19 Şubat 2012 Pazar

Bugün annecigimin dogum günü

İnternetimiz yine her zamanki gibi çok iyi olmadığı için biraz geç yazıyorum yeni yazımı. Oysa daha güne başlar başlamaz bu yazıyı yazmış olmak isterdim. Bugünün benim için ayrı bir değeri var. Bugün canım annemin doğum günü. Çok mutlu ve bol gülümsemeli bir gün çünkü beni doğuran kadının da doğduğu bir gün. O iyi ki doğmuş dediğim, mutluluğuma mutluluk kattığım, daha nice doğum günlerini birlikte kutlayacağımızı düşünerek sevindiğim bir gün. 

Herkesi ailesi çok önemlidir, herkesinki kıymetli ve biriciktir. Benimki de öyle tabi. Ailemle yaşadığım -başta annem ve babam olmak üzere,çünkü ne kadar çekirdek aileymişiz gibi görünsek de kocaman bir ailemiz var aslında benim gözümde- her şey tek ve çok özel olmuştur hayatımda ve ben yaşadıkça da değeri katlanarak artacaktır. Bu değer insan yaş aldıkça daha iyi anlaşılıyor. Aile ile geçirilen vaktin kıymeti, onlarsız yaşanılan zamanların eksikliği daha çok dank ediyor insanın kafasına. Bir yandan onlarsız geçen zamanlar için üzülüp suçluluk duyuyor bir yandan da gelecek güzel günler için umut doluyor insan. Tuhaf bir durum işte, sanırım gurbette olmanın da vermiş olduğu birtakım hisler bunlar. Annem şimdi kesin ağlıyordur bunları okurken. O kadar da tembih etti acıklı şeyler yazma diye. Annegülüm içimden gelenleri yazıyorum ben sen mutlu mutlu oku ağlama tamam mı :):)

Annemle hayat maceramı buraya sığdıramam tabi. Ama benim annem öyle pamuk gibi, iyi kalpli bir kadındır ki bunu da herkesler bilir, söyler ve taktir eder hatta gıpta eder. Ben de ona benziyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bazen anneye benzemek sanki kötüymüş gibi algılanır ama ben benzediğim kişiyi çok ama çok seviyorum ve ona benzemekten çok da memnunum. Tabi babama da benziyorum onu da ayrıca yazacağım. Bana öğrettiği şeyler, benimle konuşması, bana sarılması, benimle ağlayıp benimle gülmesi bambaşkadır anneciğimin. Birlikte bir yerlere gitmek arkadaş gibi, evde onunla ve komiklikleriyle zaman geçirmek harikadır. Birlikte uydurduğumuz komik şifrelerle konuşmak, hemen hemen her türk filminde ağlamak, hatta kayıp balık nemoda bile ağlamıştık, gece yarılarına kadar oturup sohbet etmek annemle ayrıca güzeldir. Onun eskiye dair hatırladıklarını dinlemeyi çok severim. Öyle hoşuma gider ki onun, benim bilmediğim dünyasına dalmak. İnşallah benim çocuğum da benim gibi geçmişi seven, hatıralardan mutlu olan bir insan olur büyüdüğünde ve ben de onunla anılarımı, yaşamımı paylaşırım. 

Merhametli, sıcakkanlı ve mis kokulu annem benim. Gece yarılarında korkup seni yanıma çağırdığımda nasıl da gelirdin koyun koyuna yatardık. Keşke o zamanlara yeniden gitme imkanım olsa da şu halimle yeniden yaşayabilsem hepsini teker teker. Tüm anılarımı gösterme imkanım olsa keşke herkese. İnsanın güzel anıları olması değerli mücevherleri olmasından milyon kat daha güzel bir şey. 

Canım annem, annelerin en tatlısı. İnşallah yakın zamanda kavuşacağız ve hayatımıza kaldığımız yerden, güzelliklerle devam edeceğiz. Gurbet sadece bir sürelik ve bence hayatın bize uyguladığı zor bir test. Ama sonuçları mutluluk verecek hepimize eminim. Oraya geldiğimizde bu ayrı kaldığımız günlerin acısını çıkartırcasına yaşayacağız. Yapamadıklarımızı yapacak,daha çok sohbet edecek, daha çok gezecek, daha çok gülecek ve daha çok bütün ailemizle zaman geçireceğiz. Bu günler sadece bir anı olarak kalacak. O zamana kadar biraz daha sabır lazım sadece. Sen kendin gibi olmaya, mutlu olmaya, gülümsemeye, yine babamla el ele, hayatın zorluklarına inat o kocaman yüreğinle yaşamaya devam et. Seni üzenleri hiiiiiç sallama. Canın sıkıldığında hep beni, tatlı küçük tuğba'nı düşün ve seni ne kadar çok sevdiğimi. Babam da sende hep birbirinize iyi bakın, birbirini öpün koklayın, gezin dolaşın, ikinci baharınızı yaşayın ve ne kadar şanslı olduğunuzu hep birbirinize hatırlatın. Siz bizler için çok ama çok kıymetlisiniz sakın unutmayın. 

Doğum günün kutlu olsun bir taneciğim. Seni çok ama çok seviyorum. Anladın sen:):):):)


7 yorum:

  1. Sağlıklı ömürler versin allah sizlere.Çok tatlısınız bayanlar :)

    YanıtlaSil
  2. Nasıl da güzel anlatmışsın anneni, duygularını. Sanırım yaş almak gerçekten böyle şeyleri sıkça hissettiriyor insana. Uzakta olmak eminim çok zordur umarım en kısa sürede biraraya gelirsiniz...

    Sevgilerimle,
    Mehtap

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Ashley;

    Çok teşekkür ederim sana güzel yorumun için:)Sen de çok tatlısın:) Sevgileeeer uzaklardan..

    YanıtlaSil
  4. Mehtapcım;

    Teşekkür ederim canım elimden geldiğince ifade etmeye çabaladım ama tabi insan her hissini kolayca anlatamıyor yetmiyor kelimeler. Uzakta olunca da bir başka oluyor tabi.Sağol canım güzel dileklerin için umarım zaman hemencik geçer de bir an evvel kavuşuruz evet:) Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tuğba, Annen ne kadar mutlu olmuştur. Sizler iyi, mutlu ve sağlıklı olduktan sonra biz anneler sizin hasretinizi kalbimize gömüp garip bir mutluluk ve hüzün duyarız. Bu iki duyguya huzur ve gurur eşlik eder. Eminim annene en güzel doğum günü bu içten duygularla yazdığım blog mektubun. Ne diyeyim, içim titredi gözlerim doldu. darısı benim ve kızımın başına, onu böyle senin gibi mutlu, ayakları üzerinde duran genç bir kadın olarak görebilmek en büyük dileğim. varsın uzakta olsun, kalbi bu kadar yakınken ne yazar.

    YanıtlaSil
  6. cok keyifli cikmisiniz
    nice guzel yaslara
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)