14 Mayıs 2015 Perşembe

Enginarlar çiçek açarken

Fotoğraf: Pinterest

Güzel, güneşli bir perşembe günü. Ardından tatilin gelecek olması da harika elbette. Tabi bir güncük tatil yetmiyor, insan ne yaptığı tatilden ne dolaştığı yerden bir şey anlıyor. Ama yıllardır konuşa konuşa bir sonuca da varılamayınca artık iki günlük tatil ihtimali şehir efsanesi haline dönüştü.

Döndüğümde, başladığım ama henüz çok yol katedemediğim Cezayir'i anlatan kitabımın yanı sıra bir de şantiye yaşamı ile ilgili yazmayı düşünüyorum. Çok acayip bir şey gerçekten. Anlatılmaz yaşanır diyeceğim ama anlattığımda da yaşamış kadar olacaksınız sanıyorum. 

Birkaç gün evvel nihayet enginar almayı başardım. Bugün yapmayı düşünüyorum. Çünkü artık yapmazsam ya vazoda çiçek olarak kullanacağım veya bozulacak üzüleceğim. Enginar çok bayıldığım bir şey değil ama yerim. İlk olarak fantaziye kaçıp yapraklarının içini doldurmaya çalışacağım bugün, heyecanlıyım. Son zamanlarda herkesten duyuyorum enginar yapıyor, canım çekti. Manavda seçmeyi bir türlü başaramadığım bir sebzedir kendisi. Kapalısını mı, çiçek gibi açılmışını mı alsam bir türlü bilemiyorum. Hepsi de gözüme şahane görünüyor çünkü formuna bayılıyorum.

Havalar hep güzel ilerliyor. Çok sıcak değil henüz, bir ara epey sıcak olmuştu, şu anda normal seyrinde. Henüz Naciria'daki köhne bir dükkandan yeni aldığım yazlık Cezayir elbisemi giyemedim mesela. 

Verandamızı biraz düzenledik. Birkaç fotoğraf çektim, bir sonraki yazıda paylaşacağım. Duvara yaptığımız stencil çalışmalarına da yenilerini ekledik ve eklemeye de devam ediyoruz. Biraz çadır  havasında oldu, beach club da desek yeridir. Geçen akşam otururken tv deki müzik kanalındaki şahane müziklerle, sandalyemde biraz oynadığımı kabul ediyorum. Şimdilik bizden havadisler böyle. Yeni fotoğraflarla yeni yazıda görüşmek dileğiyle. 

10 yorum:

  1. Kitaptan haberim yoktu ve okuyunca çok sevindim . Umarım o şahane kitap kokusunu içime çeke çeke okurum kitabını bir gün . Bitirip basılınca imzalı isterim ama :)
    Enginarı bende çok denemek istiyorum ama bugün yarın derken sanırm mevsimi kaçırıcam :) sana bol şans ve afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap en çok arzu ettiğim şey uzun süredir. Ama fırsatım olmuyor ilgilenmeye. Bir de burası çok acayip bir coğrafya, öyle elinde fotoğraf makinası falan dolaşamıyorsun. Yani veri toplamak epey güç oluyor. Umarım tr ye dönünce daha rahat çalışacağım:)
      İmzalı yollarım tabiiii yeter ki bitsin de basılsın:)
      Ben hep mevsimini kaçırırdım onu mu bunu mu alayım derken. Umarım başarılı olurum. Güzel olursa zaten yazarım burada da.
      Çok teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil
  2. Ah! O bir günlük tatillerin acısını önceki işimden bilirim o yüzden anlayabiliyorum seni. Korkulu rüyamdır kendisi.
    Kitabını çok merak ediyorum. Cezayir'i senin gözünden tanıyorum yavaş yavaş. Devamını daha uzun okumak isterim.
    Enginarın yapraklı halinden, her ne kadar göz alıcı görünse de pişirmek için henüz çekinme aşamasındayım ben daha, ama ne güzel çiçek gibi kullanıyorsun pişirmeden önce ha :) dolmasını hiç yemediğim için en merak ettiğim yemeklerdendir. Sen yapınca yaz nasıl oluyor :)) Bir cesaret ben de denerim belki.
    Verandanızı çok merak ediyorum. IG'de son paylaştığın fotoğraf da oradan sanki. Merakla bekliyorum devamını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim bir günlük tatil kesinlikle tatil değil işkence oluyor. Alıştım diyeceğim ama inan bu kadar senedir alışamadım. Cumartesileri tüm gün boyunca süren pazartesi sendromum oluyor halen:)
      Kitabın ben de merak ediyorum bitmiş halinin nasıl olacağını. Açıkçası korkuyorum da biraz:) Kolay iş değil. Keşke daha rahat bir coğrafya olsaydı da buralar şöyle keyifle fotoğraf çekip, birileriyle konuşup falan daha çok bilgi edinebilseydim. Ama gel gör ki cep telefonuyla bile fotoğraf çekmek büyük risk.
      Enginarı çiçek olarak da çok seviyorum. Öyle ki sadece eve alıp da uzun süreler bakışabiliriz kendisiyle. Yapraklı halini ilk kez deneyeceğim tabi bozulmadan yakalayabilirsem:)
      Eğer başarırsam söz yazacağım. Zaten ilk olduğu için fotoğraf çekmeden edemem. Annemin de gözleri yaşarır yapabilirsem eminim:)
      Veranda çingene çadırından hallice oldu aslında. Olanaksızlıklar yüzünden bir türlü istediğim gibi olmuyor ama olsun, en azından orada yazarken veya okurken huzur buluyorum. İg de paylaştığım stencil leri verandanın duvarına yaptım evet. Çektim birkaç kare koyayım hemen yeni yazıda:)
      Öpüyorum çok sevgilerimle

      Sil
  3. Fotoya da bayıldım! :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Pinterest'ten:) Sevgiler benden de. Uğramana sevindim.

      Sil
  4. Enginarın kendinden geçmişi ya da çiçeklenmeye yüz tutmuşu, yaprakları gevşeyip açılmışı değil de sımsıkı ve diri olanı, kalbini içinde en sıkı gizleyeni makbul benim bildiğim. Foto çok güzel gerçekten!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba;
      Bu bilgi için minnettarım. Hem ne de güzel söylemişsiniz, bayıldım:) Ben de çizime bayıldım, evime asmayı bile düşünüyorum şu sıra.
      Sevgilerimle

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)