6 Mayıs 2012 Pazar

El yapımı minyatür defterim

Minyatür objeleri çok severim. Polimer kil hamurunu keşfettikten sonra daha çok sevdiğim bir gerçek ama eskiden beri ufak objeleri de biriktiririm. Sanırım çocukluktan gelen bir sevgi bu. Sindy bebeklerimin oyuncakları, fincanlar, tabaklar ve bir takım biblolarla başladı desem çok doğru söylemiş olurum. Hala onlar İzmit'teki evimde dururlar. 

Mİnyatür objelerin ayrı bir büyüsü var bence. Bir de bu el yapımı minyatürlerin değeri daha fazla tabiki. Ben de uzun zamandır bu defterlerden yapmak istiyordum. Dün internetten bulduğum detaylı bir anlatımı bilgisayarıma kayıt ettim ve evde sabırsızlıkla onu ortaya çıkartmaya koyuldum. Biraz daha sabırlı olabilseydim eğer eminim daha muntazam olacaktı ama ben bir an evvel bitsin de göreyim diye düşününce sayfalarımın hepsi aynı boy olmadı. Çok belli olmuyor gerçi ama ben biliyorum ya:)Makasla kestim yaprakları parça parça, çizgili defterleri çok sevdiğim için sayfalarının çizgili olmasını istedim. Yapımı öyle zor değil, beğenen herkes kolaylıkla yapabilir. Bir dahaki sefere yapım aşamalarını da fotoğraflayacağım sizin için. Kumaşımı da Ankara'ya gittiğimde almıştım. Kumaş kaplı defterleri sevdiğim için tercih ettim. Yalnız sayfaları daha sıkı tutması ve dağılmaması açısından tutkalla yapıştırmakta fayda var ben prit tarzı bir yapıştırıcıyla yapıştırdım o yüzden çok sağlam görünmedi gözüme. 





Bir sonraki defterimin sayfaları şimdiden hazır. Onları daha muntazam yapacağım. Tabi kitap aralığıma da daha şık bir şeyler düşünebilirim. Sonraki aşama da orijinal boyutta bir defter yapmayı denemek olacak. Bakalım onu da başarabilecek miyim?


Havaların güzelleşmesi ile hobi merakım da yeniden gün yüzüne çıkıyor. Aslında hep içimde ama iş yoğunluğunun verdiği yorgunluktan ve havaların kasvetinden canım bir şey yapmak istemiyordu. Şimdilerde bu durumu üzerimden atmaya çalışıyorum. Daha çok şey yapmak, daha çok üretmek ve mutlu olmak istiyorum. O kadar çok şey var ki yapmak istediğim. Bilgisayarımdaki hobi dosyası sanırım evet 2-3 sene idare edebilecek kadar çok malzeme içeriyor. Baktıkça mutlu oluyorum. Bazen rüyalarımda bilgisayarıma bir şeyler oluyor ve dosyalarım kayboluyor deli gibi ağlıyorum. Onlar kaybolacak diye aklım gidiyor zira. Yoksa hepsini bir daha nasıl toplarım, çoook uzun sürer. Şimdi yedeklemekte fayda var, çok geç olmadan ve yavaş yavaş başlamak lazım. Yaz işte böyle güzel bir mevsim insana güç veren, üretme isteği ve tutku veren. Bence yaz mevsiminde her şey daha güzel ve anlamlı.

Mutlu bir hafta diliyorum size...

10 yorum:

  1. harika olmuş, ben de aynı tutorialı gördüm ama yapmaya cesaret edememiştim.

    YanıtlaSil
  2. hey allaaaam!
    diyorum sadece... :))
    ve gerisini zamana bırakıyorum :D

    YanıtlaSil
  3. Lumos Design;
    Çok teşekkür ederim:) Ben de aslında epey önce görmüştüm cesaret edememiştim ama en sonunda ne olacak alt tarafı yapamam bırakırım diye başladım oldu. Hem gerçekten zor da değil. Bence kesin deneyin:)Sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
  4. Cessie;
    Çok teşekkür ederiiim çok mersi:):)

    YanıtlaSil
  5. Saçaklı;
    ben anladıım ne demek istediğini heehee:)ben de zamana bıraktım o zaman, zamanda bir yerde buluşuruz biz elbet:)kocaman sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  6. Tuğba bir an önce göster bende yapmak istedim...çok şirin....eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. Pozitif Pembe;
    tamam ilk iş nasıl yapıldığını yazacağım buradan da ben fotoğraf çekemesem de hemencik kullandığım tutorial'ı eklerim buraya.öptüm:)

    YanıtlaSil
  8. ne kadar minik sevimli, kaybetmemek için anahtarlığa takmak gerek:))

    YanıtlaSil
  9. Sonsuz Dekorasyon;
    Ben de sizin gibi pek sevimli buluyorum minik defterimi. Anahtarlığa takarsam yıpranır düşüncesiyle broş olarak kullanmaya karar verdim:) Bugün güzel bir broş tasarlamayı düşünüyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)