8 Mayıs 2012 Salı

Genel, geçer, gider...

Bilmiyorum ki neden böyle bir başlık attım yeni yazım için ama öyle içimden geldi diye sanırım. Bugün her zamanki gibi uzun kollu bir üst giydiğim için hava çok sıcak:) Genelde böyle olduğu için biliyorum hava öğlen daha da ısınacak ama olsun yeter ki ısınsın. 

Bir süre önce herkesin bir salgın sonucu yavaş yavaş duyularını kaybettiği bir film izlemiştim o beni çok etkilemiş olmalı ki gece rüyamda filmi bire bir yaşadım ve gerçekten ne kadar kötü bir durum olduğunu sanki bizzat test etmiş kadar oldum. Rüyamın etkisi ile biraz sarsılmış şekilde uyandım. Her zamanki gibi tadı tuzu olmayan, çay formunda sıcak suyumu içtim ve güne başladım. Sonradan ofisteki Cezayirli arkadaşımın benim için yapıp getirdiği ekmekler ve ekmek pişirmem için aldığı tajin ile günüm güzelleşti. Unutacağını düşünmüştüm ama unutmamış. Şu an elimde bulunan Cezayir ekmeğini tükettikten sonra ilk iş ben de deneyeceğim, tarifi özenle not ettim.

Arkadaşlarım bana mim ve ödül göndermişler. Pek yazmaya fırsatım olmadı. Bugün yazabilmek büyük şans aslında. Saçaklı'ya ve Sezer'e teşekkür ederim. 




Bu çok yönlü blogger ödülü. Bir çok değişik formu var sanırım logonun. Benim bulduğum pek yaz ayına uygun değil diye ben de kestim ve pul izlenimi vermesi için çerçeveledim. Böyle bir şey yapamayız diye yazmıyordu o yüzden ben de ufak uyarlamalar yaptım umarım kızmazlar!

Burada hakkımızda 7 gerçeği anlatmamız gerekirmiş. Aslında 7 değil 77 tane bile anlatabilirim ama bir yerden başlamak gerek öyle değil mi?

1 Gülümsemeyi çok ama çok severim, bazı sabahlar suratsız olurum ama sonra kendime gelirim ve gülümserim.
2 Korku filmlerinden çok etkilenirim, yaşarım ve uzun süre de unutamam. Uzun bir süredir aldığım kararla beni geren ve korkutan filmleri izlemiyorum gayet de mutluyum. Güzel konulu filmler izleyip mutlu olmak, düşünmek ve keyif almak varken ne diye kendimi kasayım ki!
3 Pek çok şey yapmak istemem rağmen ve bunun için can atan biri olmama rağmen tembellikten bir türlü yakamı kurtaramıyorum. İçimde bitmek bilmeyen bir dinlenme, durma, durulma, dinleme, susma ve bekleme hali mevcut. Bazen gerçekten önceki hayatımda tembel bir koala olmuş olabileceğimi düşünüyorum:) Ama bir defasında internetten bulduğum sayfada önceki hayatımda aktrist olduğum ortaya çıkmıştı:) Memnun oldum.
4 Arkadaş kavramı benim için çok önemlidir. Onları hayatımın ayrı bir yerinde tutmuşumdur. Bu yüzden epey de üzüldüğüm olmuştur ama bir türlü bu huyumdan vazgeçemem. Arkadaşlarıma çok değer veririm. Şimdilerde biraz daha seçici davransam da yine elimden gelen özveriyi gösteririm onlar için.
5 Aileme çok düşkünümdür. Eskiyi düşündüğümde keşke arkadaşlarıma ayırdığım zamanın büyük çoğunluğunu aileme ayırsaymışım diye pişmanlık duyarım. O yüzden artık elimden geldiğince tatillerde onlarla bolca vakit geçirmeye, her fırsatta onları ne kadar sevdiğimi ve önemsediğimi anlatmaya çalışıyorum.
6 Yapamayacağımı bildiğim şeyleri bile hayal etmeyi çok severim. Zamanımın çoğunda hep hayal kurarım. Bazen benim kadar hayal dünyasında yaşayan insan var mıdır acaba diye düşünüyorum. Hala öğrencilik zamanlarımı yeniden yaşamak istiyorum. Yeni bir okul okumak, master yapmak hep aklımda. Olanağım olacak mı ileride bunlar için ama olsun, hayal etmesi bile güzel!
7 Evvelden de hayvanları severdim ama bu derece yakın değildim onlara karşı. Bir kedi edindim ve hayatım değişti. Bu hayatımdaki en doğru hareketlerden biriydi. Artık diğer hayvanlara da daha farklı yaklaşıyorum ve kedilerim sayesinde kendimi de daha çok sevmeye başladım. Ben herkesin bir hayvan sahibi olması gerektiğine inanıyorum. Gerçekten önyargılarınızı, kaygılarınızı, karamsarlığınızı alıp götürüyorlar, ayrıca onlara hissettiğiniz sorumlulukla da neler yapabileceğinize şahit olup kendinizle gurur duymaya başlıyorsunuz.
8 Benim hakkımda bir gerçek daha var ki ıvır zıvır şeylere çok meraklıyım. Biblolar, mutfak malzemeleri, süsler, kırtasiye ürünleri, plastikler ve daha onlarcası. Bazen evim çöp ev olacak diye korkuyorum.Her şeyi hemen beğeniyorum bu yüzden zor bir insan sayılmam ve bu özelliğimi çok seviyorum. Hala daha bir çocuk heyecanı ile bir şeyleri görüp saldırdığımda daha uzun yıllar içimdeki bu çocuğu kaybetmeyeceğimi bilerek mutlu oluyorum. Bazen temizlik ve düzen konusunda zorluk yaşasam da bana ait olan en ufak parçayı bile çok seviyorum:)

Daha yazsam gerçekten 70 tane madde yazabilirmişim bunu anladım. Sanki bir tanesini yazmasam bana darılır gibi bir hisse kapılıyorum ama ne yapayım elimde değil! Şimdilik kurallar gereği böyle kalsın o zaman..

Gelelim diğer mim konusuna;
'Kadınlara sunulmuş tek gelecek evlilik midir?'
Bu hususta bir Sosyal Antropolog olarak pek çok şey yazabilirim. Toplumda böyle bir kanı var o da öğrenilmiş olduğu için ama bence tabi ki böyle değildir. Ama bu yaklaşım kolay kolay da görmezden gelinemez çünkü bizim yazılı olmayan kültürümüzde de evlilik  kavramı kadınlar için güçlü ama görünmez kurallar ile sarılmıştır. Günümüzde kadın  evliliği tek çıkar yol olarak görmez ama görenler de vardır elbet. Bu kişinin içinde bulunduğu sosyal, ekonomik ve kültürel duruma göre değişkenlik gösterir. Evlilik kurumu bence çok kıymetlidir ama çok da fazla büyütülmemesi gerekir. Neticede evlilikte sevginin paylaşımı, ortak bir yaşam arayışı ve mutluluk esas olmalıdır. Yine de şu aşamada evlilik cinsel ilişkinin meşru hale getirilmesi için yapılması zorunlu bir akit olarak da görülmektedir. Şöyle toparlayacak olursam ki toparlayabilecek miyim tam bilemiyorum ama kadın için tek gelecek evlilik olamaz, olmamalıdır; ama evlilik güzel bir şeydir ve sevgi, saygı temelli olduğunda üstün bir mutluluk seviyesine ulaştırır insanı. Tabi ki bir seçimdir. Seçimler zorunluluk olmaktan çıkabilirse bir gün kimilerimiz için, o zaman evliliğin, hayatın, kadınlığın önemi de yeri de daha iyi idrak edilecektir!


Bu mim pek çok kişi tarafından yazıldı sanırım, bloglarda sıkça rastlıyorum son zamanlarda. Çok fazla vaktim olmadığı için de blogları sıralayamayacağım şu anda ama beni okuyan, mimleri seven, vakti olan herkes yanıtlayabilir soruları.


Ödül olarak ise çok yönlü blog yazarı olarak aklıma ilk gelen arkadaşlarımı yazmak istiyorum; 

Derya, Ayça, Lacheen, Serrose, Pino, Hesionka, Alev,  ilk aklıma gelenler. Bir şeyler yazmak isterlerse memnuniyetle okurum:)

8 yorum:

  1. Kabul edip cevapladığın için teşekkür ederim Sevgili Tuğba:)Madde 3 beni anlatıyor sanki:)
    Evlilik konusundaki yazını da keyifle okudum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bloğunuzu tesadüfen keşfettim. Değişik geldi, izlemeye aldım.
    Görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. bilimsel arkadaşım bak nasıl da ortasından dalmış konuya :D ben tabi hem evli değil hem bilimsel değil ancak etrafında bir tur attım şöölecene :)
    yalnız sayın blogger, durmadan onu yayınlıcam bunu da yazcam diye sözler veriyorsunuz hislerimizle oynamayın pek rica edicem :P
    kaç saçaklı kaaaççç, vınnnn! (:

    YanıtlaSil
  4. Sezer;
    Ne demek canım seve seve cevapladım. Biliyorsun önceden de ne kadar sevdiğimiz yazmıştım mimler için. Çok teşekkürler yeniden. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Fincan Teyze;
    Hoşgeldiniz bloğuma. Çok memnun oldum tesadüf eşliğinde blog sayfamı buluşunuza. Umarım seversiniz ve daha sık ziyaretime gelirsiniz, memnun olurum. Çok sevgi ve selamlarımla:)

    YanıtlaSil
  6. Saçaklıı;
    Dışarıdan bilimsel ama içeriden bir yerlerden gelen daha çok sanatsal hislerimin etkisiyle yazıyorum sana:)Ne sözler verdim de tutmadım ki aşk olsun!Cezayir yemeklerine başlamış bulunduk yeniden işte. Şimdi bir fırsatını bulup yeni Cezayir tanıtım yazıma yer açmam lazım zira biraz uzun oldu ama dur bakalım parça parça yazarız olmadı. Casablanca ve Marakeş'i de unuttum sanma:) Kaç kaç geliyorum valla arkadandan bööööö:)

    YanıtlaSil
  7. walla utandım Casablanca geldi bile :) benim o filmi izlemedim çok ayıp demi, merak ettim ama sayende...
    Cezayir sokakları gelsin upuzun bol fotolu oh oh, şahane :D

    YanıtlaSil
  8. Saçaklı;
    Yaa böyle utanırsın işte heehe:) şaka şaka. zaten yazacaktım da ay hangi birini yazacağımı şaşırdım ben de valla:) sırayla geliyor yenileri de:)cezayir sokakları yemekleri de gelecek daha boool boool:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)