14 Nisan 2012 Cumartesi

Mimliyim mutluyum :)



Herkese rüzgarlı, yağışlı ama hala ılık olmayı sürdürebilen bir Cezayir gününden merhaba;

Bugün biraz yorgun olduğum için aklımda yazmak yoktu aslında. Cuma tatilimiz bol koşturmacalı, bol kahkahalı ve acayip eğlenceli geçti. Uzun zamandır böyle eğlendiğimi hatırlamıyorum. Güzel mamalar eşliğinde yapılan uzun soluklu sohbetler beni kendime getirmeye yetti. Konuşmak, konuşabilmek bende enerji depolamak gibi bir durum ortaya çıkartıyor. Yorgunluğum sadece az uyumuş olmamdan ötürü fiziksel bir yorgunluk, ama ruhum pek bi dinlenmiş, güzel, çiçek çiçek ve rahat. Havalar şöyle günlük güneşlik olsa daha iyi olacağım aslında, sadece az daha sabır.

Her günümüz dün gibi olsa keşke, ama ne mümkün. Fotoğrafları yüklediğim zaman bu güzel gün üzerine yeniden yazacağım. Güne dair güzel birkaç çıkarımım oldu.

Gelelim bugünün konusuna;
Blog vasıtasıyla yine güzel bir arkadaş edindim. Bu blog'un böyle şeylere vesile olacağını önceden kim bilebilirdi ki? Yeni bir arkadaşım olduğu için mutluyum, yeni bir ruh, yeni bir ses, üstelik sevdiğim bir şehirde; İzmir'de henüz kendisini görmeden sevdiğim bir arkadaşım var. Blogu burada. O bana bir mim yollamış bugün. Uzun zamandır kimse böyle bir mim yollamadığı için ayrıca kıymete bindi tabi. Keşke 100 tane soru falan olsaydı içinde yaza yaza bitiremezdim. Mimler bana çocukluğumu hatırlattığı için böyle güzel geliyor herhalde. Şimdi başlıyorum cevaplamaya. Çok teşekkür ederim saçaklı(ismini yazmıyorum belki blogda görünmesini istemiyorsundur  diye)

1 Blogdan ödül aldığın kişiye teşekkür et diyor soruda ama bunu pek anlamadım bu sıra ödül almadığım için. Ama saçaklıya teşekkür ediyorum beni mimlediği için. 
2 Burçlara inanıyor musunuz? Burcunuz nedir?
Kesinlikle inanıyorum. Ben terazi burcuyum ve gerçekten de tipik bir teraziyim. İsmimle de çok fazla bağdaşıyorum. Hava burcu olduğum için de gerçekten bir yerde bağlanmayı sevmem, aynı kökü yukarıda olarak tasvir edilen ismimin ağacı gibi. 
3Hayattaki idealiniz ve ulaşmak istediğiniz son nokta nedir?
Pek çok idealim var, hepsine ulaşabilmek için biraz klişe görünebilir ama sağlıklı bir yaşama, mutlu ve huzurlu olmaya ihtiyacım var. En büyük hayalim mutlu bir yaşam sürmek aslında. Her zaman yazıyorum ama kendime gerçekten yazarım diyebileceğim o günün gelmesini çok istiyorum. Kitapları sevilen, yazmaya tutkusu hiç bitmeyen ve daima çocuk ruhlu olarak kalabilen biri olmak istiyorum. Her zaman ulaşmak istediğim son nokta da mutlu bir insan olabilmek vardır ve mutlu bir evlat yetiştirmek.

4Aşka inanır mısınız? Sizce aşk nedir?
Aşka inanıyorum tabi ki. Bu yüzden evlendim. Bence aşk zamanla değişen ve kendini farklı formlara sokan bir yapı. Sizi yemeden içmeden kesen, uykusuz bırakan, delice kalp çarpıntısı yapan bir enerji yoğunluğu, her zaman yan yana olmayı isteme hali, bütün halleri ile karşındakini kabullenmek, gülümsemeyi adet edinmek, hayatın anlamlandığına şahit olmak demek. Aşk her insanın içinde gizli olan bir sır gibi bence, yeter ki onu ortaya çıkartacak doğru biri gelsin hayatımıza ve biz o sırla sonsuza gitmeyelim. 

