15 Aralık 2011 Perşembe

L'essentiel est invisible pour les yeux


Adieu; dit le renard. Voici mon secret. İl est tres simple: on ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.


Elveda der tilki. İşte benim sırrım, çok basit: sadece kalbimizle iyi görürüz. Esas olanı gözler göremez.

4 yorum:

  1. Çok güzel bir pasaj. Bende yaşlandıkça gözüme değil, yüreğime güvenip onunla bakar oldum, böylesi daha kötü gerçi, gözle baktıklarımda yanıldığımda kolay atlatılıyor ama kalp yanılgısı çok tekrarlamaya gelmiyor :(

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Tuğba Hanımefendi !

    Derya Kuzusu haklı;
    En berbatı kalp yanılgısı.

    Her yeri çok derin anlamlar ve gizli ilimlere tekris edilmişlerin anlayacağı pasajlar içeren o güzelim Petit Prince kitabının en liste başı pasajını koymuşsunuz.
    Ben de ağlıyorum şimdi gördünüz mü? ama üzüntüden değil mutluluktan.., yolumun bu ve bunun gibi pasajları hakkını verecek kadar güzel insanlarla kesiştiği için. Ben gevezeyim Küçük Prens hakkında, zira o benim yaşam yolum ve belki de inancım. Bu pasaj için size oturup sayfalarca yazacağım ama yine sizi ağlatmak istemiyorum...

    Oui, comme disait le Renard; l'essentiel est invisible pour les yeux. On ne voit bien qu'avec le coeur..,
    Si un jour vous avez la chance d'aller au désert avec votre Petit Prince en plein minuit, suivez bien vous les deux, les étoiles et le ciel.. et vous verrez avec vos coeurs ce qui est invisible pour les yeux.
    Et si votre chemin passe par Le Grand Café De La Poste a Marakech, prenez un petit café pour moi..

    Sevgiyle a Vous Les Deux.
    02 Numaralı Küçük Prens defteri de sizin hakkınız...

    YanıtlaSil
  3. Deryacım;
    ne kadar güzel yazmışsın ve ne kadar da haklısın. Çoğumuz gözlerimizle görüyoruz hala, zaten onlarla da sadece görüyoruz, bakmıyoruz. Kalbimizin neler yapabileceğini bilmiyoruz. İnsan büyüdükçe kalbine daha çok güveniyor aslında, belki de yanılıp öğrenmek daha iyidir. çok öpüyorum canım seni. Güzel arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  4. Ali Bey;
    Derya güzel söylemiş. Ne kadar da doğru söylemiş. Zaman aman açıp okuyorum ben de bu harika kitabı. Bir çok şeyi hatırlatıyor insana yeniden. Ağlamalarımız hep mutluluktan olsa ne iyi:)Ortak inançları olan, paylaşımları olan insanlar hep bir yerlerde karşılaşıyorlar aslında.Bunu bilmek ve yaşamak güzel!Yazınızı heyecanla bekliyorum bu sefer ağlamayacağım okuyunca söz:)
    Defter için de çok teşekkür ederim. Küçük prensli bir defter ne harika bir seçim. Mutlu oldum. Özenle yazacağım:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)