19 Mayıs 2013 Pazar

19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun



Bugün ne güzel ve anlamlı bir gün. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 94. yıl dönümü. Şimdi o çok sevdiğim ve özlediğim Ankara'nın Sıhhiye Meydanında olmayı isterdim kalabalığın arasında. Kan kırmızı bayrağımı üzerime sarıp sokaklarında dolaşmak isterdim. Son zamanlarda yaşanan pek çok acı olay herkes gibi bizi de çok üzdü. Üzülmeyenler ve bu olaylarla türlü hayaller peşinde koşanlar da var elbet. Onlar için fikirlerimi buraya yazamayacağım. Şu anda içim bayram coşkusuyla dolu. Çocukluktan kalma bir heyecanla karşılarım her bayramı ben. Sanki o zamanlara yolculuk  yaparım içimde. Uzakta olsam bile hayal ederim orada olduğumu, o kalabalığı, mutlu yüzleri, coşkulu sesleri. Atatürk'ü hayal ederim. En büyük isteğim olan onu tanıma isteğim yeniden gün yüzüne çıkar. Fotoğraflarını açar gözlerinin derinine uzun uzun bakar onunla konuşurum. Çok sevdiğimi hep söylerim kendisine, sesinin tonunu, yürüyüşünü, kokusunu, bakışlarının üzerimdeki etkisini düşünüp dururum. Bir çocuk gibi dizlerinde oturup kollarımla onu sıkıca sarmayı hayal ederim. Bayramlarda hep yeniden yaşarım bu sahneleri. İçimde böyle bir sevgi varken kim gelip de yerle bir edebilir ki en derinlerimdekileri. Benim gibi pek çok kişi var biliyorum. Ne olursa olsun hep umutluyum, cesurum, özgürüm, hayallerimin peşinden giderim çünkü geçmişte nelerin üstesinden geldiğimizi iyi bilirim. 

Coşkuya yaşayın bayramımızı, biz uzakta olanlar için de sevinin, haykırın, kutlayın kırmızı beyazlar eşliğinde!


Umarım gençler de akıllarını başlarına toplarlar da umutlarımızı boşa çıkartmazlar, savaşır, çabalarlar hayal ettikleri güzellikler ve ellerindeki özgürlükler için. 

8 yorum:

  1. kutlu mutlu olsun bayramımız <3

    YanıtlaSil
  2. Mervecim kutlu olsun canım teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. Sezercim senin de kutlu olsun hep mutlu bayramlarımız olsun canım. Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar anlamli bayramlarimiz var, umarim genclerimiz ve cocuklarimiz bunlarin nasil kazanildigini ogrenirler , hatirlarlar, yasatirlar...

    YanıtlaSil
  5. İlke;
    Güzel yorumun için teşekkür ederim. Ben de senin gibi ümit ediyorum öğrenmelerini ve hiç unutmamalarını..Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  6. "umarım" diye başlayan dileğin var ya yazının sonunda... bugün bir daha okuyunca, gerçekleşmiş gibi değil mi? :)

    YanıtlaSil
  7. Yaaa Saçaklı;
    İyi ki bu yorumu yazmışsın valla bu sıra kafam o kadar meşgul ki bu yazıdaki son kısmı şimdi okuyunca tüylerim diken diken oldu. Çok içten bir dilek dilemişim demek ki ben. Gerçekleşmiş gibi yaa. Umarım sonuçları güzel olur hayırlı olur da o zaman daha çok sevinebiliriz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)