4 Nisan 2015 Cumartesi

İlk aşkım


Bu pamuk kalpli yakışıklı adam benim babam. Bugün onun 63. doğum günü. Bu yüzden doya doya onunla birlikte geçirdiğim zamanları yazmak istedim. Ne mutlu bana ki harika anılara sahibim ve harika bir aileye, beni seven ve daima gülümseten insanlara. 

Aile sahip olduğumuz en önemli şey şu hayatta. Onlar olmadan hayat eksik ve anlamsız. İnsan uzakta olunca güzel anılara güzel fotoğraflar eşliğinde sıkıca tutunuyor. Bilhassa arada kilometreler olunca ve üstüne üstlük bir de özel günler söz konusu olduğunda o tüm güzel anıları yuvalarından çıkartıp özenle karıştırmak ayrıca mutluluk veriyor.


Bu fotoğraf benim için herşeyden öte çok kıymetli. Çünkü evimize eşyalarımızın ilk geldiği gün ve anne babamın da yanımda olduğu özel bir an. Onların yüzlerindeki bu mutluluk pek çok şeye değer. Her şeyden çok kıymet verdikleri bir tanecik kızlarının evinde böylesine neşeyle oturmak hem gurur hem de büyük mutluluk verici onlar için. Bu fotoğrafa her baktıklarında bunu yüzlerinden okuyabiliyorum ve mutlu oluyorum.  


Teknolojinin bunca yaygın olduğu şimdiki zamanı her şekilde çok sevmediğimi söylesem de haberleşme açısından inanılmaz güzel. Bana böyle fotoğraflar çekip gönderiyorlar.  O zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Onların yüzleri güldükçe benim de kalbimde çiçekler açıyor. 


Babam, benim bir tanem, yakışıklım. Babamla pek çok şey yaptık bu zamana dek ve inşallah da güzel anılar biriktirmeye devam edeceğiz. Onunla yaptığım her şeyde büyük keyif aldım. Gezmek, eğlenmek, okumak, konuşmak, gülmek, tartışmak, yüzmek, top oynamak, bisiklete binmek... Babam da benim gibi hayatı çok seven biridir. Ben de bu özelliğimi ondan aldığımı düşünüyorum. Denizi sever annem gibi. Biz güzel bir aileyiz. Mutlu çocuklar daima mutlu insanlar olurlar. Ben de onların varlığı sayesinde mutlu bir çocuktum ve şimdi de mutlu bir hayata sahibim. 


Canım babam çok duygusaldır. İçinde yaşar pek çok şeyi. Çok kafa dengidir, bana güvenir ve benimle zaman geçirmekten büyük keyif alır tıpkı benim onunla olduğu gibi. Ona aldığım şeyleri komik veya çılgınca olsa bile giyer, yazdıklarımı dikkatle okur, hayata karşı beni motive eder. Hayatta hiç bir şeyim olmasa dahi ailemin varlığıyla mutlu olabileceğimi öğreten insandır. Çalışkandır, düzenlidir, titizdir, temizdir, güzel resim yapar, şiir yazar, harika bir yazısı vardır. Yaşama, ailesine bağlıdır, heyecanlıdır, tutkuludur ve keşfetmeyi sever. Birlikte keşfetmeyi birlikte görmeyi severim ben de onunla.


Şimdi orada olsaydık birlikte ne iyi olurdu, buz gibi bir bira açsaydık ve denize karşı sessizce oturup dinleseydik esen rüzgarın melodisini. İnanın başka bir yerde olmak istemem şu an ailemle olmak dışında. 


Burada da muhtemelen benimle yazıştığı bir zaman. Bizim Ereğlideki yazlık. Orayı çok sever, denize bakar uzun uzun ve benim sıkça yaptığım gibi hayale dalar. Düşünmeyi sever, romantiktir. Bana bahçesindeki gül ağacından pembe goncalar getirir. Elleriyle börekler sarar, güzel sofralar kurar. Daima mutlu biri olmamı öğütler, mutlu seçimler yapmam konusunda beni destekler, hep arkamda olmuştur ve olacaktır da. 


İpek gibi yumuşacık saçları vardır. Şimdi epey uzunlar. Ben uzun saç çok seviyorum ya o yüzden uzatmaya başladı ve öyle devam etti bu süreç :) 

Bugün doğum günü babacığımın. Yanında değilim belki ama kalbimle ona çok yakınım. Canım babam, seni çok seviyorum. Bana öğrettiklerin, birlikte yaptıklarımız çok kıymetli benim için. Sana her geçen gün daha çok benziyorum. Daha pek çok güzel zaman geçireceğiz birlikte inşallah. Uzun sohbetler etmek, güzel yemekler yemek, farklı yerler keşfetmek istiyorum seninle. Bana ellerinle yemekler hazırlamanı özlüyorum. Sabahları mutlu uyanmalarında yanında olmayı özlüyorum. Aynı evin içinde misler gibi kokunu duymayı her an özlüyorum. Seni çok seviyorum benim canım. 

Kızlar ve babaları aralarındaki aşk çok başkadır. O benim daima ilk aşkım olacak kalacak. Biz yine el ele dolaşacağız sokaklarda ve mutlulukla gülümseyeceğiz inşallah. Az kaldı. Bu gurbet sonunda bir gün bitecek. Birlikte daha nice güzel doğum günleri kutlayacağız yan yana. 

İyi ki doğdun babacım, iyi ki babamsın, iyi ki senin kızınım ben de. Nice mutlu güzel yıllara, hep birlikte!




15 yorum:

  1. Gerçekten çok şanslıısn Tuğbacım, daha nice yaşları olsun hep birlikte mutlu ve sağlıklı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım, canım benim çok teşekkür ederim. Şanslıyım evet:) İnşallah canım sağlıklı mutlu daha nice yıllar geçiririz birlikte. Öpüyorum kocaman.

      Sil
  2. Uzun ve sağlıklı bir yaşam dilerim. Mutluluğunuz ve birlikteliğiniz daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Füsun Hanım, çok naziksiniz:) Kocaman sevgiler selamlar

      Sil
  3. Sevgili Tuğba,
    Bir kaç yazına yorum yazdığımı çok net hatırlıyorum ancak bakıyorum ki sana da gelmemiş. Bazen böyle sorunlar olabiliyor. Yorumlar gelmese de, bil ki her yazını keyifle okuyor, hissediyorum.
    Aile kavramı sanırım bu hayatta en çok hissettiğim, en çok mücadele verdiğim şeylerden bir tanesi ve en büyük olanı.
    Senin ile babacığının, daha nice güzel yılları olsun. Bu arada uzun saçları çok yakışmış. :))

    Sevgilerimi yolluyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersin;
      Bu sıra bir şeyler oluyor blog sayfalarına, aklım çıkıyor benim de. Yorumlar gelmedi herhalde çünkü gelenleri görüyor ve hemen yayınlıyorum. Çok teşekkür ederim, keyifle okumana ve yorumlamana memnun oluyorum.
      Benim için de aile tıpkı sende olduğu gibi mühim bir kavram, hayatın olmazsa olmazı.
      Güzel dileklerin için de teşekkürler. Saçlar benim favorim valla:)
      Sevgiler benden de..

      Sil
  4. Sevgili Tuğbacım,
    Babacığına uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim, yeni yaşı kutlu olsun. Senin gibi bir evlada sahipler ve onlar için bu dünyadaki en büyük mükafatsın sen.
    Sevgiyle kucaklıyorum ve babacığımı özledim:( sıkı sıkı sarıl onlara, her fırsatta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim;
      Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Güzel içten sözlerinle ayrıca mutlu ettin beni, çok tatlısın:)
      Bende sevgilerimi yolluyorum. İlk kavuşmamızda sarılacağım senin için de sıkıca..

      Sil
  5. Uzakta olsanız bile yürekleriniz birlikte. Allah uzun ömürler versin. Hep mutlu olun inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın canım. Amin çok teşekkür ederim. Hepimiz ailemiz ve sevdiklerimizle her zaman sağlıklı mutlu yıllar geçirelim inşallah. Sevgilerimle

      Sil
  6. tuğba,seni okumak çok keyifli,hatta yorumlarını okumaya da bayılıyorum.ancak baban ve ailenle ilgili yazdığın şeyler içimi titretti,ne güzel bu duyguları hissederek yaşayabilmek:)
    bazen çok özensende olmaya olamayabiliyor.
    nice yıllara babana,sana ve güzel ailene
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çooook teşekkür ederim. Sana bir türlü cevap yazamadım ya bu internetim berbat yorum sayfasını açamıyorum bir türlü. Ben de seni okumayı çok seviyorum.
      Dediğin çok doğru bazen olmayabiliyor. Şanslı sayıyorum kendimi, umarım hep böyle devam eder. Çok teşekkürler güzel sözlerin ve içten dileklerin için. Öperim

      Sil
  7. Çok içten bir yorum yazacağım şuan, inanın gözlerim doldu. Bizler şanslı kızlarız, babalarıyla aşk yaşayanlar olarak. Yazınız kalbime o denli dokundu ki... İnşallah en kısa sürede yurdunuza, ailenize kavuşursunuz. Türkiye'den sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Seda;
      Ne güzel sıcacık içten bir yorum gerçekten de, çok mutlu oldum okuyunca. Şanslıyız evet ne kadar mutluluk verici bir durum, maşallah diyeyim hemen:) Yazımı sevmene mutlu oldum. İnşallah dediğin gibi bir an önce gurbet günleri biter artık hayırlısıyla. Benden de sana sevgiler kocaman. Tekrar teşekkürler:)

      Sil
  8. Tuğbacım geçenlerde senin yazılarını açamıyordum. Şimdi düzelmiş, arka arkaya okuyorum:)
    Babanla ilişkini ne güzel anlatmışsın. Allah ailene uzun ve mutlu ömürler versin.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)