18 Kasım 2014 Salı

Ekmek arası hayaller


Fotoğraf: Tumblr

Bu sabah güzel güneşli bir güne uyandım, en sevdiğim çıtır çiçekli nevresimlerimde. Kedicikle oynayıp sabah mahmurluğumu üzerimden attıktan sonra akşam keyifle okuyup baş ucuma koyduğum kitabımı yanımdaki komodine bıraktım. Pencereyi açtım ve içeri mis gibi çiçek kokusu doldu. Üzerimi değiştim, bisikletime atladım ve çıkıp fırından tazecik ekmekle gazetemi aldım. Kendime harika bir kahvaltı hazırladım renkli tabaklarımda, yumurtanın kayısı kıvamlı sarısını lüplettim ve kızarmış ekmeğimi kekikli zeytinyağına bandırdım. Biraz da müzik açtım tabi bu sırada. 

Kahvaltı sonrasında oturup camın önünde gazetemi okudum bir bardak çayın eşliğinde. Güne dair planlar da yaptım aklımdan o sırada. Sonra giyinmek için odama gittim, en sevdiğim şeyleri giydim ve sokağa çıkmak için hazırdım artık. 

Havayı içime çeke çeke yürüdüm, özgürce. Önünden geçtiğim binalara, dar sokaklara ve insanların yüzlerine baka baka yürüdüm. Bir manavın önünden geçerken sebzelerin ve meyvelerin renklerinde biraz dinlendim. Herkes yine ayrı bir telaşede, hızla yürüyor sokaklarda ama ben sakinim, durup nefesimi dinliyorum bazen. 

En sevdiğim çantamda en sevdiğim renkli şekerlerden bile var, arada elimi atıp bir tane çıkartıyorum kendime. Vitrinlere bakıyorum, kitapçılara giriyorum ve kayboluyorum o mis gibi kitap kokusunda. İnsan zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor kitaplarla birlikteyken. Telefonum çalıyor o sırada. Buluşmak isteyen arkadaşlarım var, ne mutlu bana ki sohbet edebileceğim sevdiklerim yanımda. Bir kafede buluşuyoruz. Biraz sohbet biraz kahve ve kahvenin yanında minik kakaolu, sakızlı kurabiyeler bile var. Arkadaşlarla geçirilen vakit ne kadar da iyi geliyor insana. Anılardan konuştuk bolca, eski güzel günlerden ve geleceğe dair hayallerden bahsettik. Sonra oturduğumuz yerden kalkıp uzun zamandır gitmek istediğimiz bir müzeye doğru yol aldık. Tarihe yolculuk yaptık bir nevi. Müzeleri çok sevdiğimi yeniden anladım, kitapların ve tarihi eserlerin olduğu yerlerde kendimi hep evimde hissediyorum, öyle bir huzur doluyor içime. 

Yolda birkaç eskici dükkanı vardı onlara da girdik, renkli tabaklar, giysiler, ahşap oyuncaklar, eski fotoğraflar, tablolar, biblolar, ne arasan varmış bu yerde meğer. Aaa bir de o bakır kaseleri çok beğendim aldım bir tane kendime hemen. Çıkınca bir de kırtasiyeye girdik ne zamandır almak istediğim dolma kalem ile o harika mercan renkli mürekkebi aldım. Akşama da çok sevdiğim bir tiyatro oyunu varmış gitsek mi dedi arkadaşlar ama bu akşam misafilerim var yemekte onu yarına erteleyelim dedim nasılsa yarın da var aynı oyun. Akşama kalabalık bir sofra kuracağız, annemler teyzemler kuzenler ve çocukları  yemeğe geliyorlar. Sevdiğim şeyleri pişireceğim. Aslında pek çok şeyi hazır ettim bile sadece giderken biraz taze meyve, kuruyemiş ve tatlı alacağım. Bol cevizli baklava mı alsam yoksa kaymaklı ekmek kadayıfı mı henüz karar veremedim. Şimdi annem kesin o mis gibi revanisinden yapmış getiriyordur. Birlikte kıymalı börek yaptık hatta dolma da sardık zeytinyağlı. Evde bir orduya yetecek kadar yemek var herhalde. Olsun biz birkaç gün yeriz artık keyifle. Zaten hafta sonu yaklaşıyor belki bir akşam da o tombik mangalımızda mangal keyfi yaparız yanında bol yeşillikle. 

Şimdi eve doğru yoldayım, arkadaşlarla ayrıldık. Kesin yine yol üzerinde gözüme bir yerler çarpar dalıveririm içeri, eve gitmem en erken bir saati bulur. Olsun, böyle mutlu bir gün geçirmeyeli epey olmuştu iyi geldi. 

Eve vardım ohhh ev gibisi yok. Etrafta bana ait olan en sevdiğim şeyler var burası benim cennetim adeta. Evde olmayı seviyorum aslında daha çok varılacak bir evim olması fikrini seviyorum. Bir sığınak bir kale gibi burası, içindeyse doldurabildiğim kadar hayat var! Neyse çok oyalandım annemin ördüğü önlüğümü takayım da bir pilav yapayım tereyağlı, sonra meyveleri yıkarım, tabaklarımı çıkartır sofrayı kurarım. Daha gelmelerine epey vakit var ama olsun, her şey hazır olsun da sonra biraz pufidik koltuğumda uzanır dinlenirim. 

Kedicik evde çok mutlu, mırrr mırr dolanıyor bir aşağı bir yukarı. Bahçe hala yeşil, arada dolanıp geliyor, güneşleniyor mis gibi. Yiğit humus çok sever ona da şimdi yaptığım humus'un üzerini de süsleyeyim unutmadan. Gelince buzdolabını açınca hemen görür, mutlu oluyor sevdiği yemekleri görünce aynı benim gibi. 

Heeh kapı çaldı, gelenler var acaba kim? Gidip bir bakayım sonra yine yazarım!

Not: Elbette ki tüm bunlar sadece bir hayalden ibaret! Olmayı istediğim yerde yarattığım dünyanın bir yansıması...

20 yorum:

  1. Tüm hayallerin gerçek olsun, içimi ısıttı yazdıkların. Çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum beğenmenize.

      Sil
  2. olsun insan hayal kurmadan yaşayamaz öyle değilmi..
    hayallerini paylaşıp beni de gezdirdiğin için çok ama çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben özellikle yaşayamam gerçekten hayal kurmazsam. Benimle gezmek hoşuna gittiyse ne mutlu bana. Teşekkür ederim ben:)

      Sil
  3. Böyle huzurlu, dertsiz, tasasız bir gün geçirmeyeli öyle çok zaman oldu ki. Dördüncü paragrafta anladım hayal olduğunu. Müziklerinle birlikte, seninle yolculuk yaptım ben de oraya. Yanında sanki seni izliyormuşum gibi. Böyle bir gün geçirmeliyim, hem güneşli sabahın keyfini çıkarmalı, hem arkadaşlarımla gezinmeli, arkasından evimde misafirlerime hazırlık yapmalıyım sakin ve mutlu bir şekilde.. Şu ara ihtiyacım var buna. Haftasonu vakit çabucak geçtiği için hep telaşe içinde oluyorum. Oysa dingin ve huzurlu bir gün istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek çok kimse yapmıyor belki de tüm bunları. Özlenen bir şey gerçekten, hele ben özlemin ötelerinde bir duyguda bekliyorum şu anda. İhtiyacın olan şeyleri fırsatın varken yapmalısın kesinlikle. Zaman telaşlı veya durgun nasılsa geçiyor, gönlünce bir gün geçirmeni diliyorum. Ne kadar basit oysa bunları yapabilmek insan yeter ki istesin! Buradayken ben, oradayken imkansız gibi görünen şeylerin aslında ne kadar da ulaşılması kolay şeyler olduğunu fark ettim. Benim de inan böyle bir güne çok ihtiyacım var. Senede bir gün buluşmayı bekleyen türk filmi aşıkları gibiyim inan:)

      Sil
  4. Öyle huzurlu ki yazdıklarınız, bende orada olmak istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de o düşün içinde olmayı çılgınca arzu ediyorum.

      Sil
  5. Ne kadar güzel anlatmışsın... Bir gün tıpkı buna benzer bir gün yaşadığında, dön bir bak yazdıklarına.. Bende çok olur, önce yazarım,bakarım bir kaç yıl sonra günlük sayfalarında buluverir ve şaşırırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Dönüp bakmak alışkanlığım vardır yazdıklarıma ve evet o gün geldiğinde okuyacağım yeniden bu yazıyı. Onları okumanın tadı bir başka oluyor gerçekten.
      Sevgiler

      Sil
  6. Hayallerini kaybetmiş birine ne güzel de aşılıyorsunuz hayal kurmayı... Yazmayı...Yine içim açıldı, yine sevdim yazınızı... Tüm hayallerinizin gerçek olması ve hep yazmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kimse hayallerini kaybetmez, hayaller her zaman vardır ama kişiler onları görmezden gelmeyi tercih ederler. Sevmenize memnun oldum. Ben de aynı güzel dilekleri sizin için diliyorum. Çok motive ediyor beni sözleriniz çok minnettarım bunu hatırlayın hep olur mu?
      Sevgiler:)

      Sil
  7. Tuğba inan ortalara doğru gerçek değil bunlar diye aklımdan geçirdim :) böyle herşeyin pozitif gittiği gün mü olur canım !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ama ortalardan önce inandığın ufak bir nokta olmuş sanırım:) Olur ya öyle gün neden olmasın ki, benim henüz rahat ve kayıtsız günlerimde böyle çok günüm olmuştu, hala da olacağına dair inancım tam:)

      Sil
  8. allam ben de tamamiyle hissettim ne güzel gün dedim neden hayal ki ama yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu durumda ancak hayallerde yaşanabilecek kadar bir güzel bir gündü ne yazık ki! Bende gerçek olabilmesini çok arzu ederdim oysa...

      Sil
  9. Vallahi ben dördüncü paragrafta dahi hayal olduğunu anlamadım fakat Istanbul'a geldiğinizi düşündüm ... İlk üç paragraf ise bana Cezayir'de bir sabahınızı anlatıyormuşsunuz izlenimini verdi ... Neden olmasın? Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Böyle rüya olduğunu fark ettirmemiş olmama sevindim doğrusu. Cezayir'de bir sabah bile böyle olabilseydi keşke ama ne yazık ki bu hayalden çok çok uzak sabahlarımız. Artık alıştık ama sağlık olsun gerisi mühim değil.
      Kocaman sevgiler benden de.

      Sil
  10. bende hep hayalperestim balık burcu olduğumdan,hayatım hayal kurmakla geçiyor.ne güzel anlatılmış...takipteyim sizi de beklerim http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr
    facebookta: https://www.facebook.com/pages/Tasarımda-Nilgün-Özen-Aydın/802433419804021

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalperest birini daha bulduğuma sevindim, aslında siz beni buldunuz:) Memnun oldum. Beğenmenize de sevindim, teşekkürler. Ben de uğrayacağım. Sevgilerimle

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)