22 Ağustos 2015 Cumartesi

Yolculuklarım içimden başlıyor


Sayılı gün çabuk geçer diyorlar, külliyen yalan! Saya saya çoğaltıyorum ben kalan her bir günü. Kendi içlerinde bölünüyorlar adeta. 3'e 5'e bakmadan şafak kontrolü yapıyorum yine kendimi alamayarak ama heyecanım ilk günkü gibi yerinde sayıyor. 

Ben yolculuklara hep asıl zamanlarından önce çıkıyorum. Şu anda kafamda Türkiye'ye gittim, tatilimi yaptım, konuşulanları dinledim, olacakları bir bir yaşadım ve döndüm bile. Çünkü böyle düşünmeden edemiyorum. Yaşadığım gerçek anlarda da o yüzden hep o anları yaşadığımı hissediyorum, tekrar ve tekrar. 

Heyecanlanıyorum yolculuklara başlarken. Ama tatile kaçmak gibi kayıtsız ve sevinçli bir heyecandan ziyade; telaşla örtülü bir yük oluyor bende. Hani tam da yola çıkarken gitmeyelim desek, anında geri dönecek gibi. Sevemiyorum bir türlü o heyecan kumkuması halimi. 

Bazen önyargı diyorum bu, yaşayacaklarımı nasıl bilebilirim. Belki tahminimden çok daha iyi olacak her şey. Belki korktuklarım olmayacak, belki her günüm şen şakrak geçecek, nereden bilebilirim ki? Ama kafamda ne tasavvur etsem aynısı oluyor. Belki bu gidip gelme rutinini uzun senelerdir aynı şekilde yaşadığımdandır. İnsanları da zamanla daha iyi tanıyorum elbette. Neye ne tepki verecekleri bir sürpriz değil artık benim için. Hır gür, eğlence şamata hepsi bir arada hüzünle kahkahanın iç içe geçtiği günler olacak yine. 

Sadece orada daimi olarak bulunduğum an durup etrafı dinleyebilecek, belki de dinlenebileceğim. Zaten amacım hiç bir zaman Türkiye tatillerinde dinlenmek olmadı. Burada çünkü 6 ay bir fiil dinlenerek geçiyor aslında hayatımız. Orada bolca yürümek, keşfetmek, yorulmak ve eğlenmek istiyorum. Sanki  hayatın bonusu, buradaki sıkıntıların hediyesi çünkü evde olmak. 

Çok özleniyor yolda olmak hali, tabi meraklılar ve keşfetmek arzusuyla kanı kaynayanlar için. Ben çocukken de böyleydim. Daha gezmek lafı geçer geçmez hazırlanmaya başlar ve beklerdim o an gelsin diye. 8 aylık olduğuma da hiç şaşmıyorum. Daime tez canlıyım. Hemen her şey olacağı hale varsın istiyorum. 

Şu hayatta emin olduğum tek şey varsa sadece huzur ve mutluluk istediğimdir. Bunlarında en büyük anahtarı sağlık. Klişe gibi gelebilir ama geride listelediğimiz tüm isteklerin anası işte bunlar!


Yollar denize çıktığında beni benden alıyorlar. Ucu denize dokunan yolları seviyorum. Varmak istediğim tek yer uzun yolculuklarda, uzun bir deniz kıyısı...

Ağırdan alıyorum bu sefer. Bavulları yavaş yavaş yerleştiriyorum. Kedi de gelecek diye biraz stresliyim, onun için endişeleniyorum ama moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Kedili ilk yolculuğumuz olacak. İki uçak stresi berbat bir şey. İstanbul'a varınca bir nebze de olsa ohh çekiyoruz ama yetmiyor. 

Oradan da yazmak istiyorum elbette. Bakalım el verirse koşullar arada şöyle böyle oldu derim. Şu an ihtiyacım olan tek şey, deniz ve rüzgar. Bir de tabi herkesle bol bol konuşmak istiyorum. Pazartesi gece yolculuk var. Bize bol şans dileyin. Kediş için rahat geçsin uçak yolculuğu. Hoop diye konuverelim evimize. Gerisi gelir nasılsa. 

Gitmeden yeniden yazarım...
Sevgilerimle

9 yorum:

  1. Yolun açık olsun Tuğba'cım. Gönlünü hoş tut, yola çıktığını bile anlamadan evde bulacaksın kendini. Yolda olma halinin keyfini çıkar; tüm dertler, tüm sorumluluklar geride kaldı. Şimdi biraz çılgınlık vakti. Tatile gidiyorsun. Gelince de haberlerini bekliyorum.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim canım teşekkür ederim. Stres başladı bile bende. Sanki 100. kez gitmiyormuşum da ilk kez gidecekmişim gibi içim hop hop. Çok acayip, bunu her zaman yaşıyorum. Yolculuğun bir gereği sanki. Uçak işte tüm sebebi:)
      Bir an önce geride kalsın her şey ve denize bakıp huzur bulayım istiyorum inan. Çılgınlık dönemimiz geçti sanırım artık ama arada ufak maceralar olabilir tabii.
      Yeniden haber edeceğim inşallah.
      Öptüm çok

      Sil
  2. Bol şanslar o zaman. Yolda olmak ayrı bir keyiftir doğru. Bir de o dediğiniz, gitmeden yaşamak durumunu bende yaşarım. Ama böyle olunca olduğum anı çok yaşayamam ona üzülürüm. İlerde olacak olanın içindeymişim gibi kurgu içinde yaşarım, bu kötü. Neyse, şimdiden iyi yolculuklar, sevgiler:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Şans her zaman lazım. Yolda olmak keyif ama arabayla giderken sanırım o keyif, uçak için pek aynı şeyi hissetmiyorum. Uçak bana daha çok eziyet oluyor. En güzel tarafı hemencik bavullardan kurtulmak ama oturmak, yemek, tuvalete gitmek geri kalan her şey eziyet. Adeta bir sınav:(
      Çok kurgulamamak lazım çok haklısın. Ben de kendime kızıyorum ama işte sanırım alışıyor insan ve kolay kurtulamıyor.
      Çok teşekkürler
      Sevgiler benden de.

      Sil
  3. iyi yolculuklar tuğbacm, ama stresini bir ben anlarım herhalde. salı sabahı bizde uçağa bineceğiz kısmetse kısa süreli bir uçuş ama karnıma ağrılar giriyor. moralim de bozulur benim son iki üç günde. elimde değil işte, yine de cesaretimi kaybetmeden binebiliyorum ya buna da şükür. ama bir de bana sor. senin için de dua edeceğim, rahat uçuşlar olur inş. eve varınca haberlerini bekleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buketcim;
      haklısın sen çok iyi anlarsın stresimi. Ama bunca strese rağmen yine de binebiliyor ve seyahat edebiliyoruz ya helal olsun bize. Ben de son iki gün moralim bozuk ve düşünceli oluyorum.Teşekkür ederim canım inşallah her şey yolunda gider sağ salim mutlulukla ulaşırız evimize sevdiklerimize:) Geldiğimde ararım:) Öptüm

      Sil
  4. İyi yolculuklar Tuğba :) Umarım rahat ve keyifli bir yolculuk geçirirsiniz. Kedicik için de kolay olur umarım. uzun zamandır beklediğin gün geldi, o yüzden sadece olumlu şeylere odaklan ve tatilinin keyfini çıkar. Bol bol gez dolaş.
    Tekrar iyi yolculuklar size. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim canım çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Gece uçuşu olduğu için uyusam da hemen geçse diye düşünmekteyim şu anda:) Kedicik de uyur inşallah rahatça. Uzun zamandır bekliyorduk evet zaman hızla geçiverdi yine. İzin formumuzu doldurduğumuzda daha 40 gün vardı düşünüyorum da şimdi. Güzel şeyler düşünmeye çalışıyorum canım, çok sağol. Tatile huzura çok ihtiyacımız var. Öpüyorum kocaman. Bol bol foto çekeceğim inşallah yazarım senin gibi artık blogda:)
      Sevgiler canım öpüyorum

      Sil
  5. Ben okuyana dek belki de dönme hazırlığındasın ama.. İyi yolculuklar. Son fotoğrafa bayıldım bayıldım bayıldım!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)