3 Kasım 2013 Pazar

En egzotik kadife çiçeği oteli


Belki de böyle çevirmemeliydim bilmiyorum ama içimden bu geldi. Hayatımın Tatili diye çevirmişler filmin ismini Türkçe'ye. Sanırım ben bu işi yapıyor olsam daha orijinal adı ile uyumlu isimler bulabilirdim. Pek bir yavan kaldığını hissettim. 

Marigold kadife çiçeği demekmiş öğrendiğim kadarıyla. Çok hoşuma gitti kadife çiçeği ismi. Zaten afişte kullandıkları da çiçeğin ta kendisi.


Kadrosu ve konusu ile güzel bir filmdi. Hayata uyum sağlayabilme yetisini, her daim yeniliklere açık olabilmeyi, pes etmemeyi ve güveni anlatıyor. Gece yatmaya hazırlanmayı düşündüğüm bir anda tesadüf eseri izlemeye başladım. Sevdiğim oyuncular da olunca hemen gözlerimi diktim. Performansları çok beğendim. Daha film başlarken bana uygun olup olmadığını anlıyorum. Sonunda mutlu olacağımı biliyordum. Bu tür filmler hayata katılmak, yaşamı sevmek, sevgiye açık olmak konusunda beni her daim daha tutkulu biri haline getirir. 


Oyuncuların bu afişteki halleri çok hoşuma gittiği için paylaşmak istedim. Birebir yansıtmışlar filmdeki karakterlerini.


Spoiler içermesin diyor herkes son zamanlarda. Benim sanırım en sevdiğim şey bu spoiler. Hatta otursun filmi biri bana anlatsın, ben yine çok severek izlerim. Kitapların bazen en son sayfasını okurum hatta filmlerin son sahnelerine bakarım. Ama zaten ben o filmin veya kitabın içine girdikten sonra sonu tamamen aklımdan çıkmış olur, olumsuz yönde etkilenmem. Yine de sevmeyenler için detay vermeyeyim en iyisi. 



Bir grup İngiliz'in; orta yaşlı diyeceğim, çünkü filmde aksettirildiği kadar yaşlı olduklarını düşünmüyorum ben, içinde debelendikleri hayatlarından kurtulup yeni başlangıçlar yapma istekleri doğrultusunda Hindistan'a gitme ve orada yaşama hikayelerini anlatıyor. Bu çok basit bir tanım elbette. Ben pek çok şey buldum bu filmde.  Cesaret, saflık, üçkağıt, aşk, korku ve elbetteki bolca sevgi vardı. Hayat hep sürprizlerle doludur fikrini yeniden sevmeme neden oldu.


Filmde çok sevdiğim bir karakteri canlandırıyordu Bill Nighy. Ayrıca filmin ruhunu, ortamını ve detaylarını da çok sevdim. O oteli bulup da bir süre konaklamak istedim. Hindistan başlı başına büyülü bir yer. Ayrıca epey de merak ettim filmdeki gibi diyaloglar geçiyor mu gündelik hayatta acaba?

Tavsiye ederim izleyin, beğeneceksiniz. Uzun süredir korku filmlerini hayatımdan çıkarttım, hep böyle mutlu, yaşamayı ve insanları sevdiren, yeni yerler keşfetmek için beni harekete geçiren ve gülümseten filmleri izlemeyi tercih ediyorum. Tabi ki dram da gerçekte olduğu gibi filmde de hayatın her anında.

'...Eninde sonunda her şey düzelir, iyi olur. Eğer olmamışsa henüz sonuna varmadınız demektir.'

2 yorum:

  1. hofff çok güzel anlatmışsın, hemen araştırıyorum şimdi... bu aralar hint filmlerine sarmış biri olarak yine o yörelerden izlemek iyi fikir gibi geldi :)

    YanıtlaSil
  2. Saçaklı;
    Mersi canım. Valla çok sevdim ben filmi. Hindistanı görmek isteyen biri olarak da filmdeki manzaraları beğendim. Hem otelin detayları da harikaydı. Bahçede oturup kitap okuyorlar sohbet ediyorlar birlikte keyifle içiyorlar. Öyle bir ortamda olmak nasıl da iyi gelirdi diye düşündüm hep izlerken. Ben de seviyorum hint filmlerindeki konuşmaları, hareketi, renkleri ve doğallığı. Öperim çok

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)