1 Temmuz 2015 Çarşamba

Ve yaz nihayet gelir...


Temmuz ayı geldi hoş geldi. Temmuzun gelmesiyle yaz; gözümde resmiyet kazandı. Öyle ki sıcakları da beraberinde getirdi. Üç gündür 40 derecenin üzerindeki fırın sıcaklarıyla boğuşuyoruz. Daima kışın soğuğundan ötürü söylenen biri olarak sıcaklara ağız burun bükmek hoş olmuyor ama benim ideal sıcaklığım 35 derece falan sanırım. Katlanarak artan sıcaklıklar gözümü korkutmuyor değil. Hem denize olan uzun mesafenin, hem iş dolayısıyla daimi olarak yaz havasına girememenin yarattığı bir  etkiyle bunalmamak elde değil. Mimozalar hala tüm sarılıklarıyla ortalardalar. Ama bu coğrafyaya en çok yakışanlar kaktüsler.


Kedicik sıcaklarda çok bunalıyor. Evde klimayı açık bırakıyorum çok soğutmamak kaydıyla. Yine de buzdolabının üzerinde geçiriyor günün çoğunu. Üstelik orası sıcak da. Neden bilmiyorum hep orada. Klimayı kapattım üşüyor mu dedim o zaman da hayvancığımın sıcaktan çok bunaldığını gördüm. Keyfince takılıyor işte. Yazın gelmesiyle sineklere de gün doğdu. O kadar çoğaldılar ki bir anda, rahat vermiyorlar. Cicoz onların peşinde koşmayı sevdiği için halinden memnun gibi. İş gene bana düşüyor ama. Sinek ilacı sıktığımda yere düşenleri yememesi için evde devamlı sinek avındayım. Bir şey olmaz belki ama ben korkuyorum. Arada gözümden kaçanları homini homini yiyor ama olsun, ben yine de topluyorum cesetleri :)


Ofisteki okaliptüs ağacının gölgesinden faydalanıp, arada sırada esen rüzgarı kendime dost edinip kahveye çıkıyorum. Etrafı kolaçan edip, ki böceklerin çiyanların bini bin para, yere çömelip kahvemi yudumluyorum. Öyle ki dün eşimle mesai bitimine yakın çıktık, iş paydos etmesine rağmen bir saat kadar oturup kahvemizi yudumlarken İzmir'deki ev hakkında konuştuk. Neler yapmak istediğimizden, eksiklerden, hayallerden...Zaman zaman yaptığımız bu sohbetleri çok seviyorum. 


Geçenlerde kuzenim bu fotoğrafı yolladı bana. En üstteki kız o. Kefkendeyiz. Eniştem, büyük kızı, küçük kızı ve en altta sarı kafa ben. Bu fotoğrafın kıymetini dünyanın bütün kelimeleriyle bile ifade edemem sanırım. Yaz demek çocukluğum demek, yaz demek mutlu anılar demek, yaz demek kalabalık bir aile olup gülmek eğlenmek demek benim için. O günler hayatımın en güzel günleriydi sanırım. Bir fotoğrafla yeniden geçmişe yolculuk etmek paha biçilemez. Arkada arap laleleri, uzaklara dalan dedem (enişteme dede derdim) tüm içtenliğiyle gülümseyen mutlu çocuklar...Hayat hep o zamanlarda asılı kalsaydı keşke...

Yaz geliyor ve geride bırakıyoruz tüm yaşananları. Coşkuyla adım atıyoruz yeni güne. Hayallerle uyanıyoruz. İyi bir yaz olsun, güzel anılarla dolsun ve unutulmasın!

13 yorum:

  1. Merhaba Tuğba :) Epey oldu görüşmeyeli. Özlemişim yazılarını.
    Temmuz 1 dedin mi yaz gelmeli bana göre de. Haziran'dan bir şey anlamayınca Temmuz'dan umutluyuz bakalım biz de :)
    Yaz mevsimini severim. Hep yazı beklemişimdir bir şeyler olsun diye. Bana göre yaz mevsimi planların gerçekleşeceği mevsimdir niyeyse :) Sıcağı sevmem ama ironik haller işte :P
    Kedicik için zor olsa gerek çok sıcaklar. Bunalmış görünüyor. Sinek ilacından ölen sinekler zarar vermez belki ama ilaç zarar verir mi acaba çok solursa. Bilemedim :) Bağışıklık kazanmıştır belki de :D Ben de sinek ilacı sıkıp yatıyorum hep. Çok olmuyor sinek ama hava serin diye olanlar da içeri kaçabiliyor bazen.
    Sen öyle böceklerden çiyanlardan bahsedince burda beni kaşıntı tutuyor :D Ben hiç yapamazdım herhalde öyle bir yerde. Sürekli tetikte olmak da zordur.
    Kolaylıklar diliyorum sana :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Denizcim ne güzel yazmışsın uzun uzun. Ne büyük keyifle okudum bir bilsen.
      Eskiden Haziran dedin mi yaz gelmiş olurdu. Okullar kapanır kapanmaz soluğu yazlıklarda alır okulun açılma gününe kadar kalırdık. Şimdi her şey acayipleşti.
      Yaz hayallerin umutların planların mevsimi. Kışın insanın pek bir şeye mecali olmuyor kasvetten, hayat nereye sürüklüyorsa biraz oralarda takılı kalıyor. Yazınsa keşfetme, yol alma zamanı oluyor daha çok. İnsana iyi geliyor yaz.
      Kediciğe zor valla evet. Suyu sevse arada sulasam diyorum ama hiç oralı değil, aslında hayatından memnun gibi. Klima var hoş, hatta bazen serinlesin diye klimayı açtığımda örtünün altına girip uyuyor, üşüyor sanıyorum. Keşke konuşabilse de anlatabilse. İlaç sanırım zarar vermiyor, sinek türüne özgü bir zehir olsa gerek. Arada benim tombik homini homini götürüyor çünkü. En çok arılardan korkuyorum mazallah yer falan diye ama yemiyor akıllı kızım, bakıyor ve bunlar neymiş der gibi tuhafça miyavlıyor:)
      Sinek ilacı geceleri tıkıyor beni, çok sıkınca daralıyorum ama sıkmadan da olmuyor. Malum alerji durumları söz konusu olunca bir tane sinek bile insanı deli edebiliyor. Şimdi kara sinekler de ortalıkta cirit atıyor. İnan aslında kara sinekler daha rahatsız ediciler.
      Yiğiti de kaşıntı tutar böcek lafı duyunca:) Ben de böceklerden hoşlanmam ama kaşınma huyum yok:)Yapıyor insan bir şekilde, napıcaksın mecburen. Artık farelerden, çekirgelerden falan çok korkmuyorum kanıksadım sanırım. Bu yöndem gelişim yaşadım diyebilirim. Bahçeli evlerde böcek her daim oluyor ne yazık ki.
      Mutlu bir yaz geçirmeni diliyorum ben de, keyifli ve böceksiz:)
      Öpüldün çokça.
      Sevgilerimle

      Sil
  2. Dilerim guzel anilarimiz cok olur, yaz gelmis iyi etmis insallah bizim buralarada gelir haziran yagmur ve soguklarla gecti temmuzdan umutluyum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diliyorum canım yürekten. Hep güzel zamanlarımız olsun inşallah, güzel anılar güzel zamanlar. Umarım oraya da çabuk gelir yaz artık, bir yerlere kaçmak lazım. Şehrin betonluğunda yaz işkence oluyor. Temmuzdan ben de umutluydum neyse yüzümü kara çıkartmadı.
      Sevgiler canım

      Sil
  3. tuğba,
    yine ne güzel yazmışsın,ben de hikaye kitabının bir bölümü gibi okudum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım;
      senin bu sözlerin beni acayip motive ediyor, hem de mutlu ediyor. Bana pek iyi geliyorsun. Yazma şevkim bazen koşullardan dolayı kırılıyor ama toparlıyorum, sayende.
      Kocaman sevgiler canım

      Sil
  4. 40 derece mi? Of! Çok sıcak. Buraları hala serin.Bodrum'da sağanak varmış mesela bu akşam. İstanbul'da da 3-4 Poyraz esecekmiş. Hala yaz havasına giremedik biz.
    Tuğbacım Kefken'i hiç görmedim ama sayende gideceğim:) Aklımın bir köşesinde, listemde duruyor:) Güzel bir yaz mevsimi geçirmeni diliyorum. Öpüyorum güzel yanaklarından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh canımmm sorma 40'ı çoktan geçti dereceler. 45-47 gidiyor bu sıra. Acayip bunaltıcı. Türkiye bu sene evet çok gecikti yaza girmekte, ama girdi mi de tam girecek gibi. Buraya da yeni geldi aslında yaz, bir günde geldi.
      Kefken'i ben çok seviyorum ama çocukluk anılarımla dolu olduğu için. Güzel bir coğrafyası var, denizi, kayalıkları insanları güzel. Bilmiyorum sever misin ama gör bence. Umarım bir gün birlikte de gitme imkanımız olursa sana gezdiririm ben güzel güzel. Bilen biriyle gitmek daha iyi.
      Sevgiler canım

      Sil
  5. Yaz hayallerinle dolu dolu geçsin ve hep mutluluk getirsin Tuğba,
    40 derece sıcaklar hiç çekilmiyor evet!
    Kedicik nasılda yer bulmuş kendine aslında orası daha da sıcaktır yaa kıyamam,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Umarım bu yaz hepimiz için şahane geçer, dinlenir ve keyfine varırız her şeyin.
      Burada sıcaklık 40 ı çoktan geçti bugün 47 yi gördük, yanıyoruz.
      Kedicik de napsın yeni keşifler peşinde.
      Öptüm sevgiler çok

      Sil
    2. Merhaba, biz esim ve 4 aylik bebegimle yakinda baskente yerlesecegiz. Merak ettigim cok sey var. Cok korkuyorum. Sorularim konusunda bana yardim edebilir misiniz?

      Sil
  6. Merhaba, biz yakinda is dolayisiyla esim ve 4 aylik bebegimle cezayir baskente yerlesecegiz. merak ettigim bircok sey var. Size mail adresimi versem bana yardim eder misiniz? Birazsan biraz daha fazla korkuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seda hanım merhaba;
      Mailinizi yazabilir veya tugbatekeli@gmail.com dan bana mail yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
      Sevgilerimle

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)