17 Nisan 2012 Salı

Mimler sardı dört bir yanımı:)


Öncelikle yine bana bu mim'i yollayan arkadaşım Saçaklı'ya çok teşekkür ediyorum. Zevkle cevapladım, belli olmuştur herhalde:) Elimden gelse daha on sayfa yazacaktım. Umarım okurken sıkılmamışsınızdır. Ben türk kahvesi eşliğinde cevaplarımı yazarken pek bir keyif aldım.

Şimdi birkaç arkadaşımı da mimlemek istiyorum öncelikle daha önce mim almayan arkadaşım Pozitif Pembe'yi; cevaplarımı beğenen Aylin'i;kuzunun hamarat annesi Derya'yı;baharla çiçek açan Nazo'yu ve özlediğim Ayça'yı; mim yazmak konusunda ne düşünüyorlar bilmiyorum ama umarım kabul ederler. Hepsini öpüyorum.
  
   1.Mesleğin seni mutlu ediyor mu?
Ben bir Sosyal Antropoloğum. Mesleğimi çok isteyerek seçtim, Türkiye’de geçerli bir meslek grubu olmadığını bildiğim halde. Antropoloji okumak bana çok şey kazandırdı o yüzden mutluyum. Şimdi olsa yine bu bölümde okumak isterdim fakat sonrasında mutlaka ya yurt dışında eğitimime devam etmek ya da master yapabilmeyi isterdim. Şu anda Cezayir’de dergi editörlüğü yapıyorum. Şirketimizin çıkarttığı derginin Cezayir sorumlusuyum. Bu da benim çok severek yaptığım bir iş. Zaten böyle bir hayalim de vardı umarım devamı gelir ve bu yolda ilerlerim.
   2.Dilediğin meslek miydi?
Dilediğim, heveslendiğim, heyecanlandığım bir meslekti. Keşke yurt dışındaki olanaklar Türkiye’de de olsaydı da mesleğim üzerinde ilerleyebilseydim. Ama şu anda da mesleğimi yapıyorum burada, farklı bir kültürde, farklı bir coğrafya da her şeyi gözlemlemek, yazmak ve düşünmek harika. Her meslek sahibine mesleği dünyanın merkezi gibi görünür ya benim için de öyle.
  3.Yalnız mı ilişki de yaşamayı mı tercih ediyorsun?
Yalnız olmayı severim ve sadece belli zamanlarda. Evli olduğum için zaten yalnızlığı tercih etmek gibi bir şansım yok ki zaten bu bence bir şans değil. Hayatımı geçirdiğim adamla daha nice mutlu günler yaşamak istiyorum sağlıkla sıhhatle. Bence yalnızlık hayatı geçirmek için kötü bir seçim olurdu herkesin yanında olacağı birine ihtiyacı vardır
  4.Tatsız durumlardan kaçınmak için yalan söyler misin? Dürüst ol!
Eskiden daha sık söylerdim diyelim. Yine bazen söylediğim oluyor ama bunu alışkanlık haline getirmedim hiçbir zaman. Yalan her halükarda kötü bir şey, hayatımızda belki de sigara kadar zararlı.
   5. Yabancı dil konuşuyor musun?
Konuşmaya çabalıyorum desem daha iyi olur. İngilizceyi okulda öğrendim ama yarım yamalak. Sonrasında Cezayir’e gelince Fransızcaya başladım. Gramer olarak eksik olsam da söylenenleri idrak edebiliyorum bu beni çok sevindiriyor. İngilizce de Fransızca da birbirlerine katkı yapıyorlar bu da ayrıca kolaylık sağlıyor. Ama sular seller gibi birçok dili konuşabilmeyi çok isterdim. Bence bilinçle ve farkındalıkla çok ilgili bir şey dil öğrenimi. İleriki yaşlarda zor olur derler ama ben şimdi daha rahat öğrendiğimi düşünüyorum sanırım farklı bir bakış açısı bulmak gerekiyor. Ben dile yeteneği olan biri olmadım hiçbir zaman ama elimden geldiğince çaba gösteriyorum daha iyi olmak adına.
  6.Rüyandaki evde oturuyor musun? Taşınmak veya yurt dışına gitmek istiyor musun?
