9 Ocak 2011 Pazar

Cezayir'deki son durum

Herkese uzun bir aradan sonra yeniden merhaba. Cezayir'e döndük dün hani kürkçü dükkanı misali. Hava oldukça sıcaktı türkiyeden sonra..Kuş misali insanlar derler ya bir de aynen öyle. Hala daha sersemlik yaşıyorum bir oradayız bir burada. Haberlerde duymuşsunuzdur Cezayir'de başlayan olayları. Aslında Tunus'ta başlamış önce. Üniversiteli bir öğrenci iş bulamayıp para kazanmak için kendine bir tezgah açmış daha sonra da polisler tezgaha el koyunca kendini yakmış ve bu durum bütün bu olaylara sebep olmuş. Daha sonra da  olaylara başka sebepler de eklenip büyümüş ve Cezayir'e sıçramış. Benim duyduğum kadarıyla buradaki anlatılanlardan. Şimdi Fas'da tedirgin. Bir haftadır ülke nüfusunun büyük bölümünü oluşturan gençler, ülkenin hemen her yerinde, işsizlik, hayat pahalılığı, barınma sorunu, torpil, iltimas ve yolsuzluğu protesto ediyor. Epey karışmış ortalık. Türkiyedeyken çok fazla bilgi alamadık. Haberlerde de sadece birkaç defa denk geldik. Yüzlerce insan artan zamları, yoksulluğu, işsizliği protesto ediyor ve hala devam etmekte. Bugün de Tizi-ouzo da iki günlük bir genel greve başladılar ama henüz ne olduğuna dair bir bilgimiz yok. İk gün boyunca hayat duracak yollar kapanacak diyorlar. Yaşayarak göreceğiz. Daha çok başkentte ve belli bölgelerde daha yoğunmuş bu gösteriler. Biz havaalanından evimize gelirken ana yol kapalı diye ara yollardan geçerek geldik. Bazı yerler kapalıydı evet, yollarda çuvallar duruyordu, lastik yakmışlar, taşlar vardı evvelden kalmış belli. Bazı yerlerde de kalabalık gruplar vardı. Ya toplanıyorlardı akşam saatleri için hazırlık amacıyla ya da bitmişti gösterileri. İnsan tabi ürküyor böyle bir durumda ama allahtan çok da cafcaflı zamanında değiliz olayların şu anda. Bakan açıklama yapmış zamlar geri çekilecek diye ama olaylar sanırım bu sefer de politik bir hal aldı. Bakalım neler olacağını göreceğiz. Jandarma ve polis alarma geçmiş durumda zaten. Her yerdeler. İşte durumla ilgili birkaç alıntı fotoğraf ve gazete linkleri:
Yeni gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri. Şimdi yine olaylar devam ediyormuş aldığımız bilgilere göre. Umarım kimse daha fazla zarar görmeden bir an evvel çözüme kavuşur herşey..

8 yorum:

  1. sen Türkiye'ye gelince nedense bende seviniyorum...
    çok uzun zamandır takip ediyorum ya seni, sanki ailedenmişsin gibi...
    sıcak işte..
    ne biliyim...
    oralarda dikkat et kendine kuzucum...

    Sevgilerimle,
    Duygu

    YanıtlaSil
  2. döndün demek! bir dahaki sefere havalaanından başlıcam seni takip etmeye :) umarım görüşürüz..
    olaylar için dileğim en kısa zamanda sorunları çözerler! allah yardımcıları olsun! zor günleri sabır ile aşarız ama dayanma gücüde kalmıyor işte insanoğlunun! tepki veriyor... dozunda bıraksalar keşke...

    YanıtlaSil
  3. Hay Allah ya... Ne kadar can sıkıcı olaylar... Yazdıkların ve fotoğraflar beni çok tedirgin etti. Ama biliyorsun Türkiye'de de durum çok farklı değil :( Kendinize çok dikkat edin lütfen! Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
  4. Duygucum canım;
    ne güzel sözler bunlar. nasıl mutlu oldum anlatamam.inan ben de tanışmasak da senin için aynı şeyleri hissediyorum ve tabi senin güzel prenses için de..okuyunca seviniyor haberlerinizi merakla bekliyorum acaba naıpıyorlar nasıllar nerdeler diye.çok istiyorum bi gelişte tanışmak görüşmek ve bu güzel duygularımızı pekiştirmek..dikkat ediyoruz canım kendimize merak etme..siz de dikkat edin..öpüyorum kocaman..sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nilgüncüm;
    valla ayçayla da hep konuşuyoruz..istanbula gelme durumlarını..ne çok istiyorum ben de bir bilsen.ne kadar uzun zaman oldu.özlemişim farketmeden..o havayı solumayı eski dostları görmeyi.inşallah diyorum yine bir dahaki sefere.ümidimi hiç kaybetmiyorum geleceğime dair:)bu sefer hastalık vesilesiyle de geldiğimiz için zor oldu.bundan sonra güzel sebeplerle geliriz de inşallah daha güzel bol bol gezer dolanırız..kocaman öpüyorum canım seni. bi tanışalım görüşelim artık dimi yaa:)ayçayla fazla kıskandırmayın beni buralarda ama tamam mı:).)muckss

    YanıtlaSil
  6. Ayçaaaaaaa;
    sana yazdım bugün bişeyler dayanamadım:)özlemişim yahu..durumlar evet biraz karışık..umarım çabucak düzelir.kendimize dikkat ediyoruz merak etmeyin..ama siz de oralarda dikkat edin. türkiyenin hali de malum evet. oralarda karışık.hatta bunlar bu karışıklığı bişey sanıyorlar oysa memleketimde neler oluyor haberleri yok..öpüyorum canım seni kocaman. haberlerini bekliyorum..sevgiler mucksss:):)

    YanıtlaSil
  7. canım benim... tamam çok kıskandırmayız :) öpüyorum seni kendine iyi bak! sağlıklı günler dilerim...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Tuğbacım, yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm inşallah düzelir ve durulur olaylar sizler kendinize dikkat edin. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)