19 Nisan 2015 Pazar

Pazar notları; yollarda bahar

 Fotoğraf: Tahia Hourria by flickr

Artık sanırım resmen bahar! Bazen güneşli bir günün ardından yağmurla kararacak sandığım gün, beni endişeye sürüklüyor. Yine de ardı ardına yaşıyoruz sıcağa doğru koşan havaları. Böyle zamanlarda aklım hep dışarı kaçıp duruyor, yakalayabilene aşk olsun. 

Daha çok yolda olmayı arzuluyorum. Birkaç parça eşyayla yeni yerler keşfetmek düşüyor aklıma. Yollardaki insanları, evleri, ağaçları gözlemlemek hoşuma gidiyor. Hele ki yolun sonunda masmavi bir deniz varsa ona doğru gitmek ayrıca huzur veriyor. Ne yazık ki buradaki camdan gettomuzda sadece doğanın güzelliğine bakmakla yetiniyoruz. Dokunmak istediğimizde elimiz engellere değiyor her daim. Kendimizce oluşturduğumuz bu saydam fanusu bir kırabilsek etrafa renkli ışıklar saçılacakmış gibi hissediyorum çoğu zaman ama o kadar güçlü olamıyoruz. 

Bazen alışkanlıkların ne denli yıpratıcı olduğunu düşünüp duruyorum. İnsanoğlu bir kafeste dahi olsa, alışıyor. Bulunduğu kabın şeklini almak doğasında mı var anlayamıyorum? Kendime baktıkça iyi hissetmemi sağlayan yönlerim çoğalsın ve tüm bedenimi kaplasın istiyorum. İç içe geçen balonlar gibi olsun herşey etrafımda. 

Fotoğraf: Samere Fahim by flickr

Bir çimene yayılıp yatmayalı uzun zaman oldu. Burada her yer  yeşillik evet, ama o koca çıyanlar öyle her yerdeler ki biriyle kazara karşılaşmaktan ödüm kopuyor. Afrikaya özgü böcekler, baharla etrafa yayılma eğilimindeler, hızla artıyorlar. Kedicik de bu sıra hep bahçeye çıkmak için bize sarılıyor:) Ayaklarını çimene koymaktan hala korkuyor ama kucakta da olsa havayı koklamayı, kuşları dinlemeyi ve Labrador arkadaşı Asi hanım ile çaktırmadan kesişmeyi seviyor. 

Bazen saatler öyle geçmiyor ki delirecek gibi oluyorum. Bazense bir de bakıyorum hooop akşam oluvermiş. Çocuklukta zaman kavramı ne kadar başkaydı oysa. Şimdi her yerde ve herşeyde karşımıza çıkıyor. Zaman su gibi, berraklığın ötesinde kimi zaman kirli, sakil ve çamurlu.

Bu hafta çabuk aksın gitsin istiyorum. Pazarları evlerde yaşanan huzuru çok özlüyorum ve genelde moralim bozuk oluyor. Seneler geçti hala alışamadım. Biraz hava almaya çıkayım ofisin önüne, hava almak iyi geliyor...

Siz benim için de pazara çıkın bugün, yollara düşün, dağılın, durun ve ilerleyin. Yapıverin bir şeyler işte!!

4 yorum:

  1. Resmen bahar diyorsun ama meteroloji yine yağmur haberlerinden bahsediyor. Ama çimenlere yayılıp yatmayı ben de çok özledim

    Bana da
    beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu bir haftadan fazla baharı yaşadık resmen ama yine kapandı hava birkaç gündür. Olsun, öyle böyle o bahar bize de gelecek!
      Çimenlere yayılmak özlem ötesi oldu artk bende, diyecek kelime bulamıyorum.
      Uğrayacağım size de.
      Sevgiler

      Sil
  2. hani yorum yaptın ya deniz yazmak taş ev gibi. şu filmleri kaçırma sakın:

    1. güzel gürültücü (jacques rivette/michel piccoli)
    2. il postino (philippe noiret)
    3. isa ebolide durdu (francisco rosi)
    :)
    muharririn bi bölümünü daha yazdım geçen hafta :)
    görüşürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmleri not alıyorum. İnternet berbat ama deneyeceğim bulabilirsem:)
      Muharriri okudum sanırım yaaa aaa dur bakıym bi evvelkini de okudum acaba? Kontrol edeyim hemencik.
      Görüşelim:)

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)