10 Mart 2015 Salı

Denizli yolunda bir güzel restoran: Erdal Restaurant

Birkaç gündür yine yazmayı erteliyorum havaların rehavetine kapılıp ve tabi işlerin yoğunluğuna. Nihayet şimdi yazabiliyorum. İstanbul'a kötü hava koşullarından ötürü inemediğimiz uçak maceramız Antalya'da son bulmuştu biliyorsunuz. Oradan araba kiralayıp ayrıldık. Denizliye gelmeden yol üzerinde bir mola verelim dedik zira hem yorgun hem de deli gibi açtık. Bilmeden, gözümüze güzel görünen bir yerde durduk. Durduğumuz gibi de ağaçların altlarında kalmış kar ile oynadık biraz. İki senedir kar görmemiş olmanın heyecanı vardı ikimizde de.


İçeri girdik üşümüş bir şekilde. Sıcak bir karşılamaydı. Her yeri ahşap kaplı sıcacık sevimli bir mekandı. Hep eski şarkılar çalıyordu Sezen Aksu, Tanju Okan. Adeta bir film sahnesinde gibi hissettik kendimizi. Böyle bir yeri ne kadar özlemiş olduğumuzu fark ettik. Bizim haricimizde herkes de mekanı çok önceden keşfetmiş belli ki, keyifle sohbet ediyorlardı. Müdavimleri olan bir yer olduğu hissine kapılmamız uzun sürmedi.



Burada cam kenarında oturduk. Hapur küpür yemeğimizi yedik :)


Sahibi Erdal bey devamlı yanımıza gitti geldi, memnuniyetimizi sordu, çok ilgilendi sağ olsun. Yemekler harikaydı. İçkili bir restorandı, yorgun olmasaydık ve gidecek km'lerimiz olmasaydı mezeler ve salatayla rakı içmek harika olurdu. Biz de o vesileyle bir önceki gün olan nişan yıldönümümüzü kutladık. Belki de hayatımızdaki en güzel yeşil salatayı, en güzel semizotu ve börülce salatasını yemiş olabiliriz. Çok aç olduğumuzdan mı acaba diye düşündük ama gerçekten çok lezzetli olduğuna sonradan kesin kanaat getirdik.

Restoran sahibi ve çalışanlar çok güzel ilgilendiler gerçekten Yemek sonrası türk kahvemizi ve sobanın üzerinde pişirdikleri kestaneleri ikram ettiler. Çok mutlu ettiler bizi.


Bu fotoğrafı web'den araştırıp buldum. Erdal İyilikçi imiş sahibi, eczacıymış kendisi. Fotoğrafta en sağda duran bey kendisi.  Web'de de restorana ilişkin hep olumlu, güzel yorumlar okudum. Giden herkes çok memnun kalmış. Biz de bunu konuşup durduk. Bir defa da arkadaşlarla gelmek lazım dedik. İzmir'e kısa bir mesafe değil elbette ama yine de gidilir. Aklınızın bir köşesinde bulunsun istedim. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. 


Yemekle birlikte önümüzde serilen kağıt servisleri de hatıra amaçlı almıştım. Seçimleri çok hoşuma gitti bir şiirsever olarak. Gerçekten bu sıcaklıkta bir mekana hasret insanlar. Herkesin ellerine sağlık ve teşekkürler böyle güzel bir akşam geçirttikleri için bize.

7 yorum:

  1. O karmaşa ve sıkıntıdan sonra öyle sıcak insanlar ve sıcak bir mekan nasıl da iyi gelmiş size. Bir gün yolum düşer de uğramak nasip olur umarım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım sorma çok iyi geldi bize yemekler ve o sıcak ilgi. Yolun düşerse git mutlaka valla memnun kalacağına eminim. Kocaman sevgiler

      Sil
  2. Yazları Didim'e gidiş yolum üzerinde olduğu için not ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi edersinin Mehmet Bey. Güzel bir seçim olur gerçekten. Hem yazın açık hava bahçesi falan da olur belki, yemekler çok leziz, çok da ilgileniyorlar. Biz de inşallah bir kere daha gideriz yolumuz düşerse.Çok sevgiler

      Sil
  3. aaaaa lavinia çok severim yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de severim:) böyle bir yerde karşılaşmak da hoş oldu, bir tane şiir daha vardı onu da bulayım neymiş:)

      Sil
  4. Merhaba Tuğba,
    Deeptone yorumlarda ki beni bilgilendir kutucuğu ile ilgili sorun yaşadığını söyledi. Sayfana eklediğin bir html/java eklentisi yüzünden kayboluyor o kutu. Sayfanda ki yorum şeklini eğer Sayfaya yerleşik değil de yeni pencere şekline getirirsen açılan yeni pencerede kişiler yorumlarına abone olup mail ile gelen cevapları görebilirler. Yada eklediğin ve bozulmaya sebep olan o eklentiyi kaldırırsan da sayfanda ki yerleşik yorum kutusuna "beni bilgilendir" isminde bir kutucuk gelecektir.

    Yorum şeklini değiştirmek için : Kontrol Panelinden ayarlar sekmesine gel ==> Ayarlar altında "Yayınlar ve Yorumlar " bölümüne gel orada "Yorum Konumu" alanını yerleşikten açılır pencereye çevir ve ayarlarını kaydet. Böylelikle sıkıntı ortadan kaybolur. Kolay gelsin :)

    Bu arada güzel bir yermiş sürekli seyahat halinde biri olarak yolum düşerse mutlaka hatırlarım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)