5Hayalleriniz nelerdir? Hayal kurmak nasıl bir duygudur?
Bir sürü hayalim vardır. Hayal ulaşılması daha zor olanı düşünmektir bana göre. O yüzden bir yazar olmayı değil de, geçmişte bir aktrist olmayı hayal edebilirim. Çünkü birini yapmak için olanağım vardır diğerinde sadece tahayyül edebilirim. Bütün sevdiğim yemeklerin bir arada bulunduğu bir şölen sofrası hayal etmeyi severim. Kaybettiğim sevdiğim insanların bir arada bulunduğu deniz kenarında bir yer hayal ederim, düz bir yolda üstü açık spor bir arabayla gittiğimi, harika dans ettiğimi, harika yemekler yapabildiğimi, sevdiğim sanatçılarla saatlerce sohbet ettiğimi hayal etmeyi severim. Hayal kurmak beni çok ama çok mutlu eder. Kesinlikle fazlasıyla hayalci biriyimdir. Onlardan vazgeçtiğimizde bence kendimizden de vazgeçtik demektir. İyi ki hayallerim var. Hayaller insana enerji verir, gülümsetir ve hayata pozitif bakmayı sağlar. Keşke herkes daha çok hayal kurabilse.

6Sizce gerçek bir arkadaşın özellikleri neler olmalıdır?
Gerçek arkadaş bence;
sevgisini karşısındaki kişiye göstermekten çekinmeyen,kendini rahatlıkla açabilen, esrarengiz tavırlar sergilemeyen, sırlarla dolu rahatsız edici bir insan olmayan, başkasının mutluluğuyla mutlu olmayı bilen, huzur verebilen, sizinle yarışmayan ve kötü gününüzde içtenlikle yanınızda olabilen biri olmalıdır. Bencil olan insanlardan dost olmaz çünkü onlar paylaşmayı bilmez ve sevmezler de, hayatlarında birine ihtiyaçları olmadığını, kendilerine yettiğini düşünürler. Günümüzde gerçek bir arkadaşa sahip olmak çok güç, o yüzden böyle bir arkadaşımız varsa ona dört elle sarılmalıyız bence.

7Hobileriniz var mıdır? Varsa nelerdir?
Pek çok hobim var. Fotoğraf çekmek, farklı kültürleri tanımak, sessizce insanları gözlemlemek ve üzerine hikayeler üretmek, yemek yapmak, yeni kitaplar alıp onlara gömülmek, bir takım yaratıcı faaliyetlerde bulunmak; örneğin dikiş dikmek veya polimer kilden pişirilebilen harika minik objeler yapmak gibi. Yazmak ise hobiden daha öte bir şey benim için. 

8Benim hakkımdaki düşüncelerinizi yazar mısınız?
Tanışalı uzun zaman olmasa da öyleymiş gibi hissettiğim birisin. Henüz seni görmesem de eminim kafamda yarattığım imaja uyacaksın, bunu hissediyorum. Bana benziyorsun,seninle sohbet etmekten, paylaşımda bulunmaktan mutlu oluyorum. Bu zamanda böyle içten, samimi, sevecen insanlar bulmak çok güç. Umarım bundan sonra da paylaşımlarımız katlanarak artar ve uzun süre hayatımıza yeni bir insan katmış olmanın mutluluğunu yaşarız. Yani masallardaki gibi sonsuza dek mutlu heehee:)

Çok teşekkürler yeniden mim için...

10 yorum:

  1. ehiii! :)) ben daha mutlu oldum ((: internet beni böyle insanlarla karşılaştırınca en bi güzel şey olarak görünüyor bana ^_^

    YanıtlaSil
  2. :) güzelmiş sorular ve daha güzeli cevaplar:))

    YanıtlaSil
  3. Saçaklı;
    :) ben de aynı senin gibi hissediyorum. Bazen internetten öğğgghh geliyor ama böyle durumları yaratınca onu kediciklerim kadar çok seviyorum:) şaka şaka kediciklerim kadar değil azıcık:)

    YanıtlaSil
  4. Siyahkuğu;
    çok teşekkür ederim beğenmene sevindim, soru cevap olayını pek severim, keşke hep yapsak valla.:)çok sevgilerr

    YanıtlaSil
  5. Tuğba şanslısın 2,5 senedir blogdayım daha mimlenmedim sevildiğini bil....sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ıııı... şeyyyy... yine mimlendiniz ^_^

    YanıtlaSil
  7. Aylin; teşekkür ederim zevkle okuman beni mutlu etti umarım hep böyle olur:) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Pozitif pembe;
    valla şanslıyımdır normalde ama evet uzun zaman olmuş senin de o zaman ilk mim benden sana gelicek haberin olsun şimdi saçaklı beni mimlemiş ben de onunla seni mimliycem haberin olsun:):):)bir ilki birlikte yaşayalım:)kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Saçaklı;
    hemen baktım bloguna okuyorum şimdi mimlendiğime sevindim. İstediğin zaman mimleyebilirsin beni dilediğin gibi:) hatta beni mim manyağı bile yapabilirsin heehee gaza geldim bir an. Mimlenmek istiyordum oldu kimse bende röportaj yapmıyor diyordum Cezayir'de bunca senedir yaşayan bir kadın olarak o da olur belki malum mu oluyor nedir:):)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)