25 Şubat 2015 Çarşamba

Bir takım güzel seyler


Olsun da, bu kadarına da şaşırmamak elde değil diyorum içimden. Hayvan sevgisi çok güzel bir şey. Onlar kesinlikle sevildiklerini o kadar iyi anlıyorlar ki. Nereye gitsek peşimizde bir pofuduk kedi dolaşıyor. Cezayir'de çok kedi görmemize rağmen de bu böyle. Hele ki İzmir'de o kadar çok kedi vardı ki etrafımızda deliye döndük. Kedi sevenler için İzmir tam bir cennet. İzmir'e yerleştiğimde kesin eve birkaç kedi getireceğim diye düşünüyorum. Öyle ki sevgililer gününde dışarıda yemek yediğimizde tam garfield tipli bir pofuduk turuncu kedi buldu ki bizi, mis gibiydi. O kadar üzüldüm ki alamadığıma. Konuşup duruyoruz o günden beri, acaba ne yaptı nerededir diye. 
 

Cezayir'de olur olmadık yerlerde karşımıza çıkmalarına da alıştık. Ben henüz tam manasıyla İzmirli de olamadığımdan hala bazı yerlerde kedi görünce şaşırıyorum. Oysa İzmirdeki insanlar bunca senedir gördüğüm kadarıyla kedilerle birlikte mutlu mesut yaşıyorlar evlerinde olsun, iş yerlerinde olsun. Cezayir'de de marketlerde, dükkanlarda, kasaplarda görmek mümkün. Bu turuncu tipitipi de Türkiye'ye gidiş uçağımızı beklerken oturduğumuz kafeterya da görmüştük. 


Bunu aslında ayrıca bir posta olarak yazacaktım ama dayanamadım. Nedense bugün tüm kedilere pek kanım kaynadı. Öğlen yemeğimden sonra eve kedimi sevmeye gittim, birlikte hava aldık biraz, kuşları dinledik. Geldiğimizden beri biraz durgun görüyorum kedimi, aklım hep onda. Aklım onda olduğu için de kedilerle ilgili bir şeyler yazmak istedim. Bu miniş biblo da hava muhalefeti nedeniyle uçağımız ertelendiği için iki gün daha kaldığımız zaman kemeraltı ziyaretimizde çekildi. İstanbul'a inemeyip Antalya'ya gidiş maceramızı ve Thy'ye giydirmelerimi daha sonra yazacağım. 
 

Bu da dönüş yolunda İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nın hemen önünde çekilmişti. Hava buz gibiydi ve sigara içmeye çalışan tek şaşkın bizdik:) İzmir yazısı imdadımıza koştu neyse ki, güzel de bir anı oldu. Zaten hayat sadece anı olsun diye varmış gibi geliyor bazen bana!

10 yorum:

  1. Kediler çok komik hayvanlar ya :D Üçüncü resimde tekirin verdiği poza koptum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle acayip komik hayvanlar ya:) Bir foto daha vardı sonradan aklıma geldi onu da bir yazıda koyacağım:)
      Selamlar

      Sil
  2. Maceralı seyahatinizi facebooktan takipteydim Tuğbacım, hoşgeldiniz diyeyim, bizim mahallemizde de o kadar çok kedi varki, çok karakteristik hayvanlar bizim yok ama komşumuzun kedisinden biliyorum, o da tam bir kedisever, huyları hareketleri şaşırtıyor bizide, çok sevimliler gerçektende, maceraların detaylarını merakla bekliyorum, çok öpüyorum sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım valla epey maceralı oldu bu yolculuk evet. Zaten detaylı olarak bir yazıda paylaşacağım. Kediler bir alem vallahi. İzmir'de allahtan çok kedi var tam benlik. Hele bizim yeni evin orası kedi cenneti tam:)
      ben de öpüyorum çok sevgiler

      Sil
  3. Thy kısmını merak ettim. Son dönemde o kadar çok olumsuz şeyler okudum ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yazıyorum şu anda:) Olumsuz şeyler duyuyoruz evet ama yine de güven konusunda thy dışında bir firma tercih edemiyorum ben. Takıntı mı artık nedir bilemiyorum ama:) Yalnız elbette ki her firma ne yazık ki sadece kendi çıkarını düşünüyor bu bir gerçek! Okuyunca hak vereceksin eminim.

      Sil
  4. ha ha bak her yazında thy macerası geçiyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaç senedir gidip geliyoruz haklısın o kadar zamanda bir sürü şey oldu valla thy de :) maceralar bol ama hiç bu kadar streslisi olmamıştı.

      Sil
  5. izmirde köpek de çok kiiiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tabiki ama ben biraz kedici olduğumdan hep kedileri görüyorum algıda seçicilik olarak :) Köpüşler de şahaneler, izmir insancıl ve hayvancıl bir şehir:)

      Sil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)