Şu anda oturmuyorum çünkü şirketimizin bize tahsis ettiği ufak bir alanda yaşamaya çalışıyoruz. Ama yeni bir ev aldık ve hayalini kurduğum bir evim var artık İzmir’de. Oraya dönüp evimle, bahçemle ilgilenmek ve orada hayatımı geçirmek için sabırsızlanıyorum. Yurt dışında olduğum için sadece gezip yeni yerler görmek amaçlı farklı ülkelere gitme hayallerim var ve her geçen gün de artıyorlar.
   7.  Mobilya değiştirmeyi sever misin?
Çok severim hem de. İlla yenisini alarak değil modifiye etmeyi de seviyorum veya evde ufak değişiklikler yapmayı da. Bütçe el verdiğince yeniliklere her zaman açığımdırJ
   8.  Çevreye, hayvan korumaya hiç katkın var mı?
Çevreyi korumaya özen gösteririm her zaman. Cezayir gibi bir ülkede bu biraz zor oluyor ama Türkiye’de çok dikkat ediyorum. Hayvanları da çok severim ve onlara zarar gelsin istemem. Çok param olsa hayvanlar için evler yaptırırdım. Özellikle kedileri çok severim. Şu anda 6 tane kedim var 4 tanesi yavru. Onları evimde koruyup kolluyorum hep yabancı kedilerden hem de erkek kedilerdenJ Elimde mama kabıyla tanımadığım kedilere de mama vermek için sokak sokak dolaştığımı bilirim ve kendim yemem nasıl olsa yiyecek bir şey bulurum ben diyerek kedilere yediririmJ
  9.  Televizyon ve filmleri sever misin?
Filmleri televizyondan daha çok seviyorum. Fakat burada sosyal ortam olmadığı için çoğu zaman televizyona bağlı kalıyoruz ne yazık ki ve ben bundan nefret ediyorum artık. Elimden gelse hiç izlemek istemiyorum. Ama severek izlediğim dizilerim var. Öyle dizi izlemem diyen bir tip değilim, tv karşısına kurulup baya zevkle izlerim ayrıca belgeselleri ve gezi programlarını da heyecanla izliyoruz eşimle. Film seanslarımız da oluyor tabi onlar vazgeçilmezlerimizden!
10.Bırakmak istemediğin kötü huyların var mı
Kötü huylarım var ama bırakmak istiyorum hepsini. Hevesimin çabuk kırılmasını, hırslı olmamayı, tembelliği ve uyumayı sevmeyi kötü huy olarak görüyorum bir de arkadaşlarıma çok fazla değer vermeyi. Yine de bırakamıyorum ne yazık ki. Şu anda tek bırakmaya çabaladığım şey sigara.
11.Loto veya benzeri şans oyunları oynar mısın?
Türkiye’deyken oynardık ara sıra ama burada hiç oynamadık. Biz oynamayıp da para kazanmayız bekliyoruz fıkralarda olduğu gibiJ Ama bazen Türkiye tatillerinde bir umut oynuyoruz ya çıkarsa diyeJ



7 yorum:

  1. bak şimdi okuyunca ufkum açıldı. Doğru ya, benim de hevesim bazı konularda çabuk kırılıyor. ama taktım mı da takıyorum :))
    Elinize sağlık efenim (:

    YanıtlaSil
  2. Bu konularda da birbirimize benziyoruz demek ki. Bende de o takıntı durumu vardır. Çocukken sarı inadın tuttu gene derlerdi saçlarım biraz koyuldu ama sarı inadım hala yerinde duruyor:):)teşekkür ederim. Sevgiler öpücükler kocaman

    YanıtlaSil
  3. tatlım teşekkür ederim 2 taraftan mimlenmek güzel oldu:)))))

    YanıtlaSil
  4. Tuğbacım teşekkür ederim aldım mimimi gidiyorum cevaplamaya :)

    YanıtlaSil
  5. Aldım, yazdım ve haber vermeye geldim kuzucuk :)

    YanıtlaSil
  6. kolay gelsin canım
    çok hoş cevaplar olmuş
    :)

    YanıtlaSil
  7. bende bu mim ile mimlendim :) çok guzel bir blog ozellikle arka fona bayıldım =)
    banada beklerim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)