3 Eylül 2014 Çarşamba

Gitmek ve kalmak


Artık Ağustos sıcaklarını geride bıraktık. Aslında görünürde veya hissedilende çok büyük değişiklikler olmadı, sessizce sonbahar mevsimine adım attık. Sonbahar yaprak dökümü demek. Bir yaprak dökümü de yaşadık kendi içimizde. Senelerdir burada aynı havayı soluduğumuz, aynı telaşları yaşadığımız, aynı yalnızlıkta bir olmaya çalıştığımız arkadaşlarımız, eylül ayının ilk gününde kesin dönüş yaptılar vatan toprağına.

Bir süpermarket alışverişinde aldığımız metal pano, durumu en güzel şekilde özetliyor aslında. Soğuk metal kapı kapandı. Ellerimizle boyadığımız o duvarlar, kapı belki bir başkası açana dek kapandı. Onlar adına sevinirken, kendi adımıza üzülüyoruz şimdi. Düşününce her yerde birlikte geçirdiğimiz zamanlar, her sözde tatlı hatıralarımız kaldı.

Gitmek aslında daha kolay. Çünkü gittiğinde zaman sana dönüyor, senin lehine davranıyor biraz. Heyecan, telaş ve mutluluk karmaşası oluyor. Kalansa devam ediyor bir şekilde, başbaşa kaldığı hafızasıyla. Şimdi hep onlar için mutlu olmak tesellisi başrolde. Kimi zaman durup düşünüyorum da yalnızlığa alışmak kolay ama bir defa yalnız olmaktan vazgeçtiğinde yeniden yaşanması zor bir süreç. İki sene bir tane bile kadının olmadığı bir köy şantiyesinde nasıl kalmışım? Şimdi yalnız kalmaktan o denli korkuyorum ki, bazen arkama bakmadan kaçmak hissine kapılıyorum. Yine de çoğu zaman Türkiye'ye dönmek hissi daha çok korkutuyor, burada bir başımıza olmaya öyle alışmışız ki...

Gitme sırası bize geldiğinde neler hissedebileceğimi deneyimledim biraz da. Hep biz gidiyormuşuz gibi geldi. Ne çok şey kalırdı aklıma, nelere üzülür nelerle sevinç gözyaşlarına kapılırdım kavradım. Biz bir süre daha buradayız, burada, olduğumuz yerde, duruyoruz! 

Can dostlarımıza, ailemizden bir parça haline gelen kader arkadaşlarımıza mutlu bir yaşama devam etmeyi diliyorum, yürekten. Su akar yolunu bulur derler, çok severim bu sözü. Hayat bizi bir yerlere götürüyor, seçimlerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Onlar için herşeyin iyi olmasını diliyorum. Daha birlikte geçireceğimiz zamanlar olacağına inanıyorum ve bu düşünceyle mutlu oluyorum. 













 İyi ki güzel anılar ve fotoğraflar var. 
Yolunuz açık olsun dostlar!

10 yorum:

  1. iyi ki güzel anılar ve onları hatırlatan fotoğraflar var.
    seni çok iyi anladım sanırım,öyle güzel fotoğraflar ve o fotoğraflardan yansıyan güzel kalpler gözüküyor ki:)
    arzu ettiğin şeylerle karşılaşman dileğiyle
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok doğru, zaten sanırım en çok korktuğum şey de anılarımı unutmak, onlarla hayat daha anlamlı ve güzel. Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Hepimiz için güzel şeyler olur geriye kalan hayatımızda, umarım...
      Sevgiler çookk

      Sil
  2. Şimdiden özledik kerataları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özledik valla. Artık özleye özleye geçecek günler napalım...

      Sil
  3. Ne diyeceğimi bilemedim Tuğbacım. Güzel anılarınızın Türkiye'de de devam etmesini dilerim.Allah seni ülkene ve sevdiklerine sağlıkla, huzurla kavuştursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim. Amin inşallah bu güzel arkadaşlığımız güzelliklerle devam edecek memleketimizde. O zaman da buradaki güzel anılardan bahsedeceğiz gülümseyerek. Çok sağol canım dileklerin için sağlıkla mutlulukla dönmek nasip olur inşallah:) Öpüyorum çok

      Sil
  4. Bu fotoğraflar, keyifli geçen zamanlarınızın yadsınamaz kanıtı olsa gerek. Her gidişler, değişimler yeni bir başlangıç. Umarım her şey güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yadsınamaz kanıtı buradaki hayatımızın, ne kadar da güzel söylemişsin sevgili ersin. Yeni başlangıçlar hep güzeldir ama alışması biraz sancılı oluyor tabi. Ben de umuyorum her şeyin hepimiz adına güzel olmasını. Böyle dostluklar ve güzel hikayeler zaten yaşamı çekilir kılıyor sonuçta.
      Sevgilerimle

      Sil
  5. ne duyarlı anlatmışsın duygularını. fotolar ise çok şeker çok mutlu huzurlu :)

    bugün ben de yalnızlığı övdüm amaaa son yazımda. çok lazım dedim hihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Güzel zamanlar geçirdik evet. Yalnızlığa övgü de lazım her daim, hayatın içi kalabalık yalnızlıklarla dolu ne de olsa..
      sevgiler

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)