16 Ağustos 2014 Cumartesi

Cezayir; Arap Afrika dansları ve folklor festivali part 2

Festivalin üzerinden günler geçti ama halen üzerine düşünüp konuşuyoruz. Bunca senedir buradayız ilk kez böyle bir organizasyona katılmak fırsatı yakaladık.  Epey iyi geldi. Aslında daha güzel fotoğraflar da çekebilirdim ama ne yazık ki ilk güne yetişemedik. Yine de kıyısından köşesinden de yakalamış olmaktan ötürü mutluyuz. 



Bu grup eminim harika bir gösteri sunmuştur ama ne yazık ki bu da kaçırdığımız gösterilerin içerisindeydi. Çok sıcak kanlı insanlardı. Sanırım Senegal'den gelmişler. Pek çok grup olduğu için kim nereden geldi çok hatırlayamıyorum şu anda. Yalnız bizlere göre epey büyüktüler, endam olarak. Biraz şaşırdık ama hoşumuza da gitti. Cezayir'in güney kesiminde Afrikalı insanlarla karşılaşmak daha olası. bu taraflarda çok nadir görüyoruz. Böyle yakından görme fırsatı yakalamak da güzeldi elbette. 






Sanırım bu grup'da Çad'dan gelmişti. Kızlar bizim kızlarımız, maşallah pek tatlı, güleryüzlüydüler.


Folklor grubundaki kızlarımız yerel kıyafetler içerisinde bir Cezayirli ile hatıra fotoğrafı çektirirken ben de onları çektim. 


Burada da biz yerel bir Cezayir grubuyla poz verdik. Onların performanslarını daha önce birkaç yerde izledim, gerçekten güzeldi. Aşağıda paylaştığım videoda'da festivalde yer alan grupların danslarını görebilirsiniz. 


Bu aslında yakında Türkiye'ye dönecek olan Duygu ve Ümit arkadaşımızın veda gecesinden bir kare. Yemek sonrası havuz başına oturmaya gelen grupla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirmiştik. Yaptıkları bileziklerden de aldık. Ertesi gün performansları vardı. Biz bir sonraki gün gidebildik iş dolayısıyla, danslarını izleyemesek de en azından salonda yeniden karşılaştık, mutlu olduk. 


Bu da festivalin açılış gününden bir video. Kendi sitesinde farklı fotoğraflar da bulabilirsiniz. İlgi duyanlar için adres şöyle www.festivalaraboafricain.org

Bir sonraki Cezayir yazısında görüşmek dileğiyle.

2 yorum:

  1. Harika fotoğraflar! Sıcak kanlı ve eğlenmeyi seven insanlar belli ki. Kıyafetleri ve takıları da çok hoş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) İlk fotoğrafta ben biraz uzaylı gbi çıkmışım ama olsun:) Sıcak kanlılar hem de nasıl. Önce biraz çekindik sert görünüyorlardı ama sonra sohbet ettiler sarıldılar falan iyiydi. kıyafetlerini biz de çok beğendik, o kocaman cüsselerinde ayrıca güzel duruyordu elbiseleri..
      Sevgilerrrr

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)