4 Nisan 2013 Perşembe

Benim hala umudum var

...Güzel günler bizi bekler eyvallah dersin geçer gider...




Bu kamptan görünüm diye isimlendirdiğim manzara fotoğrafını bir iki gün evvel çektim. O zaman hava bu kadar güzeldi işte! Onca demir yığınının, malzemenin ve iş makinelerinin yanında o havadaki bulutlar gülümsemem için kocaman bir neden oldular. Benim hala umudum var şarkısını bir dönem çok dinlemiştim, severek. Bugün de dilime dolanınca ben de yağmurlu ve kasvetli günlere ithafen yazımın başlığına uygun olacağını düşündüm. 


Bahçemizde doğanın uyanışı ile harika güzellikler ortaya çıktı. Gelincik olmasını tercih ederdim ama bu minik kır çiçeği de öyle narin ve güzel ki. Her yere serpildiler kırmızı kırmızı. Gönlümüz şenleniyor onlara bakarken adeta. Kamptaki evimizin ufak bir verandası ve bahçesi vardı daha önce bahsetmiştim. Bu bahçe aslında epey bakımsızdı. Bir türlü yoluna koyamadık. Bahçe işinden hiç anlamayan bir aile olarak biz açıkçası biraz da korkmuştuk ilgilenebilir miyiz diye. Bu sene bana bir cesaret geldi. Hem kaybolan kedimin üzüntüsünü bir nebze de olsa alsın umuduyla bahçeye el attım. Tabi buradaki arkadaşım Ayşe'nin de büyük desteği var bana, o olmasa hala cesaret edemiyor öyle başka bahçelere gıptayla bakıyor olurdum herhalde. Şimdi onunla pek çok plan yaptık bahçemle ilgili, daha güzel nasıl görünebilir diye düşünüyoruz günlerdir. Birkaç süs obje aldık dekoratif olması adına ama ondan önce kendimize bir kahve yapıp bu harika mantar kurabiyeler ile yiyip beyin fırtınası yaptık.


Tizi Ouzou'ya indiğimizde birkaç sebze ve birkaç da çiçek tohumu aldık benim için, yanında fidelendirmek için yumurta kaplarından ve tabi toprak. Bana nasıl yapacağımı anlattı ve gerisini bana bıraktı. Hepsini ellerimle, içimdeki tüm sevgi ve mutlulukla minik yerlerine ektim ve büyümeye bıraktım. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Neden daha önce böyle bir şey yapmadım diye üzüldüm. Topraklar oynamayı, onu koklamayı hep çok sevmişimdir ama bitkilerden korkuyordum. Umarım sonrasında yerlerine çabuk alışırlar, büyürler, güzelleşirler ve beni mutlu etmeye devam ederler. 



Bazı tohumların tipleri pek hoşuma gitmedi. En çok bu tohumları sevdim. Bir bitki tohumuydu ama hangisiydi unuttum. Minik hüsnü yusuf çiçeklerinden de aldım, onlara bayılırım. Kiraz domates, dolmalık kırmızı biber, frenk soğanı, maydanoz ve salatalık olacak bahçemde. Geçen sene roka da yetişmişti ama biraz acı olmuştu bu sene de Türkiye'den gelenler ile getirtebilirsek roka da ekmek var aklımızda. 



Buradan ne kadar mutlu olduğumu görebilirsiniz. İnsan bahçe ile ilgilenince ne kadar rahatlıyormuş meğer. Yalnız tabi zor bir iş, severek yapmak şart. Yoksa bir süre sonra külfet olur insana. Benim için şimdilik iyi gidiyor ama daha yolun başındayım bakalım bundan sonraki aşamaları da böyle severek geçiririm umarım. 


Bahçem için çok güzel planlar ve düzenlemeler yaptık. Bahçe içinde çiçeklerimin arasında minik bir büyülü bahçe de yapmayı düşünüyorum. Uzun zamandır aklımdaydı aslında şimdi hayata geçirmenin vakti geldi. O minik bahçem için minik sandalyeler, masa, şemsiye gibi objeler aradım ama bulamadım. Etraftaki tahtalardan, seramiklerden, dondurma çubuklarından ve bambulardan yararlanacağım. Polimer kil de epey yardımcı olacaktır süslemek için. Evin kenarlarındaki desenli çıkıntıları da beyaza boyayacağım. Dün çok beğendiğim ve kendilerine enginar dediğim bahçe süslerini boyadık birlikte sonrasında da içine çiçek ekeceğimiz büyük dekoratif saksıyı. Birkaç tane de tahta boyadık sebzeler ile çiçekleri birbirinden ayırmak için araç olacaklar. Beyaz hakim olacak bahçemde. Yağlı boya ile de boyayınca çok güzel parladılar kurudular bile hatta. Bir sonraki aşamada evin kapısının da yağlı boya ile beyaza boyanması var. Yalnız önümüzdeki 4 gün hava yağmurlu olacağından yapamayabilirim. Heyecanla güneşli havaları bekliyorum. 



 Bahçemdeki otların ne kadar büyüdüğünü görüyorsunuz. Onların bir kısmını bahçe makası ile temizledim ama çok yorucu bir şey olduğundan yarım bıraktım. Bizim bahçe daha önce hiç ekilmediği için toprak çok sert, havalandırılması ve çapalanması lazım. Toprak iyice yumuşadıktan sonra ekim işlemini yapacağız. Bahçe ile ilgilenen Cezayir'li çalışanlarımız otları temizlemek ve havalandırmak için bana yardımcı olacaklar. Gerisi de doğaya kalacak. Umarım her şey düşündüğüm gibi olur ve mutlu mutlu oturabileceğimiz, göz alıcı, sevimli bir bahçemiz olur. 


Bunlar da geçen sene ekilen soğanların son demleri. Biraz kurumuşlar bile ama temizlendikten sonra tüm lezzetleriyle mercimek köftesinin içindeki yerlerini aldılar. 

Bahçe için bana şans dileyin. Fikirlerimizi tatbik etmemiz için daha önümüzde zamanımız var. Yavaş yavaş bu kötü bahçeyi güzelleştireceğiz. Sonrasında da yazılarımı güneşli günlerde bahçemden yazacağım soğuk naneli limonatalar eşliğinde. Baksanıza ne kadar yaz odaklı düşünüyorum. Demek aklıma gelip yerleşmiş bile güzelim yaz!

NOT: Bugün benim bir tanecik babacığımın doğum günü. Onun için bir yazı hazırlıyorum ama henüz tamamlayamadım. Bu yazıyı önceden yazdığım için yayına aldım. Canım babam seni çok ama çok seviyorum. Yeni yaşında her şey gönlünce olsun, sağlıklı ve mutlu daha nice yıllarımız olsun birlikte. Bundan sonraki doğum günlerinde hep birlikte olalım inşallah. İyi ki doğmuşsun, iyi ki babamsın, iyi ki varsın. Güzel, mis yanaklarından öpüyorum sevgiyle...

8 yorum:

  1. Harika haberler bunlar! Seni mutlu görünce çok mutlu oluyorum :) Bahçenizin olması ve Ayşe gibi bu işlerden anlayan bir arkadaşının yanı başında olması büyük şans! Çok güzel fotoğraflar bekliyorum senden,havalar düzelince. Öpüldünüz şekercim :)

    YanıtlaSil
  2. Canım benim Ayçam;
    Çok teşekkür ederim tatlım. O kadar içtenlikle biliyorum ki ben de benim için mutlu olduğunu:)Bahçe keyifli bir olaymış gerçekten kafam dağılıyor iyi geliyor. Güzel fotoğraflar çekebilmeyi ben de heyecanla bekliyorum. Sana ayrıca yazacağım bir ara:)Öpüyorum kocaman canım..Selamlar

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olacak bu bahçe, içimde öyle bi his var!
    ben de senden ilham alıp hareketleneyim biraz, bu yazı terasta geçirmeyi planlıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. fermina daza;
    ben de öyle hissediyorum biliyor musun? Umarım engeller çıkmaz da her düşündüğümü hayata geçirebilirim. Sen de hareketlenmelisin evet. Sizin terasa harika şeyler olur valla:)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel anlatmışsın Tuğbacım. Umarım çooook güzel bir bahçen olur. Sen yaparsın gibi geliyor bana:) Merak etmeye başladım, ilerledikçe paylaşırsın tamam mı? Ben de balkon için çiçekler ekecektim güya ama cesaret edemmedim bir türlü. Hevesim var beceremezmişim gibi geliyor:(
    Bahçe fırsatınız varken doya doya ekin biçin bence. Kolay gelsin diyorum sana ve sevgili babanın yeni yaşını kutluyorum.

    YanıtlaSil
  6. Sezercim teşekkür ederim beğenmene sevindim. inşallah dediğin gibi olur da yaparım güzelce:)ilerlemeleri fotoğraflayacağım canım merak etme:) sen de cesaretini topla ve hazır zamanıyken ek bir şeyler. ben de beceremeyeceğimi düşünüyordum ama ne kaybederim ki dedim olmazsa olmaz. ama neden olmasın ki? Hadi bakalım sen de başla bir an evvel:)Babam için nazik notuna da teşekkürler. Çok selamlar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Defnecim;(Defne Soysal)
    Yanlışlıkla yorumunu sildim burada yayınlamadan:(Bu blogger yenilenmiş henüz keşfetmeyi başaramadım bir de yorumlara onay gelsin deyince karışıklık oldu ama okudum yorumunu. Dediğin gibi gerçekten doğa muzicenin ta kendisi. İnşallah emeklerimizin sonuçlarını da göreceğiz ve daha çok mutlu olacağız. Şimdi heyecanla beklemek zamanı:)Çok sevgiler öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ben de bahçe hayalleri kuruyorum ilerde olursa senin bahçenden çok ilham alacağıma eminim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)