22 Aralık 2013 Pazar

Yine yeniden cevaplarla ben

Bu soru cevaplama işini çok sevdiğimi bilen canım arkadaşım yine bir taneye adımı eklemiş. Bende fırsat bulmuşken yazayım dedim. Onda gördüm, fotoğraflarla pek güzel yazmış. Ben de heves ettim birkaç fotoğraf eşliğinde oturdum yazdım. Kolay gibiydi ama epey zamanımı aldı doğrusu. Soru cevapları sevenler gülümseyerek okusun:)  

1- Hayatında deliler gibi mutlu olmana sebep olan bir an var mı?
Bence her insanın vardır ve elbette benim de var. İkisi de deliler gibi mutlu olmama sebeptir; evlendiğim gün ve doğum günlerim. Pek inandırıcı gelmese de gerçekten her doğum günümde delicesine mutlu olurum ve 6 sene geçmesine rağmen hala düğün cd'mizi izliyorum:)

2- Şimdi oralarda olmak vardı dediğin bir yer? Bir mekan? Bir şehir?
Bodrum, Kefken ve Paris. Bodrum ve kefken'in benim için anlamı büyüktür ve anılarımla doludur. Paris'te her gün yeniden gitmeyi arzu ettiğim büyülü bir şehir. Şimdi orada olmak vardı cümlesini çok sık kullanırım bu sebepten.



3- Bugünlerde en çok dinlediğin şarkı?
Her gün farklı şeyler dinliyorum. Ama bu sıra en çok Coeur de Pirate'den Le Petite Mort ve Ceylan Ertem'i dinliyorum. 


4-Giymekten keyif aldığın ayakkabı hangisi, ne tür? Peki ayakkabı numaran kaç?
Converse'i çok severim. Bir de Oxford tipi ayakkabıları seviyorum. Onların haricinde en çok sevdiklerim şu sıra işte bunlar. Ayakkabı numaram da 37. Ayrıca o krem rengi ayakkabılarıma cadı ayakkabıları diyorum, çok benziyorlar:)


5- Bana giyim tarzını anlatır mısın?
Rahat ettiğim şeyleri giymeyi seviyorum. Mesela korseden nefret ediyorum. Elbise ise son zamanlardaki takıntım. Hırkadan vazgeçemem. Yazları kot şort üzerine rahat bir tişört, kışları da son zamanlarda ince şeylerin üzerine kalın hırkalar giymeyi tercih ediyorum. Bu sıra parıltılı şeylere ve leopara da çok takıldım neden bilmem, galiba yaşlanıyorum. 

6- Uğurlu bir eşyan var mı?
Uğuruna inandığım şeyler her dönem olmuştur. Ama annemin bana bu kolyelerini verdiği günden beri onlar benim daimi uğurum oldular. Kızlı olanı ilk maaşıyla almış annem, benim için çok kıymetlidir. Özellikle uçak yolculuklarında takıyorum:)


7- Tahammül bile edemediğin yemek ya da lezzet?
Pırasa ve bamya. Böyle fazla yumuşak ve sümüksü görünümü olan şeyleri sevmiyorum. Sırf sebzede değil mesela mango ve yaş hurmayı da sevmiyorum:( Onlarda vıcık vıcık gibiler sanki. 

8- En çok sevdiğin film sahnesi?
What dreams may come filminde Robin Williams'ın kızının düşlediği cenneti gösteren kareyi en sevdiklerim arasında sayabilirim. Filmlerde güzel mutfakları ve kitapçıları izlemeyi de çok severim. Mesela You've got a mail, Nothing Hill gibi.


9- Şiir, öykü vs. içinde geçen en sevdiğin kitap cümlesi?
Yanımda olan kitapların içinde en sevdiğim Pablo Neruda'nın eşine ithafen yazdığı şiir kitabının içindeki şu dizeler.


10- Türkçe haricinde hangi dile ilgi duyuyorsun, ya da hangisini konuşmak isterdin?
Dile yetenekli bir insan olduğumu söyleyemem. Yine de kendimce çaba gösteriyorum. Fransızcayı seviyorum. Çok akıcı konuşmak isterdim ve aksanlı. Ama en çok kadim medeniyetlerin dillerini öğrenmek ve eski lahitleri, yazıtları okuyabilmek isterdim. 

11- Gözlük ya da lens kullanıyor musun?
İlk okulda dinlendirici gözlük takmaya başladım ve sonra göz numaram ilerledi. Miyopum. Gözlüm takmayı hep sevdim. Bu yüzden hiç lazer ameliyatı olmayı düşünmedim. Aksesuar olarak da gözlük kullanmayı seviyorum. 


12- Alışverişini yapmaktan en çok hoşlandığın şey nedir?
Kırtasiye ürünleri ve kitap alışverişi yapmaya bayılırım. Saatlerce dolaşabilir ve elimdeki tüm parayı harcayabilirim. Günün birinde çooook param olursa istediğim her kitabı alabilmek gibi çılgın bir hayalim var:)

13- İnternet hiç yokken hayatımda .......... vardı.
Kitaplar, arkadaşlarım, fotoğraflar ve her zaman olduğu gibi yazmak vardı. O zamanlarda her şey daha güzeldi bence ama internet de büyük bir mucize elbette. 

14- Şans mı? Tesadüf mü? Kader mi?
Tesadüflere çok inanırım. Hayatın sürprizleridir onlar. Şans da önemli bir faktör hayatta, bir de şansa inanmak. Kaderci değilim kesinlikle herkesin kendi seçimlerini yaptığına inanırım. 

15- Ekşi mi? Tatlı mı? Acı mı? Sade mi? Şu anki hayatını tamlayacak en yakın lezzet hangisi?
Şu anki hayatımı anlatması gerekiyorsa ekşi demeliyim sanırım. Çünkü ekşi zaman zaman çok arzulanan, elde edildiğinde de ufak çapta da olsa bir iç gıcıklanması yaratan tuhaf bir tattır. Aynı hayat gibi.  

16- İkinci bir şansın olsa kim olarak dünyaya gelmek isterdin?
Bir yazar olarak dünyaya gelmiş olmak isterdim. Bir aktrist de olmak isterdim. Ama kim olduğuna gelirsek aklıma hep ölmüş yazarlar geldiğinden içimden yazmak gelmedi. 

17- Başka bir mesleği seçecek olsaydın bu ne olurdu?
Çocukken ya astronot ya da yazar olmak istiyorum derdim. Astronot olamadım ama yazarlığın ucundan kıyısından tuttuğuma inanıyorum bu yüzden sanki mesleğim buymuş gibi hissediyorum çoğu zaman. Aslında Antropoloğum ama Türkiye'de bir geçerliliği olmadığından söyleyemiyorum bile çoğu zaman.  Ama kütüphaneci olmayı da çok isterdim veyahut marangoz:) 

18- Bir gün mutlaka bu duyguyu tatmalıyım dediğin bir olay var mı?
Nutella havuzunda yüzmek, süt dolu bir küvette yatmak, bir günlüğüne bile olsa erkek olmak, kanatlanıp uçmak..

19- Hayatın boyunca en nefret ettiğin insan özelliği?
Sürekli kendini düşünen bencil insanlardan, her şeyin en iyisini yaptığına inanan narsist insanlardan, başkasının mutluluğunu önemsemeyen kıskançlık dolu, gereksiz insanlardan nefret ederim. Şu kısacık hayatta ne kadar gereksiz takıntılar bunlar böyle, bir türlü anlayamamışımdır. 

20- Rüyaların gerçekliğine inanır mısın? Rüyalarını dikkate alır, hatırlar mısın?
Rüya görmeyi çok severim. Arkası yarın gibi gördüklerim bile olur. Bir şeyi çok düşünürsem kesin rüyamda görürüm bu yüzden rüyalarımı önemserim. Onlar benim, aslım onlar. Çok hatırlamak istediğim bir rüyaysa eğer not alırım veya bir hikayeye dönüştürürüm bazen. Ama hepsini yazsaydım eğer süper eğlenceli bir kitap olurdu sanırım. 

2 yorum:

  1. Of kütüphanecilik hakikaten rüya iş olabilir, kaç para veriyorlar acaba mayış olaraktan? :D
    Yaşasın miyop kardeşiliği, yaşasın leopar!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)