler ortaya çıkartırdık..sen de şanslıymışsın valla nikah davetiyesi tasarımı bence harika fikir.kardeşinin ellerine sağlık.eminim süper olmuştur.her aileye bir doktor bir de sanatçı kesin lazım heehee:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)