16 Aralık 2013 Pazartesi

Kedimin g, k, ç, u, d ve h hali

Evinizde bir kediniz varsa onun her haline alışmanız gerekiyor. Bazen olabildiğince yaramaz, bazen olabildiğince eğlenceli ve şımarıklar. Kimi zaman küsüp bir kenarda saklanır, kimi zamansa ortalıkta bir yerdedir ama sessiz ve görünmezdir. Kediler hep bir alemdirler! Ben de onların bu hallerine hastayım, bağımlıyım...

Arkadaşlarım bana ortaokuldan beri kedi, kedicik gibi lakaplarla hitap ederler. O zamanlar kedilerle bu derece yakın da değildim üstelim. Ama içimde bir kedi varmış gibi hissederim çoğu zaman. Bunu kedimle yaşadığımdan beri daha çok anladım. Zaten günden güne de birbirimize daha çok benziyoruz. Keşke burada onun için daha çok olanak yaratabilsem.


Bu kedimin 'g' hali. Yani ona güneş kedisi dememin sebebi. Güneşi, gün ışığını çok seviyor. Pencere önünde gözlerini kapatıp güneşleniyor. Güneşin vurduğu sıcacık yerlere gidip dakikalarca uzanıyor, yalanıyor, uyuyor. 


Şu pati açışlarımız da pek meşhur. O pamuk gibi tertemiz patileri açılınca böyle kocamaaaan daha bir sevimli oluyorlar. 


Bu da kedimin 'd' hali yani dolap kedisi diyoruz kısaca. Pek iyi çekememişim ama burası gardrobumuzun üst bölmesi. Aslında epey yüksek. Hala oraya nasıl çıktığını keşfedemedim ama aşağı inerken yatağa atlamaya korkup kendini kıyafetlerimize tutunup usulca aşağı sallandırıyor. Bizim dolabımızın dizaynı çok kötü, raf falan yok. Kenar kısımlarında üst askıların haricinde sadece boşluklar var. Oralara kazaklarımı yığma usülü koyabiliyorum. Bu yüzden kuzuma yatacak yer kalmıyor. O da daha çok eşimin tarafına üst kata yayılıyor. Gündüz biz evde yokken genelde burada uyuyor. Bazen de bize küstüğünde hemen gidip çıkıyor. Bir gün nasıl çıktığını keşfedeceğim. 


Bu da kediciğimizin 'k' hali. Biz ona kıvrık kucak kedisi diyoruz. Ellerini böyle kıvırmayı pek seviyor. Bir de burnunu kafasını böyle bacağıma, göbeğime, kollarıma gömmeyi seviyor. Nefes alamayacaksın diyorum ama nafile. Ben de nefes alabilsem böyle kafamı yastığa, yorgana gömmeyi çok severim. Cicozun da en sevdiği pozisyon sanırım bu :)


Bu da pamuğun başka bir 'k' hali. Onu da kol kedisi olarak adlandırdık. Bu pisicikte delicesine bir kol sevdası var. Böyle kollarımıza yumuş yumuş yatmaya bayılıyor. Gece de genelde kolumun üzerinde uyumak istiyor. Kolu patileriyle sarıp gitmeyelim o uyuyunca diye kendince önlem bile alıyor. 


Bu cicoz hanımın 'ç' hali. Çamaşır kedisi demek kısaca. Eğer çamaşırlarımı yıkadıktan sonra yatak odasına koyarsam tam evimiz ufak olduğundan tam da onun keyif yaptığı aynanın önündeki pufa denk geliyor askılık. O da yerine yatamadığından diye düşünüyorum hemencik askılığın üzerine atıyor kendini. Çamaşırların temiz kokusunu da seviyor. Ama mis gibi temiz çamaşırlarım tüy olmasın diye ben de oraya koyduğumda üzerine temiz başka bir örtü seriyorum artık. 


Akşamları genelde bizi bu pozisyonda görebilirsiniz. Bu ben televizyon izlerken ve eğer yiğit evde yoksa mütemadiyen şu haldeyizdir. Benim de canima minnet tabi. Sıcacık göbüşüyle beni ısıtmasını çok seviyorum. Bu hali de 'u' hali. Uzun kedi manasında:)


Bu da bugünlük son karemiz. Ona 'h' halini anlatan halı kedisi diyorum. Neden derseniz tombik göbeği ve kıvrımlarıyla halı gibi görünüyor gözüme. Bir de peluş halılar kadar yumuşak olduğu için. Yiğit'in yanında ayrı bir huzurlu oluyor. Sanırım ona aşık :) Ne şanslı eşim, ona aşık iki tane maviş gözlü prenses var evde :)

Yeni keşfettiğim hallerini başka bir yazıda yazacağım...
Mutlu kalın...
Kedicikleri ve diğer hayvanları ihmal etmeyin lütfen. Onların da bir canı olduğunu ve bize muhtaç olduklarını unutmayın!

5 yorum:

  1. çok sevdim ben bu "a-z halleri" :))

    nice hallere,
    sevgiler,
    Enda,
    http://detailsbyenda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Kızlar babacı oluyorlar orası kesin!
    Senin mavişin her hali güzel,aslında kediler şahane yaratıklar ya!

    Yazara sormuş bir hevesli genç (
    Colette'e sanırım )" şair olmak istiyorum ne yapayım ?" diye.
    "Bir kedi al " demiş ...

    Kediler insanı kendilerine hayran bırakmakla kalmıyor köle ediyorlar aynı zamanda.Hani kölelik kalkmıştı ?

    Sevgiyle kalın ,kedin sen ve Yiğit kardeşim...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Enda;
    Bu komik hallerimizi sevmene sevindim:) A dan z'ye bir sürü yeni durum geliştiriyoruz:)Benden de çok sevgiler ve cicoz'dan:) Sayfanı ziyaret edeceğim. Mutlu kal:)

    YanıtlaSil
  4. colette;
    Ahh ahh bilmez miyim:) babacı ki ne babacı. O varken kucağından veyahut civarından ayrılmıyor:)Mavişi sevmenize memnun oldum. Bu kediler gerçekten harika yaratıklar, her geçen gün bu cümlenin doğruluğuna bir kez daha inanıyorum:)
    Yazmak hususunda da söylediğine katılıyorum yazarımızın. İnsanın ufkunu açıyor kediler ve tabi diğer hayvanlar da ama en çok kediler bana kalırsa:)Kölelik bizler için kalkmamış desenize:)tutkuyla bağlı köleleriz biz:)Bizden de kocaman sevgiler size:):)

    YanıtlaSil
  5. bastet'in de K hali olsa... kola yatsa ama sonunda ısırık olmasa! :))
    ben de Bastet'in I hallerini yayınlayayım bari, napalım onun da huyu o, basıyoruz bağrımıza :P

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)