7 Ocak 2014 Salı

Yılın ilk yazısı yeni yıl gecemizden olsun


Yeni bir yıla giriş yaptık da bir hafta geçti bile. Zaman su gibi... Şimdiye kadar her şey aynı tempoda devam ediyor burada. Kediciğimiz yine dolap kedisi modunda gündüz uykularını uyuyor. Biz de işten eve, evden işe şeklindeki rutin hayatımızın içinde debeleniyoruz. Havalar bir sıcak bir soğuk ve fırtınalı. Mesela bugün bahar gibi bir gün yaşıyoruz. Öğlen yemek sonrası bahçede kahve bile içtik, pek hoşumuza gitti. Şubat ve mart ayları soğuk olur, nisanda da deli yağmurlar başlar, sonrası rahat. Ocak 15 itibari ile Türkiye'ye izin için gideceğiz. Heyecan şimdiden başladı. Tatil hızlıca da geçse yine de orada olmak bize iyi gelecek. 


Yeni yıl akşamı arkadaşlarımızla lokalde bir eğlence düzenleyelim dedik. Bayanlar mezeleri yaptılar beyler de mangal görevini üstlendiler. Epey acıktığımızdan hemen yemeğe yumulduk ama çoğu şey kaldı. Yine de keyifli bir akşam geçirdik elbette. Ben fotoğraftaki sırasıyla haydari, humus, eşimin isteği üzerine acuka yaptım. En sondaki acılı ezmeyi ise eşim yaptı. Ezme ve haydari benim favorimdi diyebilirim. Rakı'nın yanında roka salatası da olsaydı işte o zaman her şey tamamlanmış olacaktı. O keyfi de tatile saklıyoruz artık. 


Masamız böyle dolu doluydu. En baştaki pembe kabak kabını hoş görünüz lütfen. Telaştan onu kaldırmayı unutmuşum masayı fotoğraflarken. O kabakları sosladık ve mangalda pişirdik. Tavsiye ederim gayet güzel oluyor. Oradaki fasulye salatası ve havuç salatası da arkadaşım duygu'nun marifeti. Her şey gayet lezizdi.


Süslerimizi pek sevdik. Yanar dönerli 2014 yazılı ışığımız bile vardı. Balonlar gecenin sonunda bir bir patladı ama şapkalarımızı takıp epey eğlendik. 


 Benim çizmeli kedime şapkası çok yakıştı bence...


Soframızın kalabalık olması ayrıca güzeldi elbette. Diğer şantiyeden arkadaşımız Tamer, eşi Lin ve minik sevimli kızları Deniz'de bizimleydi o akşam. Kalabalık sofralar her zaman güzel hissettiriyor insana, özellikle de böyle özel günlerde. 


Biz de şapkalarımızla bir yeni yıl hatırası fotoğrafı çektirdik, ilerde bu günlerimizin anısına evimizde çerçeveleyip asarız inşallah. 


Bu da gecenin ilerleyen saatlerinde yılbaşı için alınan pofidik süsleri kafasına takan ben :)


Ama bence asıl bomba fotoğraf budur:) Eşim renkli ışıklarla dans ederken...

Yeni yıl bu fotoğraflar kadar güzel, eğlenceli olsun, sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl olsun...

11 yorum:

  1. Fotoğraflar çok hoş . Her gününüzün mutlu ve neşeli geçmesi dileğiyle .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. :) Fotoğraflar birbirinden güzel. Mutlu yıllar Tuğbacım.

    YanıtlaSil
  3. giymiş yine pırıltılı ceketiniii! :))
    yanında hiçbir şeyi beğenmeyen biri yokken alışveriş yapabilecek misin bu sefer? :P

    YanıtlaSil
  4. Kalabalık ev sohbetlerini ve kalabalık sofraları ben de çok seviyorum kuzum. Belli ki çok eğlenceli ve keyifli bir gece olmuş. Yiğit'e çok güldüm :)15 Ocak'ta geliyorsunuz ve program nedir? İzmit? İzmir? Haber ver noluuurr. Ne kadar kalacaksınız? Öpüyorum çoookk.

    YanıtlaSil
  5. zeynep,
    Çok teşekkür ederiz. Sizin için de aynı dilekleri ben de diliyorum hep mutlu mesut geçsin yeni yılda günlerimiz inşallah. sevgiler

    YanıtlaSil
  6. sezer eser perker;
    çok teşekkür ederim canım size de mutlu yıllaaaaaar:):)

    YanıtlaSil
  7. saçaklı;
    giyiyorum pırıllarımı heeeep, kokoşum ben, sonradan olma kokoş. leoparlarımı giycem gelince görcen sen:)hem yanımda hiç bişeyi beğenmeyen biri olmayınca ben alışveriş yapamam valla gelirsin artık akşam alışverişlerine benle:):)ertelerim senin için alışveriş saatlerimi:)öpüldün çok

    YanıtlaSil
  8. Ayçaaaa;
    Gelelim de artık ya sizle de şöyle kalabalık sofralar kuralım ya dimi ama:)Çok özledim ben seniiiii..15 inde geliyoruz izmire geçicez öncee 10 gün kalıcaz sonra da 25 i gibi izmite geçiceeeez orada da 10 gün kalıcaz toplamda 20 gün. İzmirde ev işlerimiz var tadilat bitti sayılır birkaç şey alıciiiz o yüzden Ankara durumu yattı gene. Ama gelirseniz bizim o taraflara bekleriz şekerim haberleşelim ararım gelince zaten ben geldim diye:):)öperim çok çok

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Tuğba yeni yıl ailene mutluluk ve bereket getirsin, sağlıktan ayırmasın:)
    Bu arada geçen günkü postuma yaptığın yorum için çok teşekkür ederim.Fakat o postu fotoğraflarla ilgili bir problemden ötürü kaldırmak zorunda kaldım, cevap yazmıştım ama o da gitti.Kusura bakma.Ayrıca cevapta anneannenin rahmetli annemin arkadaşı olduğunu hatırladığımı yazmıştım,hatta anneannenin adı kafama takılmıştı, hoş bir adı vardı onu merak ettiğimi yazmıştım:)Öyle işte... Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Malla;
    çok teşekkür ederim güzel sözlerin için hepimiz için en önemli şey sağlık umarım bu yıl güzel bir yıl olur:)Yorum için kusura bakmadım tabii olabilir öyle şeyler bazen:)Ya şimdi sen yazınca hatırladım bak ben de bu konuyu konuştuğumuzu unutmuştum doğru. Güzel bir tesadüftü bu:) Sanırım ben de bizimkiler bahsetmiştim.Anneannemin ismi Melahat Sakızlı. Ben yine bi sorayım bakalım belki eski fotoğraf falan da buluruz ya bakardık ne güzel olurdu. Ben de anneciğinin adını hatırlayamadım şimdi. Bu konuyla ilgili mailleşelim mi merak ediyorum daha ne tesadüflerle karşılaşacağız:) Öpüyorum çok benden de sevgiler selamlar:)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Tuğba annemin adı Mualla idi. İzmit'te geldiğinde
    görüşmek ne güzel olur:)Eski fotoğraflara bakmak bana hüzün veriyor ama, sağlık olsun. Çok öpüyorum bende çok mutlu ve sağlıklı ol:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız ve paylaşımınız için teşekkürler. Mutlu kalın:)