17 Eylül 2015 Perşembe

Hızla geçen bir tatilin ardından

Herkese Merhaba;
Tilkiler olarak döndük minik evimize. Daha gelir gelmez elektriklerin kesilmesi biraz afallatsa da artık Cezayirde olduğumuzu birkaç dakikada idrak ederek, kaldığımız yerden devam ettik. Aslında hiç bir şey kaldığı yerden devam etmiyor, akıp gidiyor su gibi ve geri gelmiyor. Yine de alışkanlıklar öyleymiş gibi yaptırıyor bize, kandırıyor. 

Çok yorulduk bu tatilde, thy'ye epey kızdık söylendik her zamanki gibi. Cezayir uçağını sağ olsunlar hep en sona koyuyorlar. Deli gibi yürüdük durduk. İzmir uçağında da aynı şey olunca bize gelenler geldi tabi ama ne çare. Yanımızda kedicik de vardı giderken, şimdi artık Türkiye'de. Yeni vatanı orası. Havası suyu nasıl geldi ilk denediğinde, en çok onu merak ediyorum. Çok eziyet çekti hayvancık yollarda. Biz elimizden geldiğince onu iyi etmeye çalışsak da oradan oraya taşınmak ona hiç iyi gelmedi, küstü bize. Sonra biraz gönlünü almayı başardık ama dönünce yine kızacak biliyorum. Şimdi kayınpederimle koyun koyuna yatıyormuş haberlerini alıyoruz. Ama eminim bizi arıyordur. Benim gece yatakta boş kalan sol kolum da onu ve yumoşluğunu arıyor elbette. 

Kısacık tatilde bir dolu şey yaşadık. Hepsini anlatmak istemiyorum. Yazmayı özlemişim bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Denizi koklamak bana en iyi gelen şey oldu, mavilik içime huzur akıttı durdu her seferinde. O gelmeden son haftaki yağmur da olmasaydı iyi olurdu ama o da kabulüm. Artık her şeye şükrediyorum. Hayat acayip bir şey. Hep daha kötüsünün olacağını bilmek ve ona göre hareket etmek gerek diyorum içimden. On yaş yaşlanmış olarak döndüm gibi geliyor, çok değişik.


Burası kerpe kayalıklar. Yazacağım ekstra şeyler var burayla ilgili. Elimden geldiğince fotoğraf çektim. Dalgaların kayalara vuran sesleri hala kulağımda. 


Bu ayçiçeği tarlası da İzmir'den. Daha güzel kareler de var elimde ama onları henüz ayıklayamadım. Henüz ikinci gün ne de olsa, daha ancak kendime geliyorum. Kefkendeki çiçekler artık geçmişti. Ev yolundaki bu güzellikler de içimi doldurdu güzellikleriyle. 



Mutluluktan ötesi var mı? Yanlarıydaykenki yüz ifadelerini hiç bir şeye değişmem. Biz mutlu onlar mutlu olsun, sağlık olsun. İyi ki anılar var diyorum yeniden ve yeniden. İyide de kötüde de yanyana olan güzel bir aileyiz biz. 

Yalnız feci şekilde sessizliğe, yalnızlığa, buranın taşına toprağına alışmışız biz. Döndüğümüzde tatilden memlekete gelmiş gibi hissettik. Orada bir ay kalsak biliyorum ki düzelecek, belki de aklımıza bile gelmeyecek buradaki zamanlar. Zaten dönmeye de az kaldı. İnsanın sevdikleri yanında olunca her yer güzel, gerisi de teferruat. 

Şimdi içtiğim kahvede geçmiş günler var, düşünüyorum bir bir. 20 günde 7 farklı yatakta yatmışız, buna gülüp duruyorum. İlk kez bu kadar koşturmaca oldu herhalde tatilimizde. Öncekilerde yine durgunmuşuz meğer. Buradan temelli döndüğümde bir süre uçak ile gidilecek yerlerden uzak duracağım buna kesinlikle eminim! Her geliş gidişte stresim artıyor azalacağı yerde. Gelirken gözümü bile kırpmadım. Uçak tam deli işi, gün geçtikçe daha da idrak ediyorum bunu. 

Türkiye'de durumlar epeyce kötü, yine de yaşamaya çalışıyor insanlar, ne yapsınlar. Herkes kafayı yemiş, topyekün delilik var, etraf öküz, cahil ve ayrıca da ne yapacağını bilmeyen mutsuz insanlarla dolu. Psikolojik bir savaç içinde herkes. Hem kendileri hem çevrelerindekilerle savaşıyorlar günbegün. Ayrıca her gün birbirlerini de öldürmekten geri durmuyorlar sudan sebeplerle; trafikte, evde, sokakta, restoranlarda. Dönmeyin diyorlar bize hal böyleyken ama boşuna, gurbeti yaşayan bilir ancak. Bu sınav ailelere de bize de yetti artık. Bakalım, hayırlısı olsun. Şimdi yazmalara doyamayacakmışım gibi geliyor, aklımda onlarca kelime birikti. Biraz toparlanayım, dinleneyim, en kısa zamanda buradayım!

12 yorum:

  1. Hoşgeldiniz canım o sukunet farkını ben de çok yoğun yaşıyorum ama bir eşik var onu aşınca farketmiyor orda da burda da eninde sonunda alışıyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hoşbulduk. Dediğin gibi burada hayat çok farklı, sakin, yavaş. Ama insan dediğin gibi bir eşik var onu atlayınca alışıyor, aynı geliyor pek çok şey. İnsanoğlu işte her şeye alışıyor. Öpüyorum çok. Sevgiler

      Sil
  2. Hoşgeldin Tuğba. Bu tatiller neden hep böyle hızla geçer ki? 20 günde farklı 7 yatak ha :)) Yerini yadırgayan biriysen zor olmuştur :) Ama kendi evi gibisi yok insanın. Ne kadar anne-baba evi, canciğer yakın evi olsa da kendi evinin yerini tutmuyor. Tatilin güzel geçmiştir umarım, dinlenmiş, yenilenmişsindir.
    Öpüyorum çok. Özlettin. Bekliyorum yazılarını.
    Kedicik kaldı demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim hoşbulduk:) Özlemişim seni. Tatiller nankör valla hemen geçip gidiyor bir şey anlamadan. Yerimi çok yadırgamam her yerde yatabilirim ama yine de 7 yatakta yatmak sırtımızı ağrıtmış eve gelince anladık:) Ne olursa olsun nerede olursa olsun evet kendi evin gibisi yok. izmirdeki evde henüz daha çok zaman geçiremediğimizden benimseyemedik orayı, şimdilik evimiz burası gibi. Bakalım dönünce bu durum hemen değişir sanıyorum:)
      Tatil iyiydi. Bol bol gezdik. Çok da bir şey anlamadık koşturmacadan. Burada dinleneceğiz artık. Türkiye tatilleri dinlenceden çok yorgunluk aslında bizim için, senelerdir öyle. Hele yaz tatilleri daha yorucu, kışın yine az geziliyor.
      Kedicik izmirli oldu artık. Kayınvalidemlerde kalıyor şimdi. Mutlu hayatından. Bizde birkaç aya dönüyoruz. Artık inşallah kendi evimizde olacağız bundan sonra, kedimiz, dostlarımız ailelerimizle. Gurbet artık fazla gelmeye başladı.
      Ben de okudum hemen yazılarını ama yorum yazmaya fırsat olmadı evde internet de yoktu. Bundan sonra sık sık haberleşelim yine. Öpüyorum kocaman.
      Sevgiler canım.
      Not. Senin mektubunu yenileyip yanımda getirmiştim ama telaştan yollamayı unuttum. Burdan dönmeden yeniden yazarım canım. Hatıra olsun buralardan.

      Sil
  3. Merhabalar Tuğbacım. Kısa süre de olsa Türkiye'ye gidince ortamın olumsuzluğu belli oluyor değil mi?:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım. Nasılsın? Türkiye'nin önceki hallerini bile o huzursuzluğu anlıyor canım. Uzakta da olunca daha iyi gözlem yapılabiliyor aslında dönüşlerde. Hayırlısı olsun diyelim. Bakallım gelecekte bizi neler bekliyor göreceğiz yaşayıp. Öpüyorum çok

      Sil
  4. Bu yazını okumadan aynılarını (tabii senden daha özensiz bir dille) yazmışım, şaşırdım.. Türkiye yoruyor insanlarını :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz bir şekilde aynı duyguları farklı biçimlerde dile getiriyoruz çoğu zaman. Türkiye gerçekten yoruyor ama işte kıymetli her zaman için, çünkü içinde anılarımız sevdiklerimiz var. Sevgiler canım

      Sil
  5. ailen güzel senin şanslısın ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslıyım evet nazar değmesin. Hepsi güzel ve iyi kalpli insanlar:)

      Sil
  6. Merhaba Tuğba. Gece'nin blogdan geldim buraya. Henüz yeteri kadar dolaşamadım sanal dünyanı; malum çalışıyorum.

    Fazlaanne isminde çok hoş bir blogger var, o da Cezayir'de yaşıyor. Tanışıyor musunuz? Komik oldu ama ilk aklıma gelen bu.

    Sevgiler Bodrum'dan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif;
      Hoşgeldin. Sevindim gelmene. Çalışınca kolay değil yazıları bir bir okumak, ama beğendiğini umarım:)
      Fazlaanne yi biliyorum önceden Susamın annesi blogunun sahibiydi, Ama uzağız birbirimizden epeyce, bu yüzden sanal ortam haricinde tanışamadık. Ben de çalışıyorum ve izinler de kısa olduğundan uzak yerlere malesef gidip göremiyoruz. Ama kimbilir belki dönmeden tanışırız.
      Benden de sevgiler sana ve bodrum'a. Bu sene Bodruma gelebildik ama doyamadık bir türlü.
      Sevgiler

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)