9 Şubat 2014 Pazar

Zamanın ellerinde

Nihayet yazabiliyorum artık. Herkese Merhaba. Koşturmalı bir tatilden sonra ancak toparlanabildim. Malum bavul boşaltmalar, evi derleyip toplamalar epey zaman alıyor. Neyse ki bizi bahar havası karşıladı da döndüğümüz için moralimiz bozulmadı. Onca güzel şeyi, aileyi, dostları, evi bırakmak zor geldi elbette. Ama burada olmanın da güzel yanları hep vardı, hala daha var. 

Bundan sonra sık sık yazacağım. Anlatacak çok şey var, her zaman olduğu gibi. 

Gitmeye yakın toparlanma telaşım çoktu. Malum kesin dönüşe doğru ilerliyoruz ve fazlalıkları ayırıp ayıklamanın tam da sırası. Her gidişte artık gerekli olmayan veya kullanılmayanları götürüyoruz yanımızda Türkiye'ye. Henüz onları yerleştirecek bir ev olmadığından, evimizde hala tadilat olduğundan anne babaların evlerinde açtıkları yerlere koyup duruyoruz. 

Toparlanma halleri, bavulların ortaya çıkması ve eşyaların etrafa saçılması kedilerin en keyif aldıkları şey herhalde. Türkiye'ye giderken kedimiz eşyaların arasında kendine yer bulmayı ihmal etmedi. Bir ara bavula koyup götürsem pisiciğimi diye bile düşündüm:)Bavulda kalmaya son derece istekli gibiydi.




Öyle hınca hınç doluydu ki bavullar ona yer de yoktu aslında. Tek bir şehre gidiyor olsak götürmeyi çok isterdim tabi ama devamlı bir telaş halinde olacak olmamız ve şehir değiştirmemiz nedeniyle kedim perişan olacağından onu bir arkadaşımız nezaretinde evde bıraktık. Hem onun için de mekan değişikliği olmadığından rahat oldu. Tabi ilk ayrılış olduğundan ve bize çok alıştığından biraz aramış bizi prenses böcek. Döndüğümüzde mutluluktan çıldırdı:)


Hava alanında bir takım yenilikler vardı yine. Gece uçağı ile gideceğimiz için ortalık çok sakindi. Bu da oldukça işimize geldi. Rahatça bavullarımızı verip kahvelerimizi yudumladık. Ben de biraz stres atmış oldum. 



Sanırım döndüğümde buranın kahvelerini epey özleyeceğim. Ama istediğim zaman ve yerde Türk kahvesi içmenin keyfi kısa zamanda unutturacaktır bu özledi diye ümit ediyorum. 


İzmir'in meşhur kedileri yine karşınızda. Eşimin ailesinin oturduğu yerin otoparkı burası. Karşıyaka'da. Kedicikleri besledik oynadık bol bol. Onların canına minnet zaten. İzmir'in insanları sıcak ve sevgi dolu olduklarından hayvanlarla ilgileniyorlar, buna sık sık şahit oluyoruz. İzmir'in en sevdiğim taraflarından biri de bu. Mağazalarda, dükkanlarda bile kediler var, tam sevdiğim gibi. Öyle iş yerinde mağazada kedi mi olur diye düşünen zihniyette değiller. Umarım bu düşünce biçimi hiç kaybolmaz. 


Bu fotoğrafı Alsancak'ta çekti arkadaşım Gediz. En sevdiğim fotoğraflarımızdan biri. İzmir'de havalar hep güzel gitti şansımıza. O gece de güzel bir gece oldu. Ne zamandır aklıma taktığım dilek fenerlerinden bir tane alıp dilek dileyebildim nihayet. Meğer ne kocamanlarmış onlar. Gözden kaybolana kadar izledim çocukça bir mutlulukla. Yanımda gelirken de birkaç tane getirsem diyordum ama her zamanki gibi unuttum.


Burada ne kadar sevinçli olduğumu görebilirsiniz. Hatta orada olmanın da getirdiği mutlulukla ağladım bile dayanamayıp. Nitekim şimdi fotoğraflara bakınca da zaman zaman gözlerim doluyor. Ama hep güzel şeyler düşünmeye çalışıyorum, ilerde İzmir'de inşallah güzel bir yaşantımız olacak diye hayaller kurup seviniyorum kendimce. Yoksa bunca km uzakta ve bunca olanaksızlıkta nasıl dayanır ki insan öyle değil mi? Bulunduğumuz yeri ve etrafımızdakileri güzelleştirmek her zaman bizim elimizde. Yapmak isteyelim yeter ki. 


Ahh güzel İzmir. Güneşli bir pazar gününde Karşıyaka'daki Taypark'da çektim bu fotoğrafı. Herkes çoluk çocuk parkta dolaşıyordu. Şezlonglarını almış çimenlere serilmişlerdi çiftler. O anı yaşamak çok güzeldi. En çok yaz aylarında özlüyorum sanırım memleketimi çünkü ruhumuz daha özgür kalabiliyor. Bu gidişle elimizden alına alına pek özgürlüğümüz de kalmayacak yakında ama neyse. Ben umutlarımı içimde hep diri tutuyorum. 

Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle.
Mutlu kalın:)

7 yorum:

  1. işleri atlattogona gore sık sık yaz banada bekelrımsevgıler*-*

    YanıtlaSil
  2. Tuğbacım umutların hep diri kalsın ve gün geçtikçe hayal ettiklerine ve daha fazlasına kavuşmanı diliyorum. Ne güzel bir tatil olmuş, öperim sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Canım benim . Ne kadar içten bir yazı yine. Nereden başlasam ? Kuzucuklar bize bağımlı bırakıp bir yere gidemiyoruz biz de ,gitsek de aklımız hep onlarda değil mi? Neyse ki fazla kapris yapmamış,bizim Keşkül önceleri resmen küsüyordu bize şimdi her seferinde dönüp geliyoruz diye pek umursamıyor :)
    İzmir günleriniz güzel geçmiş,ona da çok sevindim. Bizim çocukların da eşyaları her yerde onlar da henüz bir yere tam olarak yerleşemediler,günümüzün koşullarının gereği bunlar neyse sağlık olsun değil mi?
    İnsan ilk evini ,işe ilk başladığı yeri hiç unutamıyor ne kadar çileli olsa da ,dilerim oralardan güzel anılar bırakarak dönersiniz ve aradığınızı bulursunuz buralarda...
    Öpüyorum seni kocaman!

    YanıtlaSil
  4. the bircan;
    ah ahh inşallah canım. Benim de arzum boool boool yazmak:) Uğrayacağım sana da.
    Sevgiler çok

    YanıtlaSil
  5. Deryacım;
    Canım ne kadar güzel sözler yazmışsın öyle canım teşekkür ederim. Ben de aynılarını diliyorum senin için hamarat arkadaşım.Güzel bir tatil oldu ama yine hemen geçti gitti. Öpüyorum çok ben de.

    YanıtlaSil
  6. Colette;
    Çok teşekkür ederim. Evde olunca öyle oluyor ama evde onların neşesinin de olması bambaşka. Herkes bağlanmaktan şikayet ediyor ama işte bir yolu bulunuyor isteyince. Kapris yapmadı evet ama deli gibi özlemiş uyutmadı bizi gece gırlamaktan:)
    İzmir güzel geçti. Havalar da harikaydı. Ama ev ile ilgili çok şey yapmak gerekti. Tabi hepsi zevkli şeyler. Bir an önce bitsin de gelelim istiyoruz tabi o yüzden hız verdik işlere. Eşyalarımız inşallah yaza doğru biraz toparlanacak buradan getirdiklerimizde cabası tabi. Evi yerleştirmek zorlu bir uğraş olacak ama evet sağlık olsun. Su akar yatağını bulur demişler. Çok inanıyorum bu söze ben.
    Buraları gerçekten unutamayacağız. Bizim için büyük bir macera oldu buraya gelmek ve uzun süre kalmak. Umarım daha güzel anılar biriktiririz dönene kadar. ve umarım döndüğümüzde buraları çok aramayız:)İzmir bize hep güzel yüzünü gösterir inşallah. Çok öpüyorum ben de. Yaza geldiğimizde o şahane izmir havasında görüşebilmek dileğiyle:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. tuğba, sen bir de bizim mahalleyi görsen dolu kedi var. şimdi mevsimi bir de çığlık çığlığa hepsi. yakında yavrularda eklenince ,tam şenlik ortalık:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)