13 Aralık 2015 Pazar

Kalın harflerle yazılan kelimeler gibi


Fotoğraf: Tumblr

Bomboş bir sayfaya atılan bir başlıktaki kalın harflerle yazılan kelimeler gibi net ve silinmesi güç buradaki anlar, yaşananlar. Kocaman bir devrin tam da ortasında açılan böyle süslü bir kapıdan girip baktığımız, türlü tecrübeler edindiğimiz, anılar biriktirdiğimiz, bambaşka bir alem!

Şu sıra kalbim kuş gibi heyecanla çarpıyor her gün. Hani birazdan yola çıkacakmışım gibi çocukça. Toparlanmaya başladım, ağırdan alarak ilerlemeye çalışıyorum. Aslına bakarsanız ev hala olduğu gibi duruyor gözümde, kirli çıkı gibi aç aç bitmiyor içindekiler sanki. Daha çok buradan hatıra olacak şeyleri çantalara doldurma derdindeyim. Önceden hiç bir şeyi veremeyen ben şimdi kendime hayret ediyorum. Bir süredir daha iyi biri oldum diyorum ya bu özelliğime de borçluyum bu içimde hissettiğim iyiliği. Kurtulmayı, rahatlamayı, azalmayı biliyorum artık, dağıtıyorum kafamdaki puslu düşünceler gibi kıyafetleri, ayakkabıları, eşyaları ve diğer şeyleri. Benden daha çok yarayacağı niceleri var etrafta. Hem bir güzel tebessüm de yetiyor karşıdan aldığım. Pıt pıt su serpiyor sanki içime. Öyle bir haller işte.

Gideceğim için mutluyum da ama çoğu hüzünle karışık duygularımın. Bir devir kapanıyor diyor herkes ya galiba hakikaten öyle. Çok idrak edemiyoruz henüz. Gideceğiz ve ardımızda bir coğrafya bırakacağız. Burada belki de sanki hiç var olmamışız gibi akmaya devam edecek hayat. Bizde kalın harflerle yer eden bu yer hiç bir zaman silinmeyecek ama ayak izlerimiz silinecek sokaklardan. Esnaf belki diyecek ne zamandır uğramıyorlar, derler çünkü biliyorum. Desinler zaten, ne mutlu bir şey kısacık bir anda da olsa hatırlanmak.

Başka ne mi yapıyorum? İç çekiyorum, ayaklarımı sallıyorum, tırnaklarımın kenarlarını yiyorum ama ekmek makarna pilav yemiyorum bir haftadır. Sigara içiyorum, kahve, yeşil çay, bazen de çikolata. Git gelliyim ama iyiyim. Şimdi tek arzum uçak yolculuğunun sağ salim bitmesi ve tanıdık kokulara uyanmak. Bu uçak stresi neymiş kardeşim bu kadar, ömrümü tüketti. Bir süre görmek dahi istemiyorum o tombalakları. Yerdeyken güzeller tıpkı mantarlar gibi:)

Yine yazarım. İçimdekileri biriktirince batıyorlar zaten, yazayım da ohh rahatlayayım. Gelince de özledim diye yazarım artık, belki de hiç anlatmam bilmiyorum ama sanırım dayanamam. Şu yeni yıla evimizde bir girelim de her şeyin hayırlısı. Herkese kocaman sarılmak istiyorum ve doyasıya ağlamak. Tut tut nereye kadar!

Gitmeden görüşürüz yeniden dostlar. İyi ki varsınız! Bana burada yarenlik ettiniz her biriniz içten kelimelerinizle. Mutluyum bunun için. Güzel bir hafta geçirin.

Sevgilerimle

18 yorum:

  1. Tuğba yaaa,
    Gel artık! Gel de ayrılmanın telaşı silinsin yüreğinden. İzmir'e gelecek olsan da gel yafu :)
    Arada bir İstanbul'da ya da İzmir'de bir kahve içeriz. Fena mı olur. Biraz Cezayir'i anlatırsın gelince bana. Çokça çok sevdiğimiz Paris'ten bahsederiz, şuraya gittin mi, burayı biliyor musun diye. Olmaz mı?
    Hadi gönlünü karartma.
    Sıkıca kucaklıyorum seni. Burada seni bekleyen bir omuz var, bilesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özleeeem;
      Ay az kaldı ya pazar oradayız inşallah:) Toparlanıyoruz. İzmir de sonuçta aynı göğün altı ve kilometreler o kadar da uzun sayılmaz. Gelirsin, gelirim:)Harika olur. Bahsedecek ne çok şey var değil mi?
      Ben de öpüyorum sarılıyorum sana. Çok tatlısın teşekkür ederim.

      Sil
  2. İçindekileri biriktirme, bol bol yaz :) Biz de okuyoruz ortak oluyoruz senin heyecanına.
    Geride kocaman bir coğrafya bırakacak olsan da, oradan geçmiş olmak, yolunun düşmüş olması ve hatıralar bırakmak çok daha güzel.
    Keyifli bir haftan olsun, öpüldün kocaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denizcim
      çok haklısın. Yazmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Ama kabak tadı da vermek istemiyorum hep aynı şeyleri yazıp. Çünkü bu sıra yazdığım gibi hep gitmekle ilgili şeyler var aklımda.
      Dediğin gibi anıların olması güzel iyi ki onlar var. Hani demiş ya birisi'iyi ki anılar var yoksa ölülerimizi nereye gömerdik' bu da onun gibi bir şey. Bıraktığımız ve yaşantımızda ölen yerleri, tecrübeleri, türlü yaşanmışlıkları gömüyoruz anılarımızın içine.
      Senin için de güzel bir hafta olmasını dilerim. Ben de öptüm çokça.

      Sil
  3. İyi yolculuklar tuğbacım, sanada güzel bir hafta olsun dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Hepimiz için iyi olsun haftalar, aylar, yıllar inşallah. Öpüyorum

      Sil
  4. Hadi az kaldı Tuğba,
    uçağı da düşünme hemen gelir geçer. Allah yolunuzu
    açık etsin, hayırlı yolculuklar !!

    YanıtlaSil
  5. KOlay gelsin, şimdi gözümün önünde her eşyaya bir bir dokunan gülümseyen koklayan zaman veren güzel gözlü güzel yüzlü güzel bakan güzel gören bir kız geldi, eminim öylesindir şu an!

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı, kazasız yolculuklar...
    Dilerim bundan sonraki yaşantınız umduğunuz gibi olur.
    Hoşgeliyorsunuz.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Canim buyuk ihtimalle tasinmissinizdir su aralar, evinize hosgeldiniz :) Dilerim her sey yolundadir ve yeni yil da hep guzellikler getirir size.. Bana yeni adresini gonderirsen sevinirim, hem kartlasmak icin hem de belki o taraflara geldigimizde kapinizi calmak icin :)
    Sevgiler gonderiyorum..

    YanıtlaSil
  8. Tugbacım nasılsınız. yerleşebildiniz mi. meraktayız:))sinem..

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar, ben de geldim ve yeni tanıştım sizinle:)))
    Tekrar tekrar görüşmek üzere diyorum...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba sizi Cezayirle taşınma durumumuzun olabilirliğiyle araştırırken, Cezayirle alakalı sorulan tüm sorulara sabırla, içtenlikle uzun uzun cevap vermenizle tanıdım. Bilgim arttı bu sayede. Sonra diğer yazılarınızı da okudum. Umarım yeni hayatınız huzur getirir. Bebeğinizle hayırlı bir ömür yaşarsınız

    Benim de soracaklarım var, cevap verebilirseniz sevinirim. Oran şehrinde bahçeli müstakil bir evde oturmak istesek çok mu pahalı olur. Benim 3 küçük çocuğum var. Onlar için dil bilmediğimiz bir yerde özgür bir ev ortamı iyi olur diye düşünüyorum. Gitmemiz kesin değil ama bu tarz bilgiler önemli benim için. Şimdiden araştırıyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Kusura bakmayın bu sıra kafam da hayatım da epey yoğun o yüzden ne yazabiliyorum ne de cevap verebiliyorum. Ama kötü izlenim de vermek istemem çünkü elimden geldiğince en alakasız soruları bile hep yanıtlamaya çabaladım bugüne kadar:) Şimdi siz keşke yanıtlasanız yazınca gördüm msjınızı.
      Oran şehri güzeldir. Eşimin kardeşi bir süre orada yaşadı biz de gördük bir defa. Genelde daha doğrusu Cezayir genelinde zaten apartmanlardan çok müstakil evleri tercih ediyor insanlar. Biz de hep öyle evlerde oturduk daha güvenli daha temiz oluyor. Oran şehrinde de bulabilirsiniz. Apartman katıyla arasında fiyat farkı oluyor tabi ama tutlulamayacak gibi değil. Zaten apartmanları görünce direk müstakil e yönelirsiniz. Bu gerçi bölgeye göre de değişebilen bir durum. Mesela başkentte çok temiz güzel apartman dairelerinde oturan arkadaşlarımız da vardı. Oran şehri modern bir yer deniz kenarı orada güzel müstakil evler bulabilecğeinize eminim.Kesinlikle 9 yıllık tecrübeme güvenin ve temiz güzel bahçeli bir ev bulun, inanın çocuklarınız da siz de çok rahat edersiniz. Yüksek duvarlı olurlar genelde bazılarında havuz bile oluyor ve tr ile fiyat hiç karşılaştırılacak gibi değil, orada daha uygun. Yine sormak istediğiniz olursa mail atın daha rahat yazarım.
      Sevgilerimle

      Sil
  11. Keşke cevap yazabilseydiniz